Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Stor utfordring – stor mulighet!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 1. Jul 2016

Kvik Halden fikk en fin opptur etter en varierende periode når Pors ble sendt hjem fra Halden som slakt sist helg. Nå skal laget igjen på tur, og må prøve å forbedre en vaklende bortestatistikk.


Godt hjemmelag

Asker spilte i Adecco-ligaen (dagens OBOS-liga) så sent som i 2011, det ble så langt eneste sesongen på det nivået, men klubben var nærme å rykke opp igjen i 2013 når de spilte i samme avdeling som Kvik Halden. Den gangen var det Bærum som slo de på målstreken, og året etter gikk det meste feil når stort sett alt gikk stang ut en hel sesong og opprykksfavoritten Asker måtte svært overraskende ta turen ned i 3. divisjon. Et nivå de ikke hadde vært på siden 2006.

I 3. divisjon viste klubben tydelig at det ikke lenger var et nivå for dem, sesongen 2015 ga ekstreme 151 scoringer og 26 kamper uten tap. Et soleklart opprykk og rett inn i en outsider-posisjon i årets sportslig meget godt besatte Postnord-Ligaen avd. 4. Ambisjonene var før sesongen å henge med i tetstriden, og som mange nyopprykkede lag startet Asker sesongen sterkt, såpass sterkt at de etter 6 runder så ut som en potensiell opprykkskandidat – så var det stopp. De neste 3 kampene ga alle tap og plutselig var Asker ute av opprykkskampen og isteden godt blandet inn i nedrykkskampen. De siste 3 kampene har igjen gitt de hvite og svarte en opptur med 2 seire og 1 uavgjort. Forrige serierunde klarte de en sterk seier borte mot naborival Bærum, en seier som helt sikkert var årets høydepunkt så langt.

Hjemme på Føyka har Asker vært sterke, 5 kamper har gitt 4 seire og 1 tap, nederlaget kom mot serieleder Arendal. Ellers har det vært forventede seire mot Odd 2 og Fløy, samt en seier mot et 10 manns Fram og en knusende overlegen 4-1 seier mot Vindbjart i forrige hjemmekamp. Asker scorer ikke spesielt mye, men de slipper heller ikke inn spesielt mye, hvert fall ikke på hjemmebane. 5 kamper har gitt 10 scoringer og 4 baklengs.

Asker har en del utfordringer på spillersiden til helgens kamp. Rutinerte Sistek er ute på ubestemt tid av personlige årsaker og Traore soner karantene for rødt kort. Både Solberg og Sokolowski måtte av med skader sist kamp, og er antagelig ute til kampen mot Kvik Halden. Asker har uansett en god bredde i troppen og rekruttlaget deres spiller i 3. divisjon, så erstatterne vil helt sikkert gi solid motstand for Kvik Halden.

Kvik Halden og Asker har møtt hverandre flere ganger de senere årene. I 2012 og 2013 var lagene i samme avdeling, mens lagene møttes i 1. runde i NM i 2014. Oppgjørene har endt med 1 seier til hvert av lagene, 2 uavgjort og et cupavansement til Asker.


Funnet formen?

Kvik Halden har hatt en trøblete juni måned med to hjemmeseire og to bortetap. Ikke så aller verst, men måten spesielt bortekampen mot Arendal og hjemmekampen mot Tønsberg ble gjennomført var grobunn for bekymring. Bortetapet mot Vindbjart var av det unødvendige slaget, mens seieren mot Pors på søndag var et langt sted i riktig retning. Var Pors-kampen et vendepunkt for Kvik Halden i en sesong med en del marginer imot og som så langt har variert litt mer enn ønsket i både resultater og prestasjoner? Vi håper det!

Offensivt gjorde flere av Kvik Halden sine spillere årsbeste mot Pors og det var en fin opptur for både Martin Hoel Andersen og Almir Taletivic å score to mål. I tillegg gjorde Sabri Khattab kanskje sin beste kamp for året og Øystein Næsheim fungerte meget godt i en uvant rolle på venstrekanten.

Kvik Halden har det siste året vært kjent som et solid kollektiv defensivt som slipper inn lite mål, den siste tiden har det ikke sett slik ut. I 2015 slapp laget inn 25 mål på 26 kamper, årets sesong startet med 5 baklengs på de 6 første kampene. Så ga de neste 5 kampene en defensiv kollaps med 12 baklengs, derfor var det svært godt for laget å holde nullen mot Pors.

På skadefronten er det lite nytt å melde. Mathias Engebretsen stod over kampen mot Pors grunnet en vond fot, han prøvde seg i 45 minutter i mandagens rekruttkamp, men dessverre er ikke skaden leget og midtbanespilleren er neppe klar i helgen. Ardijon Berbatovci nærmer seg stadig og er nå i gang med løpetrening, han er forventet å være med i fotballtrening etter ferien. Erjon Shkodrani jobber fortsatt målrettet med sin opptrening, men er ikke å forvente tilbake på fotballbanen på lang tid. For øvrig er det ingen karantener før helgen, men en rekke spillere er i faresonen. Heier, Madsen Lund, Strømsborg, Dixon, Suka Suka og Khattab må alle stå over neste gang de får gult kort. Når vi først er inne på kortsanking så kan vi meget gledelig melde at Kvik Halden ikke lenger er å betrakte som en versting i regelbrudd på banen. Etter en sesongstart med utrolige mange kort i både gul og rød farge, så har nå laget snudd statistikken og har nå totalt sett like mange kort som over halvparten av avdelingen. Det vil si at Kvik Halden de siste 5-6 serierundene er blant de lagene som har fått færrest kort.


Runden for øvrig

På lørdag klokka 1600 spilles hele 5 kamper, mens andrelagene til Godset og Odd spiller henholdsvis mandag og tirsdag.

Utenfor Kristiansand tar tabelljumbo Fløy (3p) imot Bærum (17p). Fjorårets OBOS-lag har funnet formen den siste perioden, men gikk på en smell hjemme mot Asker sist helg. Er helt sikkert revansjelystne og er store favoritter mot Fløy. En seier vil også være viktig for Bærum som da vil holde god kontakt med øvre halvdel.

Serieleder Arendal (30 p) tapte poeng, men samtidig var de også første lag som faktisk tok poeng borte mot Strømsgodset 2 sist helg. Nå får de besøk av høytflyvende Fram (22p) som står med 3 strake seire. Et spennende oppgjør som kan gå begge veier, men med Arendal som favoritt. Skulle Fram ta med seg poengene hjem vil det bli fornyet spenning i en avdeling som akkurat i dag ser halvveis avgjort ut.

Notodden (23p) har tapt to kamper på rad og dermed havnet et stykke bak 1. plassen på tabellen, og som ikke det er nok har de også blitt passert på tabellen. Det er først og fremst defensivt laget har sviktet i det siste, hele 10 mål imot på 3 kamper oser ikke opprykk. Denne gangen møter de hardt prøvde Moss (15 p). Mossingene hadde klare opprykksambisjoner før sesongen, men har nå havnet i en desperat kamp for å redde plassen. Forrige uke ble Ørjan Christiansen sparket og unge Ole Martin Nesselquist fikk en fin start med seier mot Fløy. Notodden trenger seier for å henge på Arendal, Moss trenger seier for å ikke havne for langt bak sikker plass.

Pors (13 p) har 5 tap på sine 7 siste kamper og må utvilsom i gang med poengsankingen sin hvis håpet om en plass på øvre halvdel skal leve videre. Denne runden tar de imot Ørn Horten (6 p), en kamp de skal og bør vinne. En hjemmeseier vil gjøre at Pors får en viss kontakt med sikker plass, tap vil bety at begge disse lagene er på vei mot 3. divisjon i 2017.

Vindbjart (19 p) er i god form om dagen, noe 5 seire på 6 kamper er et godt bevis på. Hadde store skadeproblemer i starten, men har den siste drøye måneden vist hva de er gode for. Møter denne runden Odd 2 (17 p) hjemme i Vennesla og er favoritter mot unge kunstgresspillere fra Skien. Odd 2 har vært sterke i våres, men trenger poeng de kommende kampene for å ikke havne for langt etter sikker plass.

Siste kamp denne runden spilles i Tønsberg hvor hjemmelaget FK Tønsberg (14p) får besøk av Strømsgodset 2 (20 p). FK Tønsberg er i desperat poengnød, og trenger en seier i denne kampen for å ikke bli hektet av. Godset har vært sterke denne sesongen og virker til å ha en klar ambisjon om å bli værende på nivået. Med tanke på reiseavstand mellom byene så kan det bety sterk motstand for Tønsberg, en viktig kamp for begge!

Oppsummert så er det mulighet for økt spenning i toppen hvis Fram, Notodden og Kvik har en god dag på jobb, mens det i bunnen kan bli en tøff høst for Pors, Moss og Tønsberg hvis de ikke får med seg noe denne helgen. Vi gleder oss som vanlig til en ny spennende runde i Postnord-ligaen!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline