Klare for ny hjemmekamp på Halden stadion!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 24. Jun 2016

Søndag er det igjen duket for et interessant 2. divisjonsoppgjør på Rødsjordet når Pors kommer på besøk. Kampen om å bli topp 7 i avdelingen hardner til og hvert eneste poeng kan bli avgjørende når vi teller opp 22. oktober!


På vei oppover igjen

Pors, også kjent som Pors Grenland, har en relativt nylig historie som toppfotballag i Norge. Sesongene 2004-2006 spilte klubben i det som den gangen het Adecco-ligaen, nå kjent som OBOS-ligaen, altså nivå to i Norge.

Perioden 2007-2014 spiller Pors i 2. divisjon, men 2014-sesongen ble tung og laget måtte ta veien ned i 3. divisjon. Der ble det imidlertid bare 26 kamper før man var tilbake i 2. divisjon igjen. Med tanke på serieomleggingen var det å gjøre comeback i 2. divisjon til sesongen 2016 kanskje dårlig timing, og avdelingen de havnet i var ikke akkurat den enkleste. Nå kjemper Pors en beinhard kamp om å bli nummer 7 eller bedre for å unngå å måtte ta den tunge veien ned nok en gang.

Pors har hatt en mildt sagt ujevn vårsesong, på sitt beste har laget feid over god motstand som Strømsgodset 2 og Moss, mens på i andre enden av skalaen har de gått på store smeller mot Bærum, Vindbjart, Arendal og Fram. Det er spesielt på bortebane laget har hatt problemer, kun mot Fløy har det blitt poeng når laget har vært på tur. De øvrige bortekampene har endt med tunge tap og laget har sluppet inn hele 18 mål på 5 bortekamper. På hjemmebane har det derimot vært litt annerledes, og sist helg fikk de med seg 1 viktig poeng mot et annet lag som ligger rett i nærheten av streken, oppgjøret mot Asker endte 1-1.

Etter 11 serierunder ligger Pors på en 11. plass med 13 poeng. Det er 4 plasser, 3 poeng og en del mål bak sikker plass, men det er fortsatt 15 kamper igjen å spille, så løpet er definitivt ikke kjørt for Telemarkingene. Som en tommelfingerregel bør man nå 40 poeng for å være sikret en plass på øvre halvdel, noe som vil si at Pors bør vinne minst 7-8 av de siste 15 kampene for å sikre en billett til Postnord-ligaen 2017. En stor utfordring, men ingen umulighet!

Til kampen mot Kvik Halden har Pors en karantene, det er på Tarjei Fiskum. Av de som er med til Østfold bør Kvik Halden ha litt ekstra fokus på lynhurtige Stefan Mladenovic, kantspilleren startet sesongen forrykende med 5 mål på de 4 første kampene, men etter det har det blitt stopp. Den siste tiden har spilleren allikevel vært i fokus pga. han er ønsket på Skagerak Arena etter sommeren.


Varierende sesong

Kvik Halden sin sesong har gått fra godkjent pluss, til middels de siste 3 ukene. Tap borte mot Arendal og Vindbjart har ikke vært etter planen, mens kampen mellom der ga 3 noe heldige og kjærkomne poeng mot Tønsberg. Kvik Halden ligger fortsatt på en 3. plass, men opp til Arendal på 1. plass er det hele 9 poeng, andre veien derimot er det kun 4 poeng. For å bruke den samme tommelfingerregelen for en plass på øvre halvdel, så trenger Kvik Halden minst 5-6 seire til for å være mer eller mindre sikret en plass til neste års 2. divisjon.

Den varierende starten til Kvik Halden har stort sett vist seg på bortebane, på samme måte som i 2015 er haldenserne vanskelig å tukte på Halden stadion, mens laget på bortebane er en langt mer overkommelig motstander. Riktignok er dette en tendens i hele avdelingen, hele 47 av 77 kamper har så langt gitt hjemmeseire, og det er lagene som ikke følger denne statistikken som ligger i bunnen og toppen av tabellen. Arendal og Notodden har klart å vinne mange kamper borte, og ligger dermed i toppen. Ørn og Fløy har tapt mange kamper hjemme, og ligger derfor i bunnen.

Kvik Halden har til gode å tape på hjemmebane i år, og tar man med sesongen 2015 har Kvik Halden nå 16 seire på de siste 18 2. divisjonskampene på Halden stadion. Det skal allikevel ikke være en hvilepute, friskt i minne er kampen mot Tønsberg, hvor bortelaget var bra med på notene og kanskje hadde fortjent et poeng.

Kvik Halden har etter en periode med mye skader og karantener nå de fleste spillerne i full trening, og samtidig har kortsankingen roet seg betraktelig. Til kampen mot Pors i helgen så er det kun Ardijon Berbatovci og Erjon Shkodrani som ikke er tilgjengelige, de øvrige 19 spillerne i a-stallen er klare for kamp. Det gir selvfølgelig mange mulige utfall til startoppstillingen, og det blir spennende å se hva Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen setter opp denne gangen. Spesielt i forsvaret og sentralt på midten er konkurransen stor og treningsuken bør ha gitt mange gode dueller om startplass.


Ny spennende runde!

Runden for øvrig byr nok en gang på flere interessante og viktige oppgjør, den altavgjørende nedrykkstreken er i øyeblikket på 16 poeng. Odd 2 (14 p) og FK Tønsberg (14 p) spiller en meget viktig kamp på Skagerak Arena, vinneren vil ta kjærkomne poeng for å henge med i kampen om sikker plass. Moss (12 p) har en uhyre viktig kamp hjemme mot Fløy (3 p), kun sier er godt nok, uavgjort eller tap vil gi mossingene er veldig vanskelig oppgave med å redde plassen. Ørn Horten (6 p) må like desperat ha poeng for å skape et håp om spill i 2. divisjon i 2017, men får hard motstand hjemme på Lystlunden mot Vindbjart (16 p) som også behøver poeng for å holde seg på riktig side av nedrykkstreken. På Kadettangen spilles et skikkelig lokaloppgjør når Bærum (17 p) tar imot Asker (16 p). Et hjemmelag i form har kommet seg opp på sikker plass, og kan sette naboene sine i problemer med en seier til. Med tap vil Asker få en aldri så liten luke opp til sikker plass.

I toppen av tabellen, som egentlig ikke er så langt unna bunnen av tabellen hvis man ser bort fra de to lagene øverst, er det også interessante oppgjør. Fram Larvik (19 p) kan få et pusterom til nedrykk og samtidig skape noe spenning i toppen hvis de slår Notodden (23 p) på hjemmebane. Skulle samtidig Arendal (29 p) klare å bli det første laget som slår Strømsgodset 2 (19 p) på Marienlyst i år vil de ta et stort steg mot opprykk. Kampen i Drammen blir neppe lett for serielederne og med hjemmeseire til Kvik Halden, Strømsgodset 2 og Fram Larvik denne helgen vil det bli fornyet spenning i toppen!

Vi gleder oss til ny serierunde i Postnord-ligaen!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline