Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Siste Sørlandstur for a-laget på lørdag

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 16. Jun 2016

Lørdag setter Kvik Halden seg på bussen og reiser til Sørlandet for tredje bortekampen på rad, denne gangen er det Vennesla som er destinasjon og motstanderen er Vindbjart.


Norges tydeligste filosofi

Vindbjart er et veldig underholdende lag, her finnes det ikke rom for langpasninger og kynisme. Vindbjart spiller en ganske ekstrem type fotball som inneholder en stor grad av risiko, men med høy risiko er det også gode belønninger når man lykkes. Resultatene til Vindbjart både i år og i fjor viser tydelig at laget spiller mange kamper hvor spillestilen passer veldig godt, mens andre ganger fungerer det svært dårlig. I årets sesong har resultatene svingt fra råsterke 6-1 seier borte mot Tønsberg, 5-1 seier hjemme mot Pors og 3-1 hjemme mot Bærum. På den andre siden har de hatt kamper det meste har gått feil, f.eks. når de tapte 4-0 hjemme for Fram Larvik, 4-1 tap borte mot Notodden og 4-1 tap borte mot Asker nå sist helg.

Oppsummert er det veldig sjeldent Vindbjart spiller kjedelige fotballkamper, den kampen som har inneholdt færrest mål av Vindbjart sine 10 seriekamper i år er 1-2 tapet hjemme mot Arendal i mai. De scorer mye (24) og slipper inn like mye (24), selv på hjemmebane har laget sluppet inn hele 10 mål på 5 kamper, men de siste to siste hjemmekampene har gitt seier. Alt i alt er det kun Fløy som har vært involvert i flere mål så langt, men de slår Vindbjart med kun ett mål. På 10 kamper har Vindbjart vært involvert i 48 scoringer(!). En som Kvik Halden definitivt bør passe på er Øyvind Gausdal, spissen har utrolige 118 mål på sine siste 119 seriekamper for Vindbjart.

Vindbjart var både i 2013 og 2014 helt i toppen av sin 2. divisjonsavdeling og endte til slutt på 2. plass begge årene, mens i 2015 skuffet de noe og endte midt på tabellen. I år har de startet svakt, men spilt seg opp den siste tiden. På tabellen er de mist inne i klyngen med lag som kjemper over og under nedrykksstreken, per i dag innehar de 9. plassen, men er bare ett fattig poeng bak den viktige 7. plassen som gir spill i Postnord-Ligaen også i 2017.

I tillegg er det verdt å nevne om Vindbjart at klubben på mange områder ligner på vår egen. Med en stor medlemsmasse, fokus på både bredde og elite og alternativ Skolefritidsordning for å nevne noe.


Jakter på en god prestasjon

Kvik Halden tok 3 poeng sist helg mot Tønsberg, men var aldri i nærheten av å nå laget sitt toppnivå. Heldigvis var det nok til å sikre en seier, selv om Tønsberg kanskje hadde fortjent ett poeng. Helgen før var det definitivt også en kamp man ikke presterte opp mot sitt beste når Arendal enkelt slo haldenserne 2-0, mens helgen før det igjen var en meget spesiell anledning hvor man, med en rekke skader og karantener, slo Notodden med en noe uvanlig startoppstilling og kampplan. Dermed er Kvikelaget sultne på en god prestasjon i kjente former når turen går til Moseidmoen Gress i Vest-Agder på lørdag.

Sist helg manglet Kvik Halden Ole Strømsborg, Ardijon Berbatovci og Erjon Shkodrani med skader. Ole Strømsborg har slitt med en vond lyske en periode, men er denne uken tilbake i trening. Ardi Berbatovci jobber fortsatt med å komme seg tilbake etter sitt benbrudd, men er neppe å se på banen i kampsituasjon før etter sommerpausen. Erjon Shkodrani jobber målrettet mot å bi helt frisk fra sitt nakkebrudd i desember.

Haldenserne ligger brukbart plassert på tabellen med en viss kontakt med teten og relativt god margin ned til nedrykk. Sammenlignet med fjorårets rekordsesong ligger laget foran skjemaet, men trenger mye poeng inn mot ferien for å holde seg foran det samme skjemaet. Ettersom både Arendal og Notodden på papiret har «enkle» kamper i helgen, så trenger Kvik Halden en god prestasjon og poeng mot Vindbjart for å henge med teten.

Kvik Halden har den siste måneden variert veldig i formasjoner og taktikk, i siste kamp mot Tønsberg ble formasjonen endret etter kun en halvtime for å bedre en svak start. På de tre siste kampene har laget vært innom 4 forskjellige formasjoner (5-4-1, 4-5-1, 3-5-2 og 4-4-2), så hva laget går ut med mot Vindbjart er mildt sagt usikkert. Med lite skader er det uansett en sterk og bred tropp som er klare til kamp på lørdag, det gir god konkurranse og mange muligheter for Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen.


Spennende runde

For øvrig er runden veldig interessant med mange viktige oppgjør i en tett og jevn avdeling. Arendal og Notodden spiller hjemmekamper mot andrelagene til Godset og Odd, det bør gi seire for begge. Fram Larvik kan fortsette oppturen etter forrige helgs seier når de skal spille mot Fløy, noe som vil gi de et godt pusterom til nedrykk. Så er det 3 veldig viktige oppgjør mellom lag som alle ligger i klyngen over og under nedrykk. Bærum (14 poeng) tar imot Moss (12 poeng) og Pors (12 poeng) tar imot Asker (15 poeng), begge kampene blir uhyre viktige, spesielt for Moss og Pors. I Tønsberg er det lokalderby mellom FK Tønsberg (11 poeng) og Ørn Horten (6 poeng), Tønsberg trenger poeng for at ikke toget skal forlate perrongen, mens for Ørn Horten er kampen kanskje siste mulighet til å melde seg på i kampen om 2. divisjonsspill neste år.

Vi gleder oss til en ny serierunde i Postnord-Ligaen avdeling 4!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline