Kvik Halden tapte fortjent mot et bunnsolid Arendal

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 4. Jun 2016

Takk til Halden Arbeiderblad for bildet!


Kvik Halden møtte lørdag serieleder og opprykksfavoritt Arendal på bortebane. Haldenserne hadde mye ball, men mot et meget strukturert og hardtarbeidende Arendal ble det lite å ta med seg hjem fra Sørlandet.


Arendal best i gang

Arendal startet kampen offensivt og skapte flere gode muligheter på et Kvik Halden som sleit med å tilpasse seg motstander og underlag. Sabri Khattab kom til en ok halvsjanse etter kvarteret, men avslutningen gikk rett på keeper. Noen få minutter etterpå tar Arendal en fortjent ledelse etter et fint angrep på Kvik Halden sin venstreside, inne foran mål får Pepa en enkel jobb med å pirke ballen i mål. Pepa virker å være i en soleklar offside, men Jørgen Andersen har blitt med hele veien ned til linja for å hindre innlegget, og opphever dermed offsiden.

Etter dette spiller Arendal en fotball som kan ta de hele veien til 1. divisjon. I stort sett resten av kampen ligger laget med 11 mann på egen banehalvdel og stenger ned alt som er av rom for Kvik Halden å spille fotball i. Ikke spesielt underholdende, men meget effektivt. Arendal har ikke glimrende enkeltspillere alla det Raufoss hadde med Rocky Lekaj eller Follo med Fitim Azemi, men Arendal tar det igjen på et glimrende kollektiv som jobber organisert, disiplinert og lojalt. Taktisk hadde de også overtaket på Kvik Halden, blant annet satte de frimerke på Mathias Engebretsen på midtbanen, noe som tok bort en del kreativitet.


Bedre spill etter pause

Kvik Halden så bedre ut i starten av 2. omgang, spillet gikk litt fortere og laget klarte å komme til noen gode posisjoner. Dessverre stoppet det der og etter en drøy time avgjør Rnkovic oppgjøret når han stanger inn 2-0 etter et innlegg på bakre stolpe. Etter dette fortsetter kampen i samme spor med et Arendal plassert på egen banehalvdel med alle mann, mens Kvik Halden triller ball uten å komme til noe som helst. Faktisk skaper ikke Kvik Halden en eneste opplagt målsjanse i hele 2. omgang.

Arendal kommer til et par gode muligheter på kontringer den siste halvtimen etter hvert som haldenserne slipper frem flere spillere, men klarer aldri å omsette de i mål. Dermed ender oppgjøret 2-0 til hjemmelaget, noe som er fullt fortjent.

Arendal fikk kampen akkurat dit de ville gjennom hele oppgjøret og frustrerte Kvik Halden med sitt meget godt organiserte forsvarsspill. Vi skal helt tilbake til september 2015 for å finne sist kamp Kvik Halden gikk av banen uten å score, faktisk har haldenserne kun gått av banen 2 ganger siden starten av 2015-sesongen uten å score mål.


Rykker litt fra

Arendal har nå en 6 poengs luke på Kvik Halden, sjansene er gode for at Arendal kan slås på Halden stadion og dermed utligne dagens tap, men Kvik Halden må i tillegg være 3 poeng og en del mål bedre enn Arendal i de øvrige 16 kampene som gjenstår av årets 2. divisjon. Notodden går nok seirende ut av duellen med Ørn-Horten på søndag og dermed er Kvik Halden nede på 3. plass igjen.

Vindbjart slo Pors overbevisende 5-1, og i morgen skal i tillegg Asker møte Tønsberg på bortebane og Moss tar imot Strømsgodset 2 i feriemodus på Melløs. Det kan gi en real oppsamling av lag rett over og under nedrykksstreken. Kvik Halden står på sine 17 poeng og trenger en seier hjemme mot Tønsberg for å skape en behagelig avstand til nedrykk.

Vi håper mange tar turen til Halden stadion neste søndag for støtte haldenserne på Kvik Halden Dagen!


Kampfakta

Arendal – Kvik Halden 2-0 (1-0)

Bjønnes stadion

Ca. 300 tilskuere


Joacim Heier

Josef Myhren Bouchleh

Dardan Sæter

Jakob Madsen Lund (Ole Strømsborg)

Jørgen Andersen

Martin Hoel Andersen

Jiress Suka Suka

Mathias Engebretsen

Jonathan Dixon

Sabri Khattab

Almir Taletovic (Øystein Næsheim)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline