Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Skuffende forestilling i Skien

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 26. Apr 2016

Takk til Halden Arbeiderblad for bildet


Kvik Halden dro til Skien med håp om poeng, men med en dyster statistikk på elitekunstgress i bagasjen. Dessverre ble oppgjøret en skuffelse og nok en bekreftelse på haldensernes pussige kunstgresskompleks.


Kunstgress er ikke kunstgress

Kvik Halden har på sine siste 34 obligatoriske serie- og cupkamper i 2015 og 2016 gått på totalt 7 tap. 6 av de er kommet på bortebane og merkelig nok har man tapt alle 4 kampene som er spilt på den nyeste typen kunstgress man som regel har på eliteseriebanene.

Marienlyst, Notodden, Molde og Odd har alle denne typen kunstgress, og alle kampene Kvik Halden har spilt på bortebane mot disse lagene har gitt skuffende prestasjoner. Spesielt det gode presspillet, som Kvik Halden har gjort til et varemerke på hjemmebane, er fraværende når man spiller på denne typen baner.

Kvik Halden har to kamper til i 2016 på denne typen kunstgress, og det blir interessant å se om haldenserne klarer å finne ut av spillet sitt i kampene mot henholdsvis Notodden og Godset 2 på bortebane.


Jevn start

Mot Odd på mandag var det forventet at Kvik Halden skulle være det førende laget, men oppgjøret startet jevnt. Kvik Halden virket passive og fikk verken det offensive spillet eller presset til å sitte. Etter 20 minutter med lite sjanser fikk Odd fullklaff på et flott skudd fra drøye 16 meter, og det var starten på tung 10 minutters periode for haldenserne.

Minuttet etter 1-0 kommer en lang klarering fra Odd sitt forsvar som spissen til hjemmelaget lukter kan bli en mulighet. Kvik Halden sitt forsvar henger ikke med og alene med keeper smeller Sigurd Haugen inn 2-0. Noen minutter etter det igjen spiller Odd ballen nok en gang inn i bakrom og Dardan Mehmeti havner i en duell med to spillere i hvitt. Dardan blir hektet/dyttet inn i den andre Odd-spilleren, dommeren ser dessverre ikke hva som skjer først og viser kapteinen det røde kortet for en siste forseelsen. Dermed stod plutselig Kvik Halden ovenfor en stor utfordring med to mål å hente inn og en mann mindre på banen.


Endinger i pausen

I pausen gikk Jonathan Dixon og Almir Taletovic ut, mens Øystein Næsheim og Deniz Kaili kom inn. I tillegg senket haldenserne skuldrene ned og slapp seg løs, det ga en helt annen omgang.

Kvik Halden var det førende laget i stort sett hele 2. omgang og skapte en rekke gode muligheter. Odd kom riktignok også til en del muligheter på kontringer, men alt i alt var Kvik Halden det klart beste laget på banen etter hvilen. Kvik Halden vant omgangen 2-1 og brant i tillegg et straffespark.

Josef Myhren Bouchleh kriget inn 1-2 på et hjørnespark, mens på Øystein Næsheim og Deniz Kaili hadde gode muligheter til å utligne. Med få minutter igjen på klokka var det Odd sin tur til å krige inn et hjørnespark og avgjorde mer eller mindre oppgjøret.

På overtid kombinerte Kvik Halden fint og innbytter Granit Mervci skled inn 2-3. Dessverre rakk ikke Kvik Halden å skape flere muligheter og oppgjøret var over med en knepen seier for det unge hjemmelaget.


Ny kamp

Resultatet mot Odd var et solid skudd for baugen til Kvik Halden, 3 poeng man ikke får tilbake er tapt mot en motstander man definitivt burde slått. Heldigvis er det en ny kamp allerede torsdag i cupen mot Sarpsborg 08, og på mandag til neste uke kommer Strømsgodset sitt rekruttlag på besøk til Halden stadion.

Vi håper flest mulig kommer til Rødsjordet på torsdag for å støtte laget mot Tippeligalaget Sarpsborg 08, cup er cup!


Kampfakta

Odd 2 - Kvik Halden 3-2 (2-0)


Joacim Heier

Jiress Suka Suka (Granit Merovci)

Dardan Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Josef Myhren Bouchleh

Mathias Engebretsen

Jonathan Dixon (Deniz Kaili)

Ole Strømsborg

Martin Hoel Andersen

Sabri Khattab

Almir Taletovic (Øystein Næsheim)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline