God start på sesongen for Kvik Halden

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 9. Apr 2016

Takk til Halden Arbeiderblad for bilde!

Kvik Halden startet lørdag sesongen med bortekamp mot fjorårets OBOS-lag Bærum. Haldenserne fikk med seg 3 velfortjente poeng hjem til Østfold etter en god prestasjon!


Klikk her for å se bilder fra kampen


Mange dårlige seriestarter

Kvik Halden har de siste årene som regel hatt litt startproblemer når sesongen sparkes i gang. Man skal helt tilbake til 2012 for å finne sist gang Kvik Halden tok 3 poeng i seriepremieren. Den gangen var det gulkledde mossinger som ble slått, i dag var det gulkledde bæringer.

Kvik Halden kom til kampen med noe skade- og karanteneutfordringer. Ardi Berbatovci har fortsatt gips på foten, og Jørgen Andersen er så vidt tilbake i trening etter sin lyskestrekk. I tillegg var både Sabri Khattab og Simen Fredheim Andersen utestengt pga. sine røde kort i siste serierunde i 2015. Med juniorkeeper Mats Nordahl opptatt i bryllup var det assistenttrener Kjetil Andreassen som hadde den nervøse oppgaven med å steppe inn for Joacim Heier ved skade eller utvisning.


God førsteomgang

Kampen startet rolig med to lag som følte på hverandre. Haldenserne fikk etter hvert kommet i gang med spillet sitt og var et par ganger nære ved å ta føringen i kampen. Spesielt Martin Hoel Andersen vil være misfornøyd med at han ikke scoret mål da han midtveis i omgangen ikke fikk satt hodet på et godt innlegg fra Øystein Næsheim. Hjemmelaget hadde svært lite å komme med foran Kvik Halden sitt mål, kun et par dødballer som Kvik Halden ryddet greit unna var det nærmeste Bærum var før hvilen.

De rundt 250 fremmøtte tilskuerne håpet nok på en bedring i underholdningen når spillerne var ferdig med pausen.


Innholdsrik andreomgang

Hvis førsteomgangen var rolig, så var det desto mer trøkk og spenning etter hvilen. Utover i omgangen ble det også tidvis ampert på Kadettangen, noe en svak dommertrio må ta mye av skylden for. Kvik Halden måtte ta med seg hele 7 gule kort fra oppgjøret, mens Bærum kun fikk kort en gang. Dømmingen var allikevel ikke spesielt i favør hjemmelaget, flere ganger følte også Bærum seg snytt.

Kvik Halden tok ledelsen ved Almir Taletovic etter en snau time. En corner blir klarert i første omgang, men når neste ball svinges inn så rager Almir høyest og stanger inn 1-0, relativt fortjent ut i fra spill og sjanser.

Etter 70 minutter skjer kampens mest diskutert situasjon, Bærum spiller en ball i bakrom som sklir inn mot 16 meteren til Joacim Heier. Keeperen venter ballen inn i 16 meteren og fanger den foran Bærum-spissen. Linjedommeren velger utrolig nok å vinke for hands på Kvik Halden sin sisteskanse, og like utrolig velger hoveddommer å bare gi målvakten gult kort på noe som utvilsomt burde vært utvisning, dersom det faktisk hadde vært en hands. Assistenttrener Kjetil Andreassen hadde noen svette sekunder med høy puls på benken, men kunne heldigvis puste lettet ut.

Mot slutten av omgangen kastet Bærum alt de hadde i angrep i jakten på en utligning, men det robuste forsvaret til Kvik Halden holdt godt unna. Flere minutter på overtid kommer kampens to største sjanser, først får Mergim Hereqi en gedigen mulighet til å avgjøre kampen, før Bærum omsider kom til sin første store sjanse på en heading som dessverre for de ble fanget greit av keeper.


Mange haldensere på kamp!

Før 2016-sesongen har Fortet igjen mobilisert, noe som var godt synlig på dagens kamp i Bærum. Sammen med mange andre skuelystne haldensere så ble bortetribunen farget rød og hvit med engasjerte supportere. Et herlig syn for de som har hjertet i Kvik Halden, og som lengter etter toppfotball og alt det bringer med seg på Halden stadion. Tusen takk til alle som tok turen!


Se supporterne feire med spillerne etter kampen:


Årets første kamp på Halden stadion på onsdag

Onsdag 13. april kommer Ullern til Halden og Rødsjordet, da spilles første runde i cupen og Kvik Halden har dermed første mulighet til å gjenskape fjorårets eventyr som ikke endte før i 4. runde på Aker stadion i Molde. Ullern startet også sesongen lørdag, det endte med 3-0 tap hjemme mot Follo.

Møt opp og støtt Kvik Halden på onsdag klokka 1800!

Kampfakta

Bærum - Kvik Halden 0-1 (0-0)


Joacim Heier

Jiress Suka Suka

Dardan Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Josef Myhren Bouchleh

Mathias Engebretsen

Jonathan Storvik Dixon (Deniz Kaili)

Almir Taletovic (Jørgen Andersen)

Martin Hoel Andersen

Øystein Næsheim (Mergim Hereqi)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline