Tapte jevnspilt kamp mot Grorud

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 13. Mar 2016

Arkivfoto. Mathias Engebretsen pilte på en uvant midtstopperplass lørdag.


Kvik Halden tapte lørdag 1-3 mot Grorud på Berg stadion. Bortelaget var best til å omsette sjansene og tok med seg en god porsjon selvtillit tilbake til hovedstaden.

Måtte kaste inn håndkledet under oppvarmingen

Jørgen Andersen fikk kjenning med en vond lyske under oppvarmingen, og beslutningen ble tatt om å ikke risikere et langvarig skadeavbrekk. Dermed kom Jonathan Dixon inn sentralt på midtbanen, mens Mathias Engebretsen gikk ned på en uvant midtstopperplass sammen med Dardan Mehmeti og Arber Shkodrani.


Bortelaget startet best

Grorud er et ballskikkelig lag med mange teknisk gode fotballspillere. I etablert angrep er de opptatt av å ha ball i laget, og det spilles mye kortpasninger på egen banehalvdel. Når motstander er i ubalanse er de derimot veldig opptatt av å komme seg raskt i angrep, og aller helst bakrom. Dette var også måten de scoret dagens første scoring på Berg stadion, alene med Simen Andersen satt Grorud inn en tidlig ledelse etter en kontring.

2-0 kom etter et godt innlegg hvor Arber Shkodrani mislyktes med sitt klareringsforsøk og satt ballen i eget mål. Øystein Næsheim var sikker på at han hadde satt inn reduseringen mot slutten av omgangen da han plasserte ballen forbi keeper, men en glimrende blokkering av en Grorud-forsvarer på strek hindret scoring.

2-0 til pause etter en jevn omgang, men det handler om å sette sjansene, og derfor en fortjent ledelse til bortelaget.


Nytt lag på banen

I andre omgang gikk Kvik Halden ut høyt og ønsker tydelig å utnytte en rufsete forsvarsrekke hos Grorud. Det ga resultater umiddelabart når Josef Myhren Bouchleh kom gjennom i bakrom og spilte fri Mergim Hereqi som satt ballen sikkert i åpent mål.

De neste 20 minuttene dominerer hjemmelaget stort, men på tross av en rekke gode muligheter kom aldri utligningen. Isteden er det Grorud som nok en gang kontrer og dreper spenningen i kampen med en godt utført lobb, igjen alene med keeper Simen Andersen.

Herfra og ut mister Kvik Halden taket på kampen, og Grorud kunne fort ha scoret et mål til. Alt i alt en jevn fotballkamp med mange sjanser begge veier. Gjestene er flinkest til å utnytte sjansene sine og tar med seg en sterk 3-1 seier fra Halden.


Rusk i troppen

Verken Jakob Madsen Lund eller Martin Hoel Andersen var i troppen til dagens kamp, Jakob har en vond hamstring, mens Martin sliter med et kne. Jørgen Andersen måtte som tidligere beskrevet trekke seg fra dagens kamp med en kjenning i lysken, og midtveis i 2. omgang måtte Øystein Næsheim gå av med en smell i låret. Forhåpentligvis er ingen av de nevnte spillerne lenge borte, for Kvik Halden er avhengig av en skadefri tropp både på trening og i kamp for å opprettholde utviklingen.

På den positive siden så begynner Almir Taletovic å nærme seg formen. Han spilte 35 minutter mot Kråkerøy onsdag, og 45 minutter mot Grorud lørdag. På de to innhoppa har han kommet til mange muligheter, og det er tydelig at spissen mye energi og motivasjon etter sin vellykkede kneopreasjon tidligere i vinter.


Tøffe motstandere på løpende bånd

Kvik Halden har denne vinteren lagt opp til å møte lag som enten er klare opprykkskandidater i 2. divisjon, eller lag som spiller divisjonen over. Det har foreløpig gitt varierende resultater, men bør være med på å gi laget rikelig med erfaring inn mot en sesong med mange gode motstandere.

Motstanden blir heller ikke lettere de siste ukene inn mot seriestart. Neste søndag går turen til Hønefoss for å møte fjorårets 1. divisjonslag på AKA-Arena, og langfredag drar haldenserne til Gøteborg for å møte 1. divisjonslaget Ørgryte.

Da må forsvarsspillet strammes opp, de personlige feilene må lukes bort og effektiviteten forann mål må bli betydelig bedre.


Kampfakta:

Kvik Halden - Grorud 1-3 (0-2)


Simen Fredheim Andersen


Arber Shkodrani

Dardan Mehmeti

Mathias Engebretsen


Josef Myhren Bouchleh

Jonathan Dixon

Sabri Khattab

Jiress Suka Suka (Almir Taletovic 45 min.)

Ole Strømsborg


Mergim Hereqi

Øystein Næsheim (Deniz Kaili 30 min.)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline