Jobber hardt for å få tilbake toppformen!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 6. Aug 2015Takk til Halden Arbeiderblad for bildet!

Kvik Halden imponerte mange i våres med sin aggressivitet og innsats i kampene, nå jobber laget hardt med å få tilbake samme gnisten i spillet sitt. Neste mulighet er borte mot Ørn-Horten på lørdag.

Haldenserne har plukket godt med poeng etter ferien, men samtidig har ikke spillet og prestasjonene vært like gode som tidligere i år. På tross av 3 seire på rad og 10-3 i målforskjell etter ferien, er det noe uforløst over laget.
Før sesongen satt trenere og spillere en målsetning om å være det laget som vil mest, løper mest og er best organisert i alle kamper i 2015. Denne treningsuken har nettopp organiseringen vært fokusområde og det blir spennende å se på lørdag hva slags formasjon Kvik Halden starter med.
Gjennom sesongen har trenerne Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen benyttet flere forskjellige oppstillinger, og selv om 3-5-2-formasjonen har vært mest brukt, så har laget med hell også spilt i både 4-4-2 og 4-1-2-1-2.
Med unntak av Andreas Melleby og Harold Mufoncol er hele troppen klar til kamp, noe som betyr god konkurranse om plassene på laget og mange muligheter for trenerteamet.
Uansett formasjon og startellever så vil Kvik Halden være helt avhengig av å oppnå de to første punktene i målsetningen sin, ville mest og løpe mest, for på lørdag er det et meget godt hjemmelag man besøker.

Lørdagens motstander Ørn-Horten og Kvik Halden har mange fellestrekk. Begge klubbene er store breddeklubber, begge er utnevnt til Kvalitetsklubber, begge har sin storhetsperiode rundt 1920 og begge klubbene har fostret hver sin spiller som blir sett på som blant Norges beste gjennom tidene. Johnny Helgesen i Kvik Halden og Per Bredesen fra Ørn-Horten.
Ørn-Horten var rundt 2000 i 1.divisjon, men har siden den gang vært opp og ned mellom 2.- og 3. divisjon.

Mange haldenserne har svært bitre assosiasjoner med Ørn-Horten og hjemmebanen deres Lystlunden. I 2009 hadde Kvik Halden feid gjennom 3. divisjon med 23 seire på 26 kamper og 99-9(!) i målforskjell, siste hinder før opprykk til 2. divisjon var kvalifisering over to kamper mot Ørn-Horten.
Første kamp hjemme på Halden stadion endte med 1-3 tap, etter storspill av Ørn-Hortens keeper og et meget effektivt bortelag.
Dermed måtte Kvik Halden vinne med 3 mål borte i returoppgjøret. Et heltent Kvik Halden gikk knallhardt ut og feide over Ørn-Horten, til pause ledet Kvik Halden 2-0.
Andre omgang ble en lidelse for de tilreisende haldenserne som måtte se bortelaget brenne sjanse etter sjanse, Halden Arbeiderblad hadde 15-0 i sjansestatistikken, men utrolig nok gikk aldri ballen i mål i løpet av omgangen og lamslåtte Kvikespillere måtte forberede seg på ett nytt år i 3. divisjon.

Etter opprykket i 2009 rykket Ørn-Horten igjen ned til 3. divisjon, men i 2013 var de nok en gang tilbake i 2. divisjon. Comebacksesongen i fjor endte til slutt med en 10. plass, 5 poeng over nedrykk.
Før årets sesong ble trener Morten Rom ansatt som en viktig brikke for å profesjonalisere Ørn-Horten sin a-lagssatsing. Dessverre varte ikke samarbeidet lenge, forrige uke ble Ørn-Horten og Morten Rom enige om å gå hver sin vei på grunn av sprikende syn på hvordan veien videre skulle være for a-laget.
Trenerskiftet kom etter en lengre periode med skuffende resultater, Morten Rom sine siste 8 kamper som trener ga kun 1 seier, og etter stortapet mot Strømsgodset 2 i forrige uke uttrykte treneren stor frustrasjon over det han opplevde som manglende seriøsitet.

Dermed var trenerskiftet et faktum og inn kom Kjetil Ramberg og Ragnar Wold, men de er kun ment å være en kortvarig løsning, klubben melder nå at ny trener er klar allerede mot Kvik Halden på lørdag.
Den midlertidige trenerløsningen kan se tilbake på en svært god statistikk, for i deres antagelig eneste kamp med hovedansvaret tok Ørn-Horten en meget imponerende borteseier mot Gjøvik-Lyn.
Med seieren tok de ett stort steg bort fra nedrykksstriden. De har nå 9 poeng ned til Sprint-Jeløy på nedrykksplass, og kan rette blikket oppover på tabellen.

Selv om Ørn-Horten hadde en svak periode inn mot ferien så har laget gode resultater å vise til hjemme på Lystlunden. Statistikken sier 3-2-1 og 8-2 i målforskjell, første og eneste tap på hjemmebane var i deres forrige hjemmekamp, hvor Moss ble for sterke og vant 2-0.

En vanskelig, men langt ifra umulig oppgave for Kvik Halden, som med en god prestasjon også kan fjerne deler av minnene fra den bitre kvalikkampen høsten 2009.
Vi ønsker gutta våre lykke til og god tur til alle fra Halden som tar turen over fjorden.
Kampstart er 1600 på lørdag!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline