Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Felleskjøpet bidrar til granulatoppsamling

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 27. Mar 2021


Tidligere i uken kom Felleskjøpet til Strupe for å demonstrere og låne ut en fantastisk maskinpark


Lånt ut maskinparken
Å samle opp gummigranulat som er måket av banen har de siste årene hvert en tung og tidkrevende jobb for klubbens banemannskap. Tidligere har de blåst gummien i hauger med løvblåsere, før de har samlet de opp i en trommel som har silt ut kun gummikulene. I forbindelse med årets oppsamling tok banemannskapet kontakt med Felleskjøpet for å høre om det fantes andre løsninger. Felleskjøpet stilte velvillig opp med å låne ut hele sin maskinpark. I tillegg hadde de opplæring med banemannskapet, ved Nils Henning Flaaseth fra park og anlegg i Felleskjøpet.

Fantastisk mulighet
Maskinparken for oppsamling av gummigranulat består av en K-vagnen som suger opp granulaten som en støvstuger. Herifra føres det opp i Turf Cleaneren som både renser granulatet og siler ut andre gjenstander, før de samler det i en haug. Produktet er ekstremt miljøvennlig, og tar vare på ca 95% av granulaten den samler opp. Så lenge man har vinteråpne baner uten undervarme vil det dessverre alltid bli granulat som måkes av banene. Dette er granulat som må tilbake på banene, både av miljømessig hensyn og for å ikke ødelegge banene.

Banemannskapet hadde i utgangspunktet tenkt å invitere andre klubber fra Østfold for å vise frem maskinparken og effektiviteten, men grunnet dagens smittesituasjon var dette noe som ikke lot seg gjøre. 


Klubben ønsker å rette en stor takk til Felleskjøpet som gratis låner ut hele maskinparken i tre uker, samt har innført opplæring for banemannskapet. 

Takk også til Elisenberg Elektro for utlån av nødvendig strømkabler.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline