Årskavalkade - 2020

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 22. Des 2020

Sett deg tilbake i godstolen, og les gjennom hvordan 2020 har vært i Kvik Halden FK

Ja, nå starter vi på nytt (januar)
Året startet på en god måte, med rekordpåmelding til Remmen Cup tidlig i januar. I tillegg var påmeldingen til Fredriksten Sparebank 1 Cup allerede godt i gang. I barne- og ungdomsfotballen var samtlige trenere på plass, a-laget skulle bygge videre på den fantastiske 2019-sesongen. 254-sesongkort var solgt i midten av januar, og mot slutten av måneden kom flere signeringer. Storscoreren Øystein Lundblad Næsheim skrev under en ny toårskontrakt. Lokale Niklas Fjellstad og Nikolai Kynningsrud ble fullverdige medlemmer av a-stallen, mens Filip Westgaard signerte en ny avtale på månedens siste dag.

Få det i gang (februar)
Årets første treningskamp for a-laget ble spilt mot Follo første helgen i februar, og hele spillerstallen fikk spille en omgang hver i storseieren. Uranik Seferi dro på U17-landslagssmaling på La Manga, mens resten av stallen ble værende i vinterværet på Strupe. Klubben har lykkes godt med å hente spillere fra nabobyen de siste årene, og Oscar Lopez Borgersen ble neste mann inn fra Fredrikstad. Årets andre treningskamp endte med et tap, i en kamp Moss FK var klart bedre. Albert Makiadi var en åpenbaring i 2019, og få trodde han skulle bli værende i klubben, men mot slutten av måneden signerte han en avtale ut 2021-sesongen.

En klubb på størrelse med Kvik Halden FK er bevisst på sitt samfunnsansvar, og i den forbindelse var det en sann glede å sende drakter til Malawi. A-lagsstallen begynner å sette seg, og i årets tredje treningskamp var det divisjonskollega Fram Larvik som stod på motsatt banehalvdel. En sen scoring av Peder Nomell sikret seier. Klubbens G14 lag reiste på cup i Kristinhamn, og hadde det morsomt samtidig som de leverte gode prestasjoner på banen. Mot slutten av måneden ble det klart at Jørgen la Cour tok neste steg i trenerkarrieren da han forlot klubben til fordel for Lillestrøm SK.

Måneden der alt snudde (mars)
Mars var måneden der hele verden ble snudd på hodet. Corona-viruset var så vidt kommet til Norge, og i forkant av Remmen Cup var vi i hyppig dialog med kommuneoverlegen. Ettersom det ikke var noen lokal smittefare på det tidspunktet ble tidenes Remmen Cup gjennomført. Klubbens ungdomsavdeling har de siste årene gradvis blitt mer profesjonalisert, og både Kristian Lorentzen og Maren Vik Pettersen ble tatt ut til talentleir. A-laget spilte treningskamp mot Bærum, en kamp som ble brukt til å gi god kamptrening til mange spillere. 11. mars satt klubben i gang corona-tiltak, men allerede dagen etterpå ble all bredde-aktivitet stanset ut april. 

Neste dag ble også Strupe Kunstgress-anlegg stengt, og under en uke etter at all aktivitet ble stanset hadde klubben utarbeidet et hjemmetreningsprogram som ble delt i hele Østfold. Som for alle andre var nedstengningen i samfunnet svært tøff for klubben, og permitteringer måtte til for å sikre videre drift. Årets- og kanskje tidenes vanskeligste kamp for klubben ble sparket i gang, og motstanderen het Covid-19. Flere permitteringer måtte til for å sikre klubben, og klubben satt i gang tiltak for å få inntekter. Støtten fra lokalbefolkningen var fantastisk. Sparbank 1 Østfold og Akerhus overleverte årets tidligste julegave.Avstand fra alt (april)
April var en måned der hele samfunnet var så nær lock-down som man kommer. Skolene hadde hjemmeundervisning, all aktivitet var stoppet, og mange var permitterte - både i klubben og ellers i landet. Eneste nyhetssak, og en gladsak var at Strupe Kunstgress åpnet opp igjen for egentrening i midten av april. I tillegg ble det åpnet for organisert trening fra 20. april, men med 1 meters avstand i alle aldre.

Maskotnavn og tidenes første livesending (mai)
Mai er som regel måneden der vårens vakreste eventyr, Fredriksten Sparebank 1 Cup arrangeres, men på grunn av situasjonen i samfunnet ble turneringen utsatt, for siden å bli avlyst. Etter den forsiktige gjenåpningen av samfunnet i etterkant av nedstengningen måtte klubben tenke annerledes for å skaffe inntekter. I den forbindelse ble sofabilletten lansert. Et hårete mål om å skape publikumsrekord på Halden Stadion startet 5. mai. I forbindelse med sofabilletten ble klubbens nye maskot lansert, og en navnekonkurranse ble satt i gang

I midten av mai ble det også klart av Tine Fotballskole ble utsatt til høstferien. Klubbens fotballfritidsordning er stadig i endringer, og det ble nå lansert ett nytt 1. dagers tilbud for 3. og 4. klasse. For klubben sin del ble det også montert en kommersiell flate på brakkebygget på Strupe. En glimrende mulighet for markedsføring, men også for klubben å nå ut med informasjon til de aktive medlemmene på Strupe.Jubles over snart seriespill (juni)
Klubbens flaggskip startet oppkjøringen sin andre uken i januar, men den 12. mars ble all aktivitet stengt ned. NFF planlegger oppstart helgen 4.-5. juli, men seriespillet kan bli annerledes fra normalen. Salget av sofabilletter startet 5. mai, og den 14. juni kulminerte det hele i en storslagen livesending fra Halden Stadion i samarbeid med Halden Arbeiderblad. For a-laget ble seriespillet utsatt en uke, og det ble besluttet å spille enkel serie med sluttspill. 20. juni ble den første av a-lagets 3 treningskamper spilt. Det endte med 0-1 tap på Fredrikstad Stadion. Neste test var divisjonskollega Notodden FK, en kamp som endte 1-1.

Ja, vi gleder oss til seriestart! (juli)
A-lagets generalprøve ble spilt på Halden Stadion, og Bærum ble beseiret 2-1 etter en sen scoring av Filip Westgaard. Serieåpningen ble spilt borte mot Eidsvold Turn, og nok en gang scoret Westgaard det avgjørende målet på overtid. Etter at Jørgen la Cour sluttet i klubben ble stillingen som toppspillerutvikler lyst ut. Etter en lang prosess, og corona som utsatte ansettelsen ble Heidar Geir Juliusson ansatt tidlig i juli. Corona-pausen fra treninger gjorde også at det ble noen endringer i spillerstallen midt i fellesferien. Årets første hjemmekamp endte med 2-1 seier over Florø, og med maksimalt 200 tilskuere på tribunen var det Kevin Krans som ble matchvinner. Uranik Seferi har valgt å bli i klubben, og stadig tatt nye steg. I årets første kamp fikk han assist på vinnermålet, og i bortekampen mot Skeid ble han matchvinner og sendte a-laget til tabelltopp.

Foto: Halden Arbeiderblad

Alle kommer i gang (august)
August var måneden der også resten av kubbens lag skulle få begynne å spille kamper. Med seriespill like rundt hjørne spilte G19-laget treningskamp mot Østsiden tidlig i august. A-laget reiste til Tromsø for å møte bunnlaget Fløya, og med 6 forskjellige målscorere og 6-0 seier ble flyturen hjem en fornøyelse. Maren Vik Pettersen var på talentsamling med landets beste 14 åringer, før det plutselig ble bråstopp i aktiviteten igjen.

A-laget hadde besøk av Fredrikstad FK, i det som var både toppkamp og lokaloppgjør. Dessverre ble det en dårlig prestasjon, og storseier til Fredrikstad FK, men uka etter var man tilbake på vinnersporet etter en sterk 2-1 seier over Hødd. 28. august var endelig G19-lagets serieåpning, som endte med 1-1 borte mot Sarpsborg FK. Neste kamp for a-laget var nok en toppkamp, denne gangen endte det med nok en svak prestasjon borte mot Alta.

Skadehøsten starter (september)
Klubbens fotballfritidsordning åpner alltid 1. august etter sommerferien, og i år var det en flott oppstartsmåned i strålende sommervær. A-laget reiste seg etter den svake prestasjonen mot Alta, og etter blant annet to flotte scoringer av Uranik Seferi ble Senja beseiret 5-1. For barn og unge har store deler av aktivitetene uteblitt i 2020, noe som også var en av hovedgrunnen til at klubben startet mini camper for to årsklasser i høstferien. 2015-årgangen skulle egentlig startet i mai, men først i slutten av september valgte klubben å starte opp.

2020 var året der klubben skulle ha damelag i seniorklassen for første gang på 10 år, men ettersom breddefotballen aldri startet opp for de over 20 år ble laget meldt på i en U20-klasse i regi av NFF Akershus. Årets første seier var borte mot Bjerke. A-laget hadde nok en hjemmekamp, denne gangen mot Moss FK. En ordentlig krigekamp endte med 1-0 seier etter at Kevin Krantz headet inn seiersmålet.

Damelaget ville ikke være noe dårligere, og vant 12-0 i årets første hjemmekamp. Et nytt samarbeid med Sport 1 Halden gjør at man endelig kan kjøpe klubbtøy i byen igjen. Samuel Lakhamy og Simon Collina ble hentet på grunn av mye skader, og Collina bidro med scoring i sin første kamp. G19 vant sin første kamp for sesongen, mens unge Emir Comor signerte for a-laget. A-laget fikk nok en skade, i tillegg til at det endte med tap i hjemmekampen mot Brattvåg. Uranik Seferi har levert flere gode prestasjoner i årets sesong, og 30. september ble det klart at han fra 2021 skal spille i Lillestrøm SK.


Offensive i ungdomsavdelingen (oktober)
Ungdomsavdelingen startet sesongen sin i august, og flere av lagene har gjennom høsten levert gode prestasjoner. Oktober var en svært hektisk måned for mange av lagene. G19 gikk på årets første tap mot Drøbak/Frogn, J14/15 vant over Hafslund, mens G16 åpnet sesongen med 6 strake seire. G19 kom tilbake på vinnersporet, og gav seg ikke før stillingen var 9-2 i kampen mot Ekholt. G15 beseiret Fredrikstad FK på Fredrikstad Stadion, mens G19 vant årets siste hjemmekamp, før de få dager etterpå slo Greåker på Moa Kunstgress. Damelaget leverte en svært god prestasjon, men tapte til slutt for LSK Kvinner i U20-serien. G16 laget beseiret Ekholt, mens G19 laget spilte uavgjort mot Kråkerøy i årets siste kamp.

For a-laget har høsten bydd på ekstremt mange skader, og selv med nye spillere inn endte det med nok et tap i bortekampen mot Tromsdalen. Dermed var første del av serien gjennomført, og oppsettet for sluttspillet ble annonsert. Tromsdalen var første motstander, og på Halden Stadion endte det med 1-0 seier til hjemmelaget. Bortekampen mot Alta endte med et sterkt bortepoeng, en scoring fire minutter på overtid fra Kevin Krantz sørget for fortsatt håp om 2. plassen. Deretter ble det for tøft mot Skeid i Valhall. Hovedtrener Kent Bergersen har levert gode resultater i sine fire år i klubben, og like før vi entret november ble det klart av Bergersen er hovedtrener også de neste 4 årene.

Nei, nå røk det (november)
Fredrikstad FK hadde allerede sikret opprykket, og gjestet Halden Stadion 2. november i det som var en kamp a-laget måtte vinne for å fortsatt ha håp om 2. plassen. Øystein Lundblad Næsheim sendte haldenserne i ledelsen, men Fredrikstad FK ble igjen for sterke. J14/15 laget kom til a-sluttspill, og i første sluttspillkamp vant jentene over Ekholt. Damelaget leverte nok en god prestasjon, og spilte 1-1 i årets siste kamp mot Fredrikstad FK. På grunn av nye smitteutbrudd ble a-lagets resterende kamper terminert, og a-laget endte dermed på 5. plass på tabellen.

Dermed startet planleggingen for 2021-sesongen, og både Marius Eriksen, Erikas Adukonis og Nikolai Kynningsrud signerte nye 2-års kontrakter. For damelagets del kom nytt trenerteam på plass. Klubbens J14/15 lag beseiret Ås i årets siste kamp, og ble dermed kretsmestere for andre år på rad. Björn Berglund har vært en scoringmaskin for klubbens a-lag de siste årene, men en skade har skapt utfordringer de to siste årene. I november ble det klart at svensken takker av, og prioriterer jobb og familie i større grad.


Det jobbes godt (desember)
I en fotballklubb er det ikke rolige tider i desember, og det jobbes på spreng på alle områder for å klargjøre 2021-sesongen. For a-lagets del ble flere spillere signert. Ådne Midtskogen, Thomas Skjødt Johansen, Deni Hasanagic og Filip Westgaard signerte nye to årskontrakter, før Markus Stokken Kaasa også signerte kontrakt med klubben. I går ble det også klart at Fabian Stensrud Ness er klar for spill i klubben fra 2021. Det har vært et annerledes år for alle, og G19 trener Kent Hansen oppsummerer sesongen. For klubbens del har 2020 vært året der man ser på alternative inntektskilder, og auksjon av a-lagets hjemmedrakter viste seg å være svært populært.

På trenersiden må ting også være klart, og Marius Olsen ble ansatt i 100% stilling. Kent Bergersen signerte nylig en ny 4 års kontrakt, men 10. desember ble det klart at han blir assistenttrener på Norges herrelandslag. Gjensidige Stiftelsen kom på overraskelsesbesøk og overrakte en fantastisk julegave, mens Jørgen la Cour ble ansatt som sportslig leder i u-avdelingen på 100%. Sabina Hansen er ny hovedtrener for klubbens J15 lag, som neste år skal spille i regionsserie i regi av NFF Østfold. På markedssiden øker Kynningsrud sitt engasjement, og blir dermed generalsponsor fra 2021 av.

Takk for i år
2020 ble året der ingenting ble som planlagt for noen. For en fotballklubb har det vært store usikkerhetsmomenter i løpet av året, men vi har også fått se hvor fantastisk samhold vi som klubb kan skape. Ikke minst har vi virkelig sett medlemmers, supporteres og haldensernes kjærlighet til klubben gjennom ulike tiltak vi har arrangert i annerledes året.

Vi er svært glade for å se all aktiviteten blant våre barn- og unge i høst. Fantastiske frivillige har bidratt til å gjennomføre treninger for barna, med strenge corona-restriksjoner. Mange spillere har utviklet seg godt, og vi har i løpet av året sendt Uranik Seferi videre til en eliteserieklubb, og Kent Bergersen til herrelandslaget til Norge. Det er ting vi slår oss på brystet av.

Da gjenstår det bare å takke for et annerledes 2020, og ønske alle et trygt og godt 2021. Godt nytt år0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline