G19: Trener Kent Hansen oppsummerer sesongen 2020

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 5. Des 2020

Jon Manirakiza(t.v.) og Kent Hansen

Som alle andre lag i klubben hadde vårt G19 lag en noe annerledes sesong. Lenge var det usikkert om de i det hele tatt ville komme i gang med seriespill. Når de først gjorde det, presterte laget meget godt og tok til slutt en andre plass i KM serien. Trener Kent Hansen oppsummerer sesongen.

Sesongen ble, som alle vet, litt annerledes enn andre sesonger. Covid-19 førte til total nedstenging fra 12. mars til slutten av april. Det ble en lang ressursperiode med mye egentrening.

Juniorlaget fikk et nytt trenerteam i starten av februar bestående av Kent og Ronny, og med seg i støtteapparatet fikk de Fredrik Wille og Jon Manirakiza. Treningskampene var allerede lagt av den forrige treneren, og alle kampene var mot svenske seniorlag på 4. og 5. divisjonsnivå. 

Vi hadde en stor gruppe å jobbe med, en gruppe som måtte «slankes» til 24-25 mann. Vi brukte kampene i Sverige til å teste mange spillere, slik at hver og en kunne få vise seg frem for trenerteamet. Generelt sett var prestasjonen god i treningskampene, men individuelle feil førte til mange baklengsmål, og det skapte litt defensiv usikkerhet. Vi måtte ha fokus på det defensive treningsarbeidet, men dessverre kom covid-19, og jobben måtte utsettes.

I midten av mai plukket vi ut en junior-stall, og vi kunne starte opp med treningsarbeidet inn mot seriestarten i august. Målsettingen ble satt kort tid før seriestart. Topp 3 ble resultatmålet.

Vi gjennomførte en treningskamp før seriestarten. 3-3 borte mot Øssia var ikke overbevisende selv om vi styrte det spillemessige i 2 ganger 45. Igjen slapp vi inn billige mål. 

Med andre ord gikk vi litt spent og ventet på seriestarten mot SFK borte. Det defensive måtte bli bedre.

Vi har endret en del på formasjonene i kampene, men fant ganske fort ut at med vårt spillermateriale passet det best med 4-3-3. Målet vårt i hver kamp var å prege kampbildet med offensiv tankegang, høyt press og god balanse. Vi ønsket å skape overtall på motstanderens banehalvdel. Backene skulle bidra offensivt i samspill med kanter og indreløpere, stopperne balansere det defensive sammen med ankeret vårt på midten.

Vi presterte godt gjennom hele høsten og plukket mange poeng, borte og hjemme. Vi spilte ekstremt godt i enkelte kamper. Mot topplaget Drøbak var vi uheldige som ikke fikk med oss poeng, kanskje den beste prestasjonen for året.

Dessverre presterte vi å tape borte mot bunnlaget Begby, noe som kanskje ødela en topplassering for oss. Allikevel skal vi si oss meget godt fornøyd med årets 2. plass i serien. Vi viste mye bra offensivt spill, samtidig klarte vi å bli mer gjerrige bakover. Målsetting nådd.

Flesteparten av spillerne i årets tropp vil være med oss videre, men noen vil måtte finne seg nye klubber til året. 

Erikas Adukonis og Kjenar Alarcon er ferdige som juniorspillere. Erikas (trent med A i hele høst) har signert kontrakt med A, mens Kjenar sin situasjon er uklar.

Kristian Lund, Anders Back og Bauma Florentin har gjennom hele året bidratt positivt til gruppa, men er ikke sammen med oss neste år. Hvem vet, kanskje de er å se i Kvik igjen ved en annen anledning.

Vil med dette takke spillere, foreldre, klubben og støtteapparat for sesongen! En spesiell takk til alle «corona-vakter» som har hjulpet til med kampgjennomføringer. 

Nå tar vi en velfortjent juleferie og lader batteriene.

God jul og godt nytt år til alle fotballvenner.

Mvh

Støtteapparat Kvik junior 190 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline