G19: Enda en seier etter en tøff batalje på Moa

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 19. Okt 2020

Et mer eller mindre flunkende nytt kunstgress og fantastisk vær gjorde at rammen for en kamp på Greåker ikke kunne ha vært bedre enn det var i går ettermiddag!  Moro for guttene å «suge til seg» atmosfæren på Moabanen – og det er faktisk ganske heftig at det nettopp er den banen som har fostret Norges mest følsomme venstreben noensinne!  Raymond Kvisvik var en «stor» fotballspiller – noe som Kvik Halden FK også hadde gleden av for en rekke sesonger siden! 

Med seier i gårsdagens kamp så var det noen som hadde regnet ut at andreplassen var sikret – og målsettingen var dermed ganske klar!  Helt konkret så ønsket Kent og Ronny at man skulle opprettholde samme intensitet og spilleglede som man gjorde for noen dager siden mot HSV.  Man skulle forsøke å gjenskape prestasjonen!

I kampens første del viste guttene lite tegn til gjenskaping – dessverre!  Det var dårlig balltempo, store avstander og liten vilje til å true disse berømte rommene!  Vi slet med å komme oppi motstanderen, gav bort mye rom og var upresise med ball.  Med andre ord; ikke spesielt bra.  Heldigvis så var ikke Greåker så veldig mye bedre  Det var et fysisk lag som forsøkte å presse oss, men ble fryktelig upresise når de nærmet seg vår forsvarsfirer.  Vi gjorde en omrokkering sentralt og fikk løst mye av det defensive problemet. Samtidig så løftet vi indreløperne høyere opp i mellomrommet – og viips så ble vi ganske mye farligere. Vi fikk ned antall touch på ballen og fikk mer overtall.  Det var ikke direkte ufortjent at vi gikk opp i ledelsen etter 14. minutter ved Gustav.  Servitør var Isa som gjorde ett godt stykke arbeid på sin side og la flott inn til Gustav.  Noen vil hevde at den var ferdigscora, men en må jo dytte den inn også!  Vi tok gradvis mer og mer over kampen, men skapte kun noen halvsjanser før vi faktisk fikk den «farlige» tomålsledelsen rett før pause!  Det var et mønsterangrep – og Markus som var sistemann er nødt til å dele den «gållen» med Isa som nok en gang gjorde som han ville på høyresiden.  Psykologisk viktig scoring rett før pause - var faktisk det siste som skjedde før dommeren blåste av.  Tavla på Moabanen viste 0-2!

I pausen var det fokus på ett par ting; bevegelsene foran ballfører måtte bedres, mer direkte utfordringer i lengderetning og generelt forsøke å skape et bedre og høyere balltempo!

Vi startet andre omgangen meget god og kom til mange sjanser.  Nok en gang stod vi høyt og presset Greåker til å gjøre enkle feil. Med god uttelling så kunne vi ha ledet med både fire og fem mål, men dessverre så klarte vi ikke å omsette disse store sjansene.  Hjemmelaget reduserte til 1-2; ut av ingenting  og plutselig ble det spenning i kampen igjen.  Nok en gang ble vi straffet i bakre ledd etter feilvalg, men det lærer vi av!  Resten av kampen ble vi presset lave - uten at hjemmelaget kom til veldig store sjanser. Tvert imot, vi hadde noen skumle overganger som fort kunne ha endt med scoring.  Guttene jobbet godt og lettelsen var stor når dommeren til slutt blåste av kampen.  Det ble unødvendig spennende i en kamp vi burde ha avgjort lenge før hjemmelaget fikk sin redusering.  Uansett; tre nye poeng – og på toppen av tabellen for første gang denne sesongen (selv om den lyver litt …)!

Kort oppsummert; vi vinner en tøff bortekamp og guttene jobber hardt.  Vi sikret andreplassen – og det var en av sesongens målsettinger.  Noen lag kan få like mye poeng som oss, men vår målforskjell vil uansett være for god!  Når det gjelder den siste kampen så ryktes det om at masse fans fra Halden vil ta turen til Kråkerøy – og selv om man kan være 600 på tribunen så bør man nok beregne god slik at man får både plass på tribunen og ikke minst rekker kampen før den starter!  


Kampfakta – serierunde 8 KM 19 Avd. 2:

Greåker IF - Kvik Halden FK 1-2 (0-2)

Greåker kunstgress; kanskje Østfolds beste.

Tilskuere: var den del – også fra Halden 

Mål

Tid

Målscorer

Assist

0-1

14 min

Gustav

Isa

0-2

45 min

Markus

Isa

1-2

73 minKvik Halden FK: Ludvig Wille, Max Olsson, Konrad Thorvaldsen, Markus Manirakiza, Bauma Batundi, Gustav Hovde, Laurits Holden, Kristian Lund, Trim Shabi, Kjenar Ahmad, Adrian Mjekiqi, Filip Eidem, Altin Shabi, Isa Mirza, Anders Back, Simen Eriksen og Simen De Graaf.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline