Maren Vik Pettersen trente med de beste jentene i landet

Postet av Lars Petter Brevig den 11. Aug 2020

Maren Vik Pettersen (14) trente forrige uke med landets best jenter i 2006 kullet. Foto: Lønne Foto

Lærerik samling
Vi har tatt en prat med Maren etter at hun kom hjem fra samling, og hun beskriver samlingen på følgende måte: "Det var lærerikt å trene sammen med andre gode jenter. Trenerne hadde tett oppfølging, og de kunne gi mange råd underveis. Vi hadde en-til-en samtale (trener og spiller) flere ganger i løpet av Equinor Talentleiren. Vi jobber mye med bearbeiding og det å holde ballen i laget, spille i prioriterte rom, og spille smart. Det ble også mye snakk om hvordan vi skulle presse. For min egen del kjente jeg igjen en del fra eget lag, da dette er noe vi også har hatt fokus på i Kvik Halden de siste månedene"

Filmet og reflekterte
Maren fortsetter å beskrive talentleiren på følgen de måte: "To av kampene vi spilte ble filmet og vi skulle i etterkant reflektere rundt egne valg i kampen. I etterkant så vi på filmene og vurderte de ulike situasjonene og hvilke valg man tok/kunne ha tatt. Det å ha en samtale om de valgene jeg gjorde/ikke gjorde er med på å utvikle meg slik at jeg kan være mer bevisst på valgene jeg tar på banen."

Fornøyd med egen prestasjon
Maren er fornøyd med sin egen prestasjon på samlingen, og beskriver det sosiale på følgende måte: "Samlingen gikk fint og jeg synes at nivået var jevnt spillerne imellom, men med et høyt nivå. Vi sov på hotell pga corona, men det hadde nok vært mer sosialt hvis vi hadde vært på klasserom. Det var også fokus på ernæring og restitusjon."

Vil nå langt med fotballen
Maren spiller til daglig på klubbens jenter 15 lag, som i fjor ble kretsmestere. Hun er en svært ivrig og dedikert spiller, og beskriver egne målsettinger på følgende måte: "Målsetningen min er å nå langt i fotball og det hadde vært gøy å spille på landslaget eller en storklubb. For meg er det viktig at det er moro med fotball, men fortsatt være målrettet. Jeg trives veldig godt sammen med J14/15 i Kvik og vi holder et høyt sportslig nivå. Jeg er heldig som har flere lagvenninner som tar fotball seriøst, og vi er ofte på Strupe.

Jeg er glad for at det satses mer jente/kvinnefotball og at det er mer synlig nå enn før, men det er fortsatt en lang vei før det har lik status som guttefotball."

Vi takker Maren for praten, og ønsker henne lykke til med videre utvikling.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline