Avspark er blåst for den viktigste kampen i klubbens historie

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 19. Mar 2020

Foto: Halden ArbeiderbladEn hensynsløs motstander har yppet til kamp. En motstander som ikke tar hensyn til hverken spilleregler, kjønn, alder, religion eller land. Motstanderen spiller på alle kontinenter og har så langt fått mange seire med rått spill. En motstander med et navn som høres ut som et spansk klubblag, eller som kan forveksles med en viss drikke eller en type jordbær. 

Korona er motstanderen som nå har krysset våre landegrenser og vår bygrense og som nå står på den andre banehalvdelen i en kamp som har blåst til avspark og er i gang. En kamp med ukjent lengde, ukjent skadeomfang på egne spillere, men med en kjent vinnerstrategi som gir håp om seier til slutt når kampen blåses av.

Det er vi som har ballen i laget og det er vi som velger hvordan vi vil spille, og om vi velger å holde ballen i laget. På vår banehalvdel står hele klubben, unge som gamle, trenere, foreldre, frivillige, supportere og hele byen. For å vinne denne kampen må alle være lojale mot strategien og spillestil, støtte medspillere og heie på hverandre og andre som også spiller mot Korona.

Vår hensynsløse motstander er et svært smittsomt virus setter oss ut av spill. Noen vil ikke bli så syke, mens for andre i risikogrupper i lokalsamfunnet kan det være skjebnesvangert. Utfordringen er at vi ikke vet hvem som tåler det og hvem som ikke gjør det. Men, vi vet at det er ekstremt smittsomt. I likhet med samfunnet ellers så har vi har ingen å miste.  

Underveis i denne kampen må vi på kort sikt ta noen vanskelige valg, valg vi mener vil gi positiv effekt på litt lengre sikt og som er til klubbens beste. Noen valg er pålegg og anbefalinger fra myndigheter, helsevesen og forbund. Dette har vi som klubb valgt å etterleve, og dette framkommer av våre beslutninger om stans av organisert aktivitet og trening, FFO, akademi og treningsanlegget på Strupe. Dette for å være føre var og hindre at vi som har spillere fra alle byens områder bidrar til å hindre smitte. Liv og helse trumfer alle andre hensyn! Klubben oppfordrer derfor på det sterkeste at vi alle stiller oss lojalt bak beslutningene og gjør alt det vi kan for å hindre smittespredning.

Andre valg er beslutninger tatt av klubbens styre og daglig ledelse i fellesskap for å sikre egen eksistens som klubb. Kvik Halden FK er en 114 år gammel klubb med mange tradisjoner og gode verdier, og er i stor grad drevet av frivillig arbeid i alle ledd. Men vi er også en arbeidsgiver. Vi har havnet i en meget vanskelig og krevende situasjon som alle andre idrettsklubber og foreninger i resten av landet. Med full aktivitetsstopp ute på banene og store økonomiske tap står klubben foran utfordrende tid preget av mye usikkerhet.

Vi er forberedt at det kan bli verre om det blir ytterligere utsettelser eller avlysninger. Vi ser det som nødvendig at vi tar umiddelbare grep for å sikre forsvarlig økonomisk drift i en periode hvor tapstallene er høye og det råder stor usikkerhet for klubben i tiden som er foran oss. Det er med tungt hjerte vi har iverksatt ulike tiltak som har konsekvenser for mange. Usikkerheten om hva framtiden bringer tvinger oss til å tilpasse oss etter situasjonen og ta ytterligere vanskelige valg.

Kampen mot Korona og et sluttresultat vi kan leve med er avhengig av heiarop og full støtte. Vi oppfordrer alle til å vise solidaritet med klubben som nå står i en svært vanskelig situasjon. Vi møter umiddelbare økonomiske utfordringer som følge av avlyste kamper og arrangementer som er bærebjelken i vår klubbøkonomi. Vi jobber kontinuerlig med kostnadsreduserende tiltak og inntektsbringende oppgaver. La oss vise den dugnadsånden som bor i oss, som kjennetegner klubben og som hele samfunnet vårt er tuftet på. Vær raus mot hverandre, og mot klubben som nå opplever en svært vanskelig tid. Dersom det er en dugnad vi virkelig trenger å bli med på, så er det denne dugnaden. Vær så snill, ikke krev tilbake treningsavgifter, eller medlemskontingenter når vi nå har fått et pålegg om å stenge ned våre aktivitets- og arrangementstilbud. Vi skal etter denne perioden fortsatt ha en klubb å spille i, et lag å heie på, og vi skal kunne overholde våre forpliktelser over de ansatte.

Myndighetene oppfordrer oss til å være mye ute i friluft, men at vi holder litt avstand og ikke samles i større folkemengder. Full aktivitetsstopp i klubbens regi er en beslutnings som fortsatt er gjeldene. Vi har forståelse for at barn og unge spillere i klubben ønsker å være i aktivitet med å trene og spille fotballkamper. Barn og unge lengter tilbake til en normal skolehverdag og en fritid fylt av fotballaktivitet med kamerater og venninner på treningsanlegget og på løkka. Men den store kampen pågår, og vinnes ikke uten lojalitet til strategi klubben og øvrige myndigheter har valgt for seier. Et viktig bidrag her er å passe på at eventuelle egenorganiserte aktiviteter ikke strider mot helsemyndighetenes vedtak.

Vi ønsker å komme tilbake sterkere enn noen gang, men i mellomtiden må vi ta noen steg tilbake for i det hele tatt kunne ta noen steg fremover når dette er over og kampen er vunnet. Når vi kjemper sammen, er vi sterke. Og vi vil vinne. Når vi har vunnet, da skal vi møtes. Da skal vi igjen trene og vinne fotballkamper. Sammen.

 

Ronny Stavem, Styreleder

Haris Juklo, Daglig leder


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline