Årskavalkade - 2019

Postet av Lars Petter Brevig den 27. Des 2019

Året startet med gledesrus fra a-lagets opprykk, men flaggskipets gode resultater stoppet ikke før i november.

Jobben må gjøres (januar)
Året startet med et godt utgangspunkt. I ungdomavdelingen var allerede alle trenerne på plass, og nyansatte Jan Schönfelder var godt i gang med G19 og G13. I tillegg fikk Jan hovedansvaret for klubbens Akademi, og i januar ble nye HaldenAkademiet lansert. For a-laget hadde mange sentrale spillere allerede skrevet under nye kontrakter, mens fortsatt flere var på vei. På banen ble store deler av det fysiske grunnlaget lagt, samtidig som flere prøvespillere var innom for å vise seg frem. A-laget spilte to treningskamper i januar, og beseiret både Råde og Follo.

Alle bidrar (februar)
Februar startet med kulde og snø, og for å sikre optimale treningsforhold på Strupe Kunstgress ble traktoren flere dager kjørt på rundgang. Banemannskapet, administrasjonen og hovedtrener Kent Bergersen bidro alle til å holde banen åpen også de dagene med vanskeligst forhold. I barnefotballen ble siste forberedelser til Remmen Cup gjennomført, mens det i ungdomsavdelingen var god aktivitet både i klubb, sone og på kretslag.

I februar ble det også gjennomført UMBRO klubbkveld for klubbens medlemmer, mens både Moss FK og Fredrikstad FK ble beseiret i treningskamper. Samtidig som a-laget spilte kamp mot Moss, ble det invitert til løkkefotball på Strupe. Nærmere 50 barn og voksne møtte opp og lekte med ball i forkant av kampen. Dagen før kampen mot Fredrikstad ble også Filip Westgaard og Youssef Chaib enige om spill for klubben i årets sesong. Klubbens nye webshop ble også lansert i slutten av februar


Komplett stall (mars)
Mars startet med gjennomføringen av Remmen Cup, og takket være fantastiske frivillige ble turneringen en stor suksess. Over 50 lag, og nesten 400 barn deltok. Med signeringen av Samuel Nahr var a-stallen komplett, og klubben var fornøyd - men veldige spente før seriestart i Postnord ligaen. Klubbens trenerveileder holdt grarottrenerkurs del 1 for byens fotballtrenere, mens klubbens G16 lag beseiret Bækkelaget i 1. runde av NM. Både J13 og G15 ble vinnere av OBOS Cup, mens klubbens yngste lag (2013) deltok på sin første cup

En dårlig generalprøve gir god premiere? (april)
Årets siste treningskamp skulle spilles, og a-laget tapte stort mot Kjelsås. Likevel ble klubbens J17, G19 og a-lag presentert til stor applaus på klubbens Kick Off for a-laget. Nærmere 100 mennesker, beståen av sponsorer, eldres og frivillige overvar det hyggelige arrangementet på Fredriksten Hotell. A-laget serieåpnet borte mot Sola, og en god sluttspurt sikret uavgjort. Første hjemmekamp var mot den gamle storheten Fredrikstad FK, og hele 2 742 tilskuere fant veien til Halden Stadion. Et flott påskevær, og fantastisk stemning på tribunen bidro til en sterk 1-0 seier i en lite vellspilt kamp. I barnefotballen var nå Fredriksten Sparebank 1 Cup like rundt hjørnet, og over 100 lag var nå påmeldt.

Våren vakrets eventyr (mai)
Fredriksten Sparebank 1 Cup har i over 30 år vært vårens vakreste fotballeventyr for klubben. I årets utgave av turneringen deltok 120 lag, og det ble spilt både 3'r, 5'r, 7'r og 9'r fotball i løpet av helgen. I barne- og ungdomsfotballen var nå også alle serielagene i gang, og dermed var klubbens 54 påmeldte lag i gang med årets sesong. For a-laget ble måneden en fantastisk måned. Lokomotiv Oslo ble beseiret i cupen, mens det ble uavgjort mot Hødd i sunnmøre. Deretter ble Bryne, Moss og Egersund alle beseiret. I cupen ble dessverre Lillestrøm for sterke, og vant fortjent 4-1 på Halden Stadion.


Når sprekker laget? (juni)
På toppen av tabellen kjempet nå Kvik Halden, Fredrikstad og Stjørdals Blink, men som før sesongen var Fredrikstad fortsatt store favoritter. Samtlige eksperter og fotballkjenner mente både Stjørdal Blink og Kvik Halden kom til å sprekke. Med to raske tap mot henholdsvis Nardo og Vidar så det ut som mange fikk rett i sin spådom, men nok en gang reiste haldenserne seg. Tre seire mot Arendal, Byåsen og Brattvåg la utgangspunktet for resten av sesongen. I barne- og ungdomsfotballen gikk nå vårsesongene mot slutten, og for ungdomsavdelingens del var hele 6 av 7 lag kvalifisert til a-sluttspill i sine KM-avdelinger. I barnefotballen ble den svært populære Tine Fotballskole gjennomført første uke i skoleferien.

Ferieavvikling (juli)
I administrasjonen og på klubbens fotballfritidsordning var det ferie i juli, men a-laget hadde fortsatt to kamper igjen før sommerpausen. Toppkampen mot Stjørdal Blink ble for tøff, og trønderne vant fortjent. I siste kamp før ferien gjestet Hødd Halden Stadion, og for en måte å ta ferie. Haldenserne vant 7-1 etter en maktdemonstrasjon i feiende flott fotball. Målet om 30 poeng var nesten nådd, og klubben kunne dermed begynne å se fremover. Det resulterte i nye kontrakter på både Niklas Fjellstad og Jakob Madsen Lund.

Toget ruller videre (august)
August startet med Norway Cup, der klubbens G14 og Stjernelaget deltok. G14 gjorde gode resultater, mens Stjernelaget kom på en sterk 3. plass. Samtidig nærmet det seg oppstart for J2013 og Mix 2014 lag, som gjorde at barnefotballen ville vokse ytterligere. For a-laget ble det noen endringer i spillerstallen, da Jiress Suka Suka hadde sluttet, mens kontrakten med Samuel Nahr ikke ble forlenget. Inn kom islandske Dagur Dan Thorhalsson - på lån fra Mjøndalen. Høstsesongen startet med en solid seier i Arendal, før det ble uavgjort mot Moss. Deretter ble Levanger beseiret 3-0, før Brattvåg ble slått 2-1 på bortebane. Fra undomsavdelingen var både Aurel Tmava og Muharrem Merovci på landslagssamling med Kososvo, mens Uranik Seferi skrev under på en kontraktsforlengelse. Ved siden av det sportslige valgte klubben å dele ut klasseballer til alle byens nystartede 1. klasser.


Toppkamp og seiersrekke (september)
September startet med toppkamp mot Stjørdals Blink, og innbytter Peder Nomell sikret 1 poeng i en fartsfylt kamp. Kvik Halden FK Eldres feiret 70 år, og den eldre garde er fortsatt uvurderlige for klubben. I løpet av året har de bidratt med pengegave, bygd TV-bua på stadion, pusset opp gangen og kontorlandskapet på klubbhuset, i tillegg til mye mye mer. På Jæren var det duket for et etterlengtet comeback. Björn Berglund var skadet hele vårsesongen, og spissen bidro til en enorm snuoperasjon borte mot Bryne.

Hjemmekampen mot Sola var årets Kvik Halden-dag, og det ble en folkefest med Fanzone og masse aktiviter. Dagur scoret to mål, og disse bedriftene og privatpersonene bidro med støtten som rundet 200 kr per tilskuer. Vidar ble deretter beseiret på bortebane, før Levanger ble senket på hjemmebane. Matchvinneren mot Levanger var unge Peder Nomell, som forlenget kontrakten sin med to nye år.

Nå avgjøres alt (oktober)
Med fire seriekamper igjen var haldenserne fortsatt på skuddhold til opprykk, og men en sterk seier borte mot Egersund fortsatte jakten. Uranik Seferi var på utveksling i IFK Goteborg, før a-laget tok sin sjette strake seier mot Byåsen. Dette var Dardan Sæter-Mehmeti sin 300. kamp for a-laget. Med to kamper igjen ledet a-laget 1 poeng foran Stjørdals Blink, og hele Halden mobiliserte i forkant av kampen mot Fredrikstad FK. Over 1000 haldenseren fant veien til Fredrikstad, men dessverre ble aristokratene for sterke. Dermed var man igjen 2 poeng bak Stjørdals Blink, men med seier i siste kamp var man sikret kvalifiseringskamper. Klubbens J13 lag ble kretsmestere, mens G14 fulgte opp med samme bragd. Nardo ble beseiret 1-0 etter scoring av Björn Berglund - og dermed var det klart for kvalikkamper.

Bråstopp mot Åsane (november)
Åsane var motstander i kvalikken, og utgangspunktet ble tøft etter 0-2 tap i Bergen. I forkant av returoppgjøret var det både frost og snø på Halden Stadion, men fantastisk arbeid fra kommunen, klubben og friviligge bidro til strøkne baneforhold. I kampen ble dessverre Åsane for sterke, og dermed var årets sesong over. Barne- og ungdomssesongen var over for lengst, men klubbens G15 lag spilte interkretskvalifisering. Dette endte dessverre med 3 tap, men nye gode referanser.

Takk for i år (desember)
2019 har vært et fantstisk år på alle mulig måter. Sportslig har klubbens flaggskip levert fantastiske resultater, mens i barne- og ungdomsfotballen har det vært enormt mye aktivitet og glede. Man er allerede godt i gang med planleggingen av neste sesong, og Thomas Johansen, Kevin Krans, Ole Strømsborg, Marcus Moberg, Deniz Kaili og Deni Hasanagic har alle forlenget sine kontrakter. Stjernelaget hadde nok en fantastisk cup-opplevelse, da de deltok på Lions Julecup, mens temaet for ungdomsavslutningen var alkohol og konsekvenser.

Da gjenstår det bare å takke for et fantastisk 2019, og ønske alle hjertlige velkomne tilbake i 2020! Godt nytt år!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline