Tusen takk for i år

Postet av Lars Petter Brevig den 13. Nov 2019

2019-sesongen til a-laget vil være en sesong som på mange måter befestet laget som klubbens flaggskip.

Sportslig resultater
Blant de fleste fotballeksperter og bettingsselskaper var a-laget tippet i bunn av tabellen, og det ble spådd en tøff sesong for å overleve i divisjonen. Internt i kluben og laget var målsettingen å berge plassen, og Kent Bergersen siktet mannskapet inn på 30 poeng. Sesongen startet med uavgjort borte mot Sola, men allerede i 2. serierunde kom årets første overraskelse. 2. påskedag, hjemme på Halden Stadion. Over 2700 tilskuere på tribunen, og Fredrikstad FK ble beseiret 1-0. Det var ikke en vakker fotballkamp, men ut i fra baneforholdene behersket haldenserne det best.

Uavgjort borte mot Hødd ble etterfulgt av tre strake seire mot Bryne, Moss og Egersund. Plutselig var haldenserne i toppen av tabellen, men så fulgte to tap mot henholdsvis Nardo og Vidar. Mange forventet nå at resultatene ble svakere, men på ny vartet laget opp med tre strake seire mot Arendal, Byåsen og Brattvåg. Dermed var det duket for toppoppgjør i Stjørdal den 6. juli. Kampen endte med 1-3 tap, men i siste kamp før sommerpausen ble Hødd beseiret 7-1.

Høstsesongen bestod av 9 seire og 2 uavgjort, og med to kamper igjen av sesongen ledet plutselig Haldenserne. I nest siste serierunde viste den tidligere storheten Fredrikstad FK seg som for sterke, og dermed datt laget ned på 2. plass. Seier i siste kamp mot Nardo sikret 2. plass som resulterte i kvalifiseringskamper mot Åsane.

Fantastisk oppslutning
På Halden Stadion har årets sesong vært en eneste stor fest. Første hjemmekamp mot Fredrikstad FK trakk over 2700 tilskuere, og med et tilskuersnitt på nærmere 850 er det tydelig at fotballinteressen i byen er tilstede. I flere kamper har over 1000 tilskuere funnet veien inn, og svært gledelig er det å se at mange av klubbens medlemmer har vært tilstede. Kvik Halden FK Dagen ble et fantastisk arrangement, med Fanzone i forkant av kampen, og masse heiarop fra tribunen.

I tillegg til oppslutningen har stemningen på Halden Stadion vært fantastisk. Flagg, trommer, heiarop og støtte fra tribunen har virkelig løftet spillernes prestasjoner. Flere av spillerne har gang på gang skrytt av tilskuerne, og det er ingen tvil om at de setter pris på støtten.


I siste serierunde ble Nardo beseiret foran et fantastisk publikum. Seieren sikret kvalifiseringskamper mot Åsane.

Klubb i fremgang
A-laget har de siste to årene blitt et tydeligere flaggskip for en klubb i fremgang. Opprykket til Postnord-ligaen var viktig for å heve det sportslige, mens spillerne tilstedeværelse utenfor banen har vært viktig for å skape samhold i klubben. Ydmyke, lojale og glade i å by på seg selv beskriver på mange måter årets spillerstall både på og utenfor banen. På Halden Stadion ble det i år innført maskotter, som fikk det ærefulle oppdraget å følge spillerne inn på gressmatten. Dette ble et svært populært tilskudd, og på det meste var det nok maskotter til to lag og dommertrio,

Kvik Halden FK er så mye mer enn bare et a-lag, men å ha et flaggskip som klubben samles rundt er sentralt i forbindelse med klubbens visjon. "Med bredden mot toppen". Som virkelig kommer til syne når Peder Nomell får blomster av jentene på klubbens J2013-lag. Eller når alle FFO-barna sitrer av spenning når samme Nomell entrer banen. Som når garderoben åpnes etter seire, og mellom 30 og 50 spillere fra klubbens barne- og ungdomsavdeling tar del i feiringen.

Det toppet seg på Kvik Halden FK-dagen, da seiersropet måtte ta utendørs på grunn av at så mange ønsket å delta. Det er dette som er Kvik Halden FK!

Årets siste kamp var hjemme mot Åsane, og oss bekjent er det trolig første gang en kamp har blitt spilt på Halden Stadion med snø på løpebanen. Dessverre ble ikke resultatet som forventet, men alt i alt har a-lagssesongen vært fantastisk.

Tusen takk til hele a-laget, alle frivillige som har bidratt på kamper, og ikke minst alle tilskuerne som har bidratt til å skape en fantastisk sesong.


Maskotter fra klubbens G2012 fikk gleden av å følge spillerne ut på banen i årets siste kamp.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline