Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

G2005 til semifinalen i Adidas cup

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 28. Aug 2019


Kvik Halden FK talentfulle 05 årgang har i år valgt å delta i Adidas cup. Cupen er et uoffisielt NM for gutter 13-16 år og jenter 13-17 år. Turneringen gjennomføres med regionalt puljespill og mellomspill fra mars til september. Deretter arrangeres nasjonalt sluttspill på Gjøvik 21.-22 september.


Det var 60 lag påmeldt fra hele landet og vi kom i gruppespill med Rælingen, Kolbotn og Askim. Det resulterte i 3 seire og 19 - 1 i målforskjell.

Vi var dermed klare for 1/16 dels finale og Oppsal G05 elite stor for tur, de leder sin avdeling i Oslo og skulle vise seg å bli en tøff motstander på Strupe. Etter et lite overtak til gjestene i første del av kampen tok polkagrisene mere og mere over kampen. Resultatet ble tilslutt 3-0 og en sikker hjemme seier. 


Trekningen videre gjorde at gutta fra Strupe igjen skulle møte et lag fra Oslo. Denne gangen Øvrevoll Hosle i 1/8 dels finalen. I Oslo er alle lagene i 1 divisjon fordelt på 3 avdelinger og vi skulle altså møte nok en avdelingsleder. Dette laget hadde egentlig ikke en sjanse og ble sendt hjem fra Strupe med 3-0 tap.

Siste hinder før et evt. sluttspill på Gjøvik var Sprint Jeløy fra Moss. Kampen ble spilt denne mandagen og Sprint er et godt lag som vi ikke har tapt for tidligere. Heldigvis var 14 åringene fra Halden skikkelig påskrudd og tente for oppgaven. Etter et lite overtak til Sprint de første 10 minuttene gjorde trener Jørgen La Cour Strand et taktisk grep, i forhold til press og formasjon, og vi tok over kampen fullstendig. Det stod 2-0 til oss ved pause etter 2 scoringer av Benjamin Kielland. Den ene sjansen Sprint hadde rett før pause reddet keeper Henrik Norderhaug mesterlig.


Som vanlig gikk hjemmelaget hardt ut etter pause, men forsvaret vårt var bunnsolid og Sprint slapp ikke til, vi var mye nærmere 5-0 enn Sprint var en redusering. Dette laget er meget giftig på overganger og kontringer og vi løp rett og slett motstanderen i senk, noe de har gjort mot alle de har møtt. Rett før slutt snøt også dommeren innbytter Lukas Lundberg for årets mål, han dro enkelt av stopperen til Sprint og curlet ballen  i en perfekt bue over keeper, ballen traff klokkerent i krysset og spratt ned en halv meter innenfor streken, 22 spillere inkl. begge lags innbytterbenker applauderte for et flott mål, men dommeren vinket spillet videre.


Kampen endte 2-0 til oss og laget kunne slippe jubelen løs med bølgen foran alle tilreisende foreldre og tilskuere. Nå venter semifinale og sluttspill på Gjøvik. Vi skal møte Vidar fra Rogaland og i den andre semifinalen er KFUM Oslo allerede klar mens Ham Kam og Grane IL fra Arendal sloss om den siste plassen. Målet om sluttspill er altså nådd og nå blir alt bare bonus.


14 åringene våre gjør det også meget godt i KM sluttspillet hvor de leder sin avdeling ganske klart samtidig kjemper breddelaget i toppen av breddeserien med en foreløpig 3 plass. Det blir spennende å følge årgangen videre.


 


 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline