Flott avslutning på sesongen, og nok en pokal til G2002

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 6. Nov 2017

På lørdag ble finalene i OBOS-Cupen arrangert i alle aldersklasser, og klubben var representert med hele tre lag på guttesiden. Totalt endte det med to tap og en seier, men alle lagene kan nå markere sesongslutt med en vell overstått finale-dag.

Kretsmester Drøbak-Frogn ble for sterke
Lørdag morgen åpnet G2004 ballet i Østfoldhallen, da de skulle møte Drøbak-Frogn til finale i klassen G13. Drøbak-Frogn vant årets kretsserie, og er med det kretsmestere i Østfold for G13. Riktignok må det nevnes at de unge guttene fra Halden er de eneste som har klart å vinne over Drøbak-Frogn i årets seriespill. Dermed var det duket for et durabelig oppgjør, hvor kampen åpnet noe rotete med to lag som var forsiktige innledningsvis. Etter drøye ti minutter tok Drøbak-Frogn ledelsen, på det som må sies å være kampens første store sjanse. Scoringen virket som en vekker for Kvik'e-laget, som i etterkant av scoringen tok mer kontroll over kampen. Man ble mer tålmodig med ball, og evnet å vende spillet for å deretter angripe i rommene motstanderlaget hadde tømt. Mot slutten av omgangen utlignet Kvik Halden ved Muharrem Merovci, som alene med keeper scoret sikkert. Like etterpå fikk guttene fra Kvik Halden en corner, som etter noe klabb og babb havnet på bakerste stolpe. Målet var åpent, men vinkelen noe spiss, og avslutningen gikk dessverre i stolpen. Dermed stod det 1-1 på resultattavlen til pause. 

Trener, Kent Hansen, oppfordret spillerne i pausen til å fortsette å trille ball, slik at de i i tillegg til å spille ut motstanderlaget også fikk "hvilt" litt med ballen i laget. Andre omgang åpnet med nok en stor sjanse til Kvik Halden, før Drøbak-Frogn på ny tok ledelsen. Scoringen kom litt ut av ingenting, der det i utgangspunktet så ut som haldenserne hadde kontroll. I etterkant av scoringen prøvde guttene på ny å kjempe seg inn i kampen, men etter hvert begynte kreftene å ta slutt. Mot slutten av omgangen kontrollerte Drøbak-Frogn kampen, og scoret to ganger til. Bare en svært god Noah Strøm i målet hindret et større tap. Alt i alt skal guttene ha kjemperos for innsats og tidvis svært bra spill.

Bare nesten
Nesten lag fra klubben ut i ilden var G2003, som i sin finale møtte Gresvik IF. I seriespillet endte Gresvik på en 5. plass i a-sluttspillet, mens klubbens 14-års lag endte på 4. plass i b-sluttspillet. Dermed var i utgangspunktet Gresvik forholdsvis store favoritter i forkant av kampen. Likevel var guttene fra Halden fast bestemt på å benytte muligheten til en finale-seier, spesielt ettersom fremgangen har vært stor de siste kampene. Gresvik åpnet kampen best, og allerede etter 10 minutter fikk de en korrekt straffe., og muligheten til å gå opp i ledelsen. En for dagen svært god Petter Bønøgård i Kvik Halden-målet ville det annerledes, og leverte en strålende redning. Strafferedningen virket som en energiboost for haldenserne, og resten av omgangen var kampen forholdsvis javn. Kvik Halden slet med å flytte laget sitt opp på motstanderens halvdel, men spilte seg tidvis glimrende ut bakifra og inn på motstanderens banehalvdel.

I pausen var trener Ronny Thorvaldsen opptatt av å få flyttet lagdelene sammen høyere i banen. Forsvaret og midtbanen ble for lave i forhold til angrepsspillerne når man etablerte spillet på motstanderens banehalvdel. Dette bidro også til at det var svært vanskelig å skape store sjanser, samtidig som sjansen for gjenvinning høyt i banen var minimal. Ellers var det en svært positiv første omgang, der man klarte å demme opp for forsøkene fra Gresvik. Andre omgang startet som første omgang avsluttet, med en jevn og sjansefattig kamp. Det så lenge ut til å gå mot ekstraomganger, ettersom Petter Bønøgård mesterlig stoppet de sjansene Gresvik fikk, men fem minutter før slutt scoret Gresvik. Mot tampen av omgangen pådro Bjørn Øyvins Solberg seg direkte rødt kort, etter å ha holdt igjen en Gresvik-angriper på vei gjennom. Dermed ble det også for tap i G14 klassen.

Enveiskjøring fra start til slutt
Klubbens G15 lag vant turneringen i fjor, og hadde som mål å gjenta suksessen i år. Motstanderlaget Spydeberg var en ukjent motstander, men det viste seg tidlig at haldenserne var et par hakk vassere. Allerede etter få minutter kom den første store sjansen, da Uranik Seferi ble spilt alene med keeper. Et forsøk på å lobbe over Spydeberg-keeperen ble enkelt reddet, men det stod seg ikke lenge. Like etter fikk samme mann sjansen på ny, og denne gangen ble det scoring. Kort tid etter scoringen doblet Kvik Halden, etter at Rasmus Langebråthen scoret sikkert alene med keeper. Det var nå spilt i 10 minutter, og det var tydelig at dette ble seier så lenge man holdt konsentrasjon på topp. Mot slutten av omgangen ble det tre scoringer til, ved henholdsvis Elias Agersborg, Petter Bugge-Backstrøm og Uranik Seferi. Dermed stod det 5-0 til pause, og kampen var i realiteten over.

I pausen fikk spillerne tydelig beskjed av trenerteamet, bestående av Kent Hansen og Eirik Horvath, om å forsette å spille ballen, og opprettholde det høye balltempoet. Samtidig foretokk trenerne flere bytter, slik at alle fikk rikelig med spilletid. Om Spydeberg i det hele tatt hadde noe håp om å snu kampen, fjernet Johannes Guldahl Letting all tvil i løpet av andre omgangs fire første minutter med sine to scoringer. I løpet av kampens siste 20 minutter scoret både Isak Johan Dahl Olsen og Zaki Mohammed Nori hvert sitt mål, før en forsvarsspiller fra Spydeberg var uheldig og scoret selvmål like før slutt. Dermed endte det til slutt 10-0, og med 5 scorede mål i hver omgang er det ingen tvil om at guttene fortsatte å angripe med hurtig pasningsspill slik de fikk beskjed om i pausen.

Klubben ønsker å gratulere alle lagene med innsatsen, og spesielt G15 som for andre år på rad vant OBOS-Cupen. Samtidig ønsker vi å takke Østfold Fotballkrets og OBOS for en flott turnering, der finalene ble gjennomført med høytidlig innmarsj i forkant av kampen, og felles premieutdeling i etterkant av kampen. Alt i alt en flott lørdag i Østfoldhallen, der tre lag fra klubben markerte seg på en svært positiv måte.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline