Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden med trenerscoop!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 30. Nov 2016

Kvik Halden har i flere uker jobbet intenst med å finne ny hovedtrener til a-laget. En grundig prosess har nå funnet målet sitt, ny trener er Kent Bergersen!


Lang karriere på og utenfor banen

Kent «Kenta» Bergersen fra Grue har en lang fotballkarriere i Norge og utlandet. Som spiller har han blant annet vært med på å bli seriemester i Rosenborg, spilt for Vålerenga, Strømsgodset, samt klubber i Skottland, Hellas og England. Som offensiv kantspiller var Kent en fotrapp og underholdende spiller, varemerket var en ustoppelig overstegsfinte. Anders Viken sin posisjon som den fotballspiller i Halden med den beste overstegsfinta er dermed utfordret!

I 2003 gikk turen til Drøbak-Frogn hvor han startet trenerkarrieren som spillende trener. I 2006 fikk han muligheten til å ta over Bodø-Glimt som året før hadde rykket ned fra Tippeligaen. Det ga først en 5. plass, før det i 2007 endte med opprykk til Tippeligaen etter kvalikseier mot Odd Grenland.

Deretter fulgte en periode som assistenttrener i Lyn og Ålesund, felles for de 6 årene (1 i Lyn, 5 i Ålesund) som assistenttrener for Henning Berg, Kjetil Rekdal og Janne Jönsson er at han jobbet med «manager»-lignende trenere, det vil si at han var den som gjennomførte treningene. I Ålesund var man såpass fornøyd med jobben «Kenta» gjorde at han ble i klubben tross at hovedtrener Kjetil Rekdal dro videre, noe som er relativt uvanlig på det nivået hvor en ny hovedtrener ofte vil ha med seg «sin egen» assistent.

I 2014 var lysten igjen på en hovedtrenerjobb og valget falt på den gamle storheten Ham-Kam. På Hamar var fasaden bedre enn realiteten, ved «Kentas» oppstart 1. desember i 2014 hadde klubben 1(!) spiller på kontrakt og sesongen 2015 ble et utviklingsår som endte på en 4. plass. 2016 hadde startet godkjent i de aller fleste sitt perspektiv, men 1 seier og 2 uavgjort på de 3 første kampene var ikke godt nok for alle, og når årets første tap kom mot suverene Elverum i 4. serierunde følte Ham-Kam sitt styret seg tvunget til å gjøre en forandring. Dermed var Kent Bergersen ferdig i Hamar og har siden ventet på sitt neste prosjekt.

I tillegg til klubbfotball har Bergersens egenskaper som trener også fanget interessen til NFF hvor han har vært i trenerteamet på både U-21 og U23 landslaget. Bergersen er en ettertraktet trener og har hatt et stående tilbud fra Tippeligaen nå i høst, men velger altså Kvik Halden!


Gode referanser

Kent Bergersen har både spilt under, trent med, trent og vært trener med mange svært dyktige personer i Norsk fotball. Rekdal, Berg og Jonsson er allerede nevnt, Nils Arne og Knut Thorbjørn Eggen er heller ikke til å kimse av.

«Kenta» beskrives som en svært engasjert trener som skaper gode treninger med godt grunnlag for individuell utvikling. Han har et godt blikk og forståelse for fotball og er kjent for å være godt likt i de miljøene han jobber i, både i spillergruppe og klubb.

I tillegg til å være hovedtrener for Kvik Halden sitt a-lag skal også Kent være trenerutvikler for ungdomstrenerne i klubben, som blant annet betyr jevnlige trenerforum. Han blir også å se på Pipe Eksperten Fotballakademi på fredager og to dager hver uke vil han være tilknyttet den populære FFO’en.

Signeringen av Kent Bergersen viser at Kvik Halden har visjonene i behold og at Kvik Halden er stedet å være for ambisiøse fotballspillere! Vi gleder oss stort til 2017!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline