Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Nedrykk – Hva nå?

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 1. Nov 2016

Kvik Halden sitt a-lag klarte ikke å komme på øvre halvdel i årets 2. divisjon, nå venter 3. divisjon, men det er ikke helt det samme som sist gang laget var på samme nivå....


Kuttet og kuttet og kuttet

Forrige gang Kvik Halden var i 3. divisjon bestod det nivået av 24 avdelinger og nærmere 330 lag. I tillegg var det 4 avdelinger i 2. divisjon, altså 56 lag. I 2010 ble 3. divisjon halvert, fra 24 til avdelinger. I 2016 blir 3. divisjon halvert igjen, til 6 avdelinger. I tillegg blir 2. divisjon også halvert, til 2 avdelinger.

Kvik Halden og haldensernes siste minne om 3. divisjon er Mysen, Borgar og Trøgstad-Båstad. Det er en helt annen hverdag denne gangen. Nå heter motstanderne Moss, Drøbak-Frogn og Østsiden, kanskje også Lyn, Lørenskog og FK Tønsberg.

For å forklare hvor ekstrem spissingen av norsk fotball har vært i 2016 kan følgende regnestykke brukes:

Hvis et lag ble nummer 11 (sikker plass) i dagens 2. divisjonsmodell, så vil laget være 73 plasser bak Rosenborg i norsk fotball.

Hvis et lag blir nummer 2 i neste års 3. divisjon, så vil laget være 67 plasser bak seriemesteren i Tippeligaen.

Derfor blir det på ingen måte plankekjøring å komme seg opp på 1. plass i neste års 3. divisjon!


Samme rammer, samme forutsetninger

Kvik Halden klarte akkurat ikke å komme seg på øvre halvdel av årets 2. divisjon, en begredelig sommer og høst ødela det som så ut som en sesong i toppen av tabellen. Nå skal laget spille på nivå 4, men det betyr ikke at forutsetningene for a-laget forandres.

Kvik Halden vil ha tilnærmet samme rammer i 3. divisjon 2017, som de ville hatt i 2. divisjon 2017, dersom laget hadde havnet på topp 7 i år. Høyt kvalifisert trenerteam, samme treningsmengde og lik inngang til kamper.

Det som kan forandre seg i 2017 er a-stallen. Kvik Halden har de siste par årene hatt en svært lokalbasert a-stall, både i 2015 og 2016 har 12 av 22 spillere vært fra Halden. I år var ytterligere 3 fra andre byer i Østfold, mens de resterende var fra utenfor fylkets grenser. Stallen i 2017 kan bli enda mer lokal i form av flere Østfold-spillere og litt færre fra utenfor fylket. Samtidig skal Kvik Halden 2 spille i en spisset 4. divisjon, og det vil kreve en totalt sett enda sterkere tropp for a-laget, hvis ikke også 2017 skal preges av nedrykksstrid for rekruttlaget.


Større interesse med lokal motstand

I årets 2. divisjon var lag som Florø, Vindbjart, Finnsnes, Grorud, Nardo og Fana poengmessig blant nivåets beste. Gode fotballag, men de hever få øyenbryn hos den normalt fotballinteresserte haldenseren. Neste år skal Kvik Halden møte Østsiden, Kråkerøy, Moss, Drøbak-Frogn, Sprint-Jeløy og Sarpsborg 08 sitt rekruttlag. Østsiden er kanskje ikke i nærheten av det sportslige nivået til Fana, men det er garantert flere personer i Halden som har lyst til ta turen for å se Kvik Halden – Østsiden på Halden stadion enn Kvik Halden – Fana.

Derfor kan det publikumsmessig bli et hakket bedre år i 2017 for Kvik Halden, forhåpentligvis blir det også et år preget av mange seire, som igjen kan begeistre og engasjere!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline