Jørgen la Cour oppsummerer "opprykks"-sesongen til Kvik Halden 2

Postet av Kvik Halden FK den 25. Okt 2016

Først av alt vil jeg takke alle som har vært involvert rundt rekruttlaget i 2016-sesongen! Det har vært en glede å ha dette ansvaret. Jeg tenkte å dele noen tanker om årets sesong.

Etter omleggingen av seriesystemet så ble denne sesongen litt spesiell med tanke på å holde plassen. Hvor mange plasser i vår divisjon som var sikret fornyet kontrakt avhengte av hvordan tabellen så ut i 3. Divisjon. Det kunne altså være mellom 4 og 9 lag.

Årets sesong har vært positiv og givende for rekruttlaget. Vi har hatt en miks av sultne og motiverte junior-spillere, samt spillere fra A-lagstroppen. Flere juniorspillere hadde tatt mange steg i løpet av fjoråret, og denne utviklingen har fortsatt fra årets oppkjøring under ledelse av Lars Petter. I tillegg til dette har A-laget hatt en bedre og bredere stall enn noen gang, noe som gir grobunn for gode resultater.

Allikevel vet man fra tidligere at senior-spillere som tar del i rekrutt-kampene ofte kan ha varierende motivasjon når de går ”ned” et nivå. Det er ikke alltid like gøy å reise rundt i Østfold en kald mandag kveld. Men det gledelige er at dette ikke har vært et problem, og jeg er veldig fornøyd med innstillingen fra spillerne i forhold til innstilling. Flere av A-spillerne har kommet ned og tatt tak, vist engasjement og bidratt i stor grad, noe som selvsagt har gjort at rekruttlaget har levert i mange kamper.

En annen utfordring med rekruttfotball er at det er mange spillere som ikke trener daglig sammen, da det er en blanding av juniorspillere og A-lagsspillere. Samtidig må vi akseptere at vi ikke har mulighet til å trene på spesifikke ting underveis i uka som skal fremme prestasjonen vår inn mot neste kamp. Det er en del av hverdagen med rekruttfotball. Selv om dette har bydd på utfordringer, så har spillerne løst dette på en meget bra måte.

Vi har bevist gjennom hele sesongen at vi har levert meget gode prestasjoner, selv om ikke alltid resultatene har stått i stil. Ser man isolert på essensen i fotball, altså det å vinne, så er alt annet enn selve resultatet irrelevant. Men allikevel ønsker jeg å fokusere på prosessen som finner sted i hver kamp. For det er, tro det eller ei, det som driver meg med fotball. De ulike hendelsene, øyeblikkene og opplevelsene som finner sted i hver kamp, det er for meg det viktigste, for jeg vet at resultatet og seieren kommer hvis denne spilleprosessen er bra nok.

I enkeltkamper har ikke disse hendelsene vært fullstendige nok. Det vil si at vi har levert meget bra i mange faser og deler av spillet, men det er også deler vi ikke har vært bra nok, og vi har derfor mistet poeng. Jeg skal ikke gå inn i detalj på hvordan jeg ser og tenker fotball, men jeg kan si at spillerne har i store deler av sesongen spilt en god og underholdene fotball, og jeg har ved flere anledninger gått av banen med et smil om munnen fordi de hendelsene som fant sted i kampen ga meg ekstrem tro på dette laget. Med en urokkelig tro på spillernes ferdigheter, samt en spillestil som har hatt kontinuitet, så har årets rekruttsesong gitt den beste poengfangsten siden 2009. Det står det respekt av. Vi har holdt plassen, vi har tatt flere poeng enn rekruttlaget har gjort de siste 6 årene, og vi har utviklet spillere. Det er flere som har fått trent med A-laget etter flere gode prestasjoner på rekruttlaget, og det er gledelig. Samtidig har vi mange spennende junior-spillere som banker på døra.

Jeg må likevel trekke frem Besfort Shala som en spiller som har imponert meg i årets sesong. Teknisk god, smart og et ekstremt ønske om å bli bedre har gjort at han har tatt mange steg i riktig retning. Kristian Strøm er en annen med god utvikling, noe som har resultert i a-lagskontrakt. Andreas Jigarp er en spiller som ikke har fått så mye tid på a-lagstrening, men har vært en solid bidragsyter på rekruttlaget i hele år og har en spennende fremtid.

Ettersom seriesystemet er kraftig spisset i 2016 så vil nivået på neste års 4. divisjon bli enda høyere. Det blir en god utviklingsarena for våre spillere til å ta enda flere steg, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

- Jørgen la Cour Strand


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline