Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden er med i nedrykksstriden i både 2. og 4. divisjon – Her er premissene!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 11. Okt 2016

Det er to serierunder igjen i begge divisjonene, og begge lag skal spille avgjørende kamper de to neste helgene. I 2. divisjon trenger Kvik Halden hjelp, mens rekruttlaget har alt i egne hender.


2. divisjon

På grunn av serieomleggingen er det kun lagene fra 2. – 7. plass som «rykker opp» til den nye, halverte og kraftig spissede, 2. divisjonen i 2017. Etter en godkjent start så har sommeren og høsten vært en eneste lang lidelse for de som er glad i Kvik Halden. Underprestasjon er et begrep man lett kan ta i bruk. Ambisjonen var å henge med i toppen og følge opp fjorårets gode sesong. Med den beste og bredeste stallen siden opprykket i 2010 har derimot ikke laget fått det til å fungere og med to serierunder igjen er det svært mye som skal gå Kvik Halden sin vei, hvis det skal bli 2. divisjon på Halden stadion neste år.

MEN! Det finnes fortsatt en mulighet til å redde inn sesongen. Kvik Halden ligger i øyeblikket på 9. plass og trenger derfor å avansere to plasser for å være på riktig side av nedrykksstreken. Det er tre lag foran på tabellen som haldenserne kan ta igjen. Her er hva som må skje hvis det skal bli en realitet:


1) Først og fremst, Kvik Halden må vinne borte mot Pors på lørdag, og hjemme mot Asker lørdagen etter. Da står Kvik Halden på 39 poeng.

Pors var på vei inn i kampen om sikker plass etter sommeren, men de siste ukene har formen dalt betraktelig. På de 6 siste kampene har laget tapt 5, spilt 1 uavgjort og sluppet 21 mål.

Asker ligger relativt trygt på tabellen og kan sikre plassen i neste hjemmekamp mot Bærum, la oss håpe de gjør det!


2) Vindbjart står på 38 poeng, de skal møte Ørn-Horten hjemme i Vennesla neste helg, før de avslutter mot Odd 2 på Skagerak Arena.

Vindbjart har en langt bedre målforskjell enn Kvik Halden, så hvis haldenserne skal passere Vindbjart må de tape begge sine kamper. Hjemmesterke Vindbjart taper neppe mot Ørn-Horten, så de er det laget Kvik Halden har minst sannsynlighet for å ta igjen.


3) Fram Larvik står på 38 poeng, de skal spille mot Notodden borte og Arendal hjemme.

To tøffe kamper for vestfoldinger i laber form. 5 tap på de 7 siste er ikke betryggende, men i forrige kamp fikk de en opptur med 4-0 over bunnlaget Fløy. Fordelen til Fram Larvik er at verken Notodden eller Arendal har noe annet enn æren å spille for. Fram Larvik har også en bedre målforskjell enn Kvik Halden, og dermed må begge kampene ende i tap hvis Kvik Halden skal gå forbi på tabellen.


4) Strømsgodset 2 står på 36 poeng, de skal møte Arendal borte og Tønsberg hjemme.

Strømsgodset 2 kastet bort en matchball hjemme mot Notodden mandag, uavgjortresultatet betyr at rekruttene til Drammens beste lag antagelig må vinne begge sine gjenstående kamper for å komme på øvre halvdel. Godset 2 har en dårlig målforskjell, og Kvik Halden vil passere drammenserne hvis de bare klarer 3 poeng eller mindre i de to siste kampene.


Med andre ord skal mye gå Kvik Halden sin vei de neste 11 dagene for at det skal være jubel på Halden stadion 22. oktober omkring klokka 14:50. Håpet lever, det kan være borte lørdag ettermiddag, eller det kan leve enda en uke. Det eneste Kvik Halden kan gjøre er å sørge for en god prestasjon mot Pors, håpe at det gir et godt resultat og at man har den nødvendige flaksen med oss i de andre kampene!


4. divisjon

Kvik Halden ligger i øyeblikket på en trygg 7. plass på tabellen i 4. divisjon. Rekruttlaget har hatt en god sesong, og hadde det ikke vært for en del overraskende og skuffende resultater mot bunnlagene i divisjonen så ville laget vært plassert i toppen.

Mest sannsynlig vil de 9 øverste lagene beholde plassen i 4. divisjon, det avhenger i grunn bare av om Drøbak-Frogn holder trykket og kaprer 5. plassen i 3. divisjon avdeling 1, noe de langt på vei ser ut til å gjøre.

Kvik Halden 2 kjemper med Moss 2, Mysen, TTIF og Borgar om å unngå den forsmedelige 10. plassen. Med to serierunder igjen ser det slik ut:


Borgar 37 poeng -1

Kvik Halden 2 35 poeng +8

TTIF 34 poeng +7

Mysen 34 poeng -7

Moss 2 32 poeng +12


Borgar har igjen Råde (H) og Selbak (B)

Kvik Halden har igjen Borgen (H) og TTIF (B)

TTIF har igjen Rakkestad (B) og Kvik Halden (H)

Mysen har igjen Selbak (H) og Borgen (B)

Moss har igjen Tronvik (B) og Sprint-Jeløy (H)


Topplagene Råde, Selbak og Borgen spiller med andre ord en svært avgjørende rolle i denne nedrykksstriden. Moss 2 vil med stor sannsynlighet vinne sine to gjenstående kamper, ikke bare fordi de møter bunnlag, men også fordi a-laget deres har rykket ned i 2. divisjon og dermed kan de fokusere på rekruttlaget. Borgar og Mysen er i dårligst form og har det vanskeligste programmet, men i 4. divisjon kan det komme flere svært overraskende resultater!

4 poeng vil sikre plassen for Kvik Halden, da vil ikke Moss 2 kunne ta igjen haldenserne. 3 poeng vil mest sannsynlig også holde, men det er ikke helt sikkert.

Et annet aspekt er selvfølgelig den potensielt avgjørende kampen som skal spilles på Tistedalen stadion 21. oktober, det kan i ytterste konsekvens bli en «vinneren står» kamp, det vil i så fall bli en forrykende kveld!


Forhåpentligvis gjenstår det 11 dager med neglebiting, mye spekulering og høy «hva-hvis» faktor i Halden. Sannsynligheten er fortsatt svært liten, men drømmen må være en avgjørende serierunde på Halden stadion hvor man med spenning venter på oppdatering av resultatene fra de andre arenaene! Vi gleder oss!


1 Kommentar

Kommentarer

  • Sverre Løken

    Det ser unektelig lysest ut for laget i 4. divisjon. La oss håpe på god hjelp og FAIR PLAY (som er en viktig del av klubben vår sin basis) fra alle parter i alle kamper... Artikkelforfatteren (;)) er rene "Drillo" i sannsynlighetsregning, så hvor stor prosent sjanse har vi på de to lagene...? Bra og oversiktlig skrevet!

    11 oktober 2016

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline