Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Sjanseløse med 10 mann….

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 3. Okt 2016

Kvik Halden reiste over fjorden vel vitende om at kun seier var godt nok for å holde liv i håpet om fornyet kontrakt i 2. divisjon. Fram Larvik gikk i tillegg på en smell, og en Kvikeseier kunne med det gitt muligheten, men haldenserne fikk det tungt i Tønsberg.


Avgjort etter 12 minutter

Med karantene på Mathias Engebretsen og Almir Taletovic tvang det seg frem endringer i oppstillingen til Kvik Halden. Josef Bouchleh måtte inn på en litt ukjent sentral midtbanerolle, mens Øystein Næsheim tok plass på topp. Haldenserne så også komfortable ut til å begynne med mot et meget hardtpressende hjemmelag. Pent spill bakerst hos de for dagen grønnkledde tok av presset og ga fine rom å spille i fremover på banen.

Etter 12 minutter endres kampbildet totalt når Ardijon Berbatovci drar ned Tønsberg sin spiss på vei mot bakrom. Klar felling og helt korrekt frispark, men dommer må ha hatt stor tiltro til spissens hurtighet ettersom han velger å gi «Ardi» direkte rødt kort. Regelen sier at det er rødt kort når man fratar motstanderen en klar målsjans, men det er veldig vanskelig å se at blir gjort i denne situasjonen ettersom spissen aldri hadde nådd ballen før keeper.

Med en mann mindre, en situasjon Kvik Halden for øvrig begynner å bli ganske erfarne på, tok hjemmelaget naturlig nok over spillet. Allikevel var det Kvik Halden og Øystein Næsheim som kom til omgangs første store sjanse når en flott kontring endte i stolpeskudd. De neste 30 minuttene var hjemmelaget sine og etter mange situasjoner i og rundt Kvik Halden sin 16-meter fikk de til slutt uttelling. Med siste spark på ballen, i årets lengste tilleggstid for en 1. omgang uten spesielle avbrudd, satt hjemmelaget inn 1-0 og kunne gå til pause med god følelse.

Med tanke på tabellsituasjonen måtte Kvik Halden ta stor risiko i 2. omgang. Alle var nok klar over at en offensiv tilnærming til 2. omgang med en spiller mindre og en motstander som aller helst liker å kontre ville bli vanskelig, men Kvik Halden hadde på mange måter ingen valg. Omgangen gikk som den mest sannsynlig kom til å gå med store rom for hjemmelaget når de vant ballen og det er etter hvert ingenting å si på at FK Tønsberg til slutt vinner 3-0.


Så å si avgjort

For Kvik Halden sin del ser det nå dessverre nærmest håpløst ut. 39 poeng er maksimal poengsum haldenserne kan oppnå, og det skal skje veldig mye rart de neste 3 helgene om det er en poengsum som holder til fornyet kontrakt. Riktignok tapte Fram Larvik for Moss i går, men det betyr antageligvis bare at Fram Larvik og Strømsgodset 2 nå kommer til å kjempe en innbitt kamp om den siste ledige plassen i divisjonen. Arendal sikret lørdag opprykket og lagene fra 2-6. plass har alle sammen minst 1 svært overkommelig kamp igjen, som gjør at alle de vil passere 40 poeng.

Neste kam for Kvik Halden er hjemme mot Vindbjart på Halden stadion. Det er en kamp så mange som mulig bør få med seg!

Kvik Halden kan slippe skuldrene ned og spille fotball uten å tenke på konsekvensene, men det er ikke den viktigste grunnen til å dra på Halden stadion neste helg.

Fortet Supporters har i samarbeid med Rosa Sløyfe Aksjonen valgt denne kampen som et arrangement for å støtte kreftforskningen. I forbindelse med Kvik Halden – Vindbjart vil det være en rekke forskjellige markeringer og aktiviteter, så på lørdag har du gode grunner til å ta turen til Rødsjordet uansett om du liker fotball eller ikke! Mer informasjon finner du på Fortet sine Facebook-sider!


Kampfakta


FK Tønsberg – Kvik Halden 3-0 (1-0)

Tønsberg Gressbane


Joacim Heier

Arber Shkodrani

Dardan Mehmeti

Ardijon Berbatovci

Viktor Adebahr

Jonathan Dixon

Josef Myhren Bouchleh (Besfort Shala)

Sabri Khattab (Deniz Kaili)

Jiress Suka Suka

Martin Hoel Andersen

Øystein Næsheim (Jørgen Andersen)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline