Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Skal tenne håpet mot Tønsberg!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 30. Sep 2016

Kvik Halden har 4 kamper igjen i årets 2. divisjon. Søndag møter laget FK Tønsberg på bortebane, de fikk slått den berømte spikeren halvveis på plass forrige kamp, kun seier er godt nok om Kvik Halden ikke skal lide samme skjebne denne helgen!


Hevet seg etter sommeren, eller?

FK Tønsberg ble spådd en utfordrende sesong hvor en plass på øvre halvdel ville være kjempesuksess. Laget fra Norges eldste by plukket 17 poeng på sesongens 13 første kamper, men det var ikke godt nok og klubben tok valget med å fjerne hovedtrener Jan-Eddie Hansen, og erstattet han med meriterte Tor Thodesen. Med han har laget tatt 11 poeng på de neste 9 kampene, noe som vil si at FK Tønsberg i snitt har plukket færre poeng etter trenerskiftet. Allikevel kan det virke som om laget, målt i prestasjoner, har hevet seg etter ferien og har blant annet spilt tette og jevne kamper med Asker og Notodden på bortebane og har slått Bærum borte og Fram Larvik hjemme.

Tapet sist helg var uansett nådestøtet, ikke teoretisk, men når man ser på terminlisten for den avsluttende delen av sesongen så er det vanskelig å se at et lag kan komme på øvre halvdel med 40 poeng. Da skal det i så fall komme noen virkelige skreller i flere oppgjør. FK Tønsberg har i tillegg en svært dårlig målforskjell som gjør at de i praksis er enda et poeng svakere enn konkurrentene rundt midten.

FK Tønsberg spiller på flotte Tønsberg Gressbane, som på tross av navnet er en kunstgressbane. I tillegg innviet de i vinter FIX-hallen, en topp moderne fotballhall, dog med litt for liten størrelse til å kunne spille obligatoriske kamper på, men fortsatt en ypperlig treningsarena. En relativt stor by med såpass flotte fasiliteter har alle muligheter til å jobbe seg oppover i seriesystemet igjen i årene som kommer.

Til helgens kamp må FK Tønsberg klare seg uten Alagie Sanyang og Mathias Eriksen, begge fikk gult kort nummer 5 mot Asker på mandag. Vi får håpe det gjør utslag, for FK Tønsberg er hjemmesterke og har kun 1 tap på de siste 7 kampene på eget (kunst)gress.


Ned på jorda

Kvik Halden sin form virket å være i anmarsj etter gode prestasjoner mot spesielt Moss og Notodden, samt 3 kamper uten tap. Den god-følelsen ble satt kraftig tilbake av dyktige og effektive sørlendinger på Halden stadion søndag. Arendal påførte Kvik Halden sitt største tap siden sommeren 2014, og selv om kampen var langt mer jevnspilt enn sluttresultatet skulle tilsi, så var det ingenting å si på at Arendal tok en klar seier.

Med 4 serierunder igjen står Kvik Halden på 30 poeng. I en gjennomsnittssesong hadde laget behøvd 5-6 poeng til for å være blant de 7 beste, men dette er ingen gjennomsnittssesong. I løpet av de siste 5 sesongene har aldri nummer 7 hatt over 40 poeng, det kommer til å skje i vår avdeling i år. Kombinasjonen av få utprega tet- og bunnlag gjør at poengene er godt fordelt på de 9 lagene fra 3 – 11. plass. Det betyr at Kvik Halden står ovenfor en stor oppgave med å samle 12 poeng på sesongens siste 4 kamper for å kunne holde plassen, selv om heller ikke det betyr sikker plass. Oppgaven starter mot FK Tønsberg, et lag Kvik Halden slo i våres, men som uten tvil er en vrien nøtt. Hvordan FK Tønsberg håndterer å ha i praksis rykket ned er heller ikke sikkert. Noen lag kan miste engasjementet, andre slipper seg løs.

Til oppgjøret er det også noen utfordringer på mannskapssiden. Både Mathias Engebretsen og Almir Taletovic fikk årets 3. gule kort mot Arendal. Ole Strømsborg er fortsatt ikke tilgjengelig på grunn av kyssesyken, men han er på bedringens vei og venter på oppdaterte prøveresultater. Sykdommen som smittes via spytt har pussig nok Markus Olaussen også hatt, men han er nå frisk og vil være i trening igjen i neste uke. Simen Fredheim Andersen har fortsatt utfordringer med kneet og er fortsatt ikke i trening.


Flere viktige kamper

I runde 22 kom det noen svar. Pors tapte mot Vindbjart og er med det hektet av. Moss tapte mot Strømsgodset, og Tønsberg tapte mot Asker. Det betyr at både Moss og Tønsberg står igjen på 28 poeng, teoretisk kan fortsatt 40 poeng holde, men det er ingenting som tyder på det. Tabellen fikk også et lite skille, men både Strømsgodset 2 og Kvik Halden har en muligheten til å snike seg opp på sikker plass hvis de tar full pott sesongen ut.

Denne runden er det flere viktige kamper.

Arendal kan sikre opprykket hjemme mot Ørn-Horten, det blir helt sikkert folkefest og årets beste oppmøte på betongkolossen Bjønnes stadion. Notodden spiller hjemme mot Odd 2, rekruttlaget til Odd ser relativt trygge ut per nå, men bør plukke 6 poeng til for å være sikre. Fram Larvik er et av lagene i faresonen, og skal til, normalt sett, vanskelige Melløs. Moss vil nok ikke gi opp helt enda, og hvis Fram skulle tape denne kan de være i trøbbel.

På Vennesla spilles en viktig kamp når Vindbjart tar imot Asker hjemme. Taperen i dette oppgjøret kan fort også være i trøbbel. Bærum møter Pors på hjemmebane og kan ta et langt steg mot fornyet plass med seier. Strømsgodset 2 møter Fløy på bortebane, de prioriterer helt sikkert denne kampen og vil med seier sette press på lagene over streken.


Vi håper Kvik Halden finner seiersoppskriften og tenner håpet mot FK Tønsberg, kampstart er 17:00 på søndag!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline