Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden kontret i fillebiter av Arendal

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 25. Sep 2016

Arendal hadde spilt 21 kamper uten å tape før søndagens kamp på Halden stadion, heller ikke haldenserne klarte å ødelegge statistikken til bunnsolide sørlendinger.


Jevnt på midten, overlegent foran målene

Selv om Arendal har helt andre ressurser, større pengepung enn de fleste andre og sånn sett selvfølgelig burde ligge i toppen, så er det vanskelig å ikke la seg imponere av lagets tydelige spillestil, beinharde jobbing og effektive angrepsrekke. Arendal la seg dypt ned i banen, hadde korte avstander mellom lagdelene og gjorde det veldig vanskelig for Kvik Halden å skape sjanser. Sørlendingene har kun sluppet inn 15 mål på 22 kamper i årets serie, så det er ingen tilfeldighet at heller ikke Kvik Halden klarte å produsere sjanser på løpende bånd.

Det var allikevel hjemmelaget som hadde kampens to første sjanser, først et langskudd fra Jiress Suka Suka som keeper tok seg greit av, før Mathias Engebretsen holdt på å lure keeper med et smart frispark i nærmeste hjørne når alle ventet innlegg. På returen ble det kaos, men Arendal klarte å blokkere begge forsøkene til Kvik Halden. Etter 18 minutter gjorde Arendal det de kom til å gjøre mange ganger i løpet av oppgjøret, de utnyttet ubalanse i Kvik Halden etter et balltap og med raske og helhjertede løp var de plutselig alene igjennom bak forsvaret til hjemmelaget. 1-0 til bortelaget og herfra og ut hadde Arendal full kontroll. 2-0 kom på corner før 3-0 ble kriget inn rett før pause.

Etter hvilen hadde hjemmelaget enda mer overtak i ballbesittelse enn før pause, Arber Shkodrani tente håpet med en scoring på bakre stolpe, men kun minutter etterpå var Arendal igjen oppe i 3-målsledelse og kampen var definitivt kjørt. Helt på slutten scoret bortelaget enda en gang og pyntet på en allerede pinlig måltavle på Rødsjordet. Det største tapet på over to år var et faktum og Arendal tok nok et steg mot et soleklart opprykk.

Kvik Halden hadde mye ball og hadde i så måte et overtak i kampen, men det hjelper lite når Arendal antagelig fikk det akkurat som de håpet. Kvik Halden sin taktikk passet som hånd i hanske for Arendal og bortelaget kunne gå på kontring på kontring når de vant ballen. I boksen var de dødelig effektive og det er lett å forstå at de leder tabellen, det klart beste laget Kvik Halden har møtt i 2016.


Fortsatt gode muligheter

Tapet betyr at Kvik Halden nå antageligvis må vinne alle de 4 resterende kampene. Flere av lagene foran møter hverandre, så 42 poeng skal mest sannsynlig holde til å bli topp 7. Hvis laget vinner de siste oppgjørene mot henholdsvis Tønsberg, Vindbjart og Pors, så kan det kanskje bli en altavgjørende kamp i siste serierunde når Asker kommer på besøk, forutsetningene kan brått være at vinneren holder seg i divisjonen.

Fram dit er det i så fall mange gode prestasjoner som trengs, og først av alt er det Tønsberg som skal beseires. Tønsberg skal på sin side spille mot Asker på mandag, det er et være eller ikke-være for de de røde fra Norges eldste by. Taper de den kampen er toget gått for å bli topp 7, det er ikke dumt for Kvik Halden. På den andre siden vil et Asker tap bety at avstanden til øvre halvdel er kortere, med andre ord en svært interessant kamp for fotballinteresserte haldensere.


Kampfakta


Kvik Halden – Arendal 1-5 (0-3)

Halden stadion

237 tilskuere


Joacim Heier

Arber Shkodrani (Josef Bouchleh)

Dardan Mehmeti

Ardijon Berbatovci

Viktor Adebahr

Mathias Engebretsen

Sabri Khattab (Jørgen Andersen)

Jiress Suka Suka

Jonathan Dixon

Almir Taletovic

Martin Hoel Andersen (Øystein Næsheim)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline