Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Møter de ubeseirede serielederne til syrefest på Halden stadion!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 23. Sep 2016

Søndag kommer neste års OBOS-lag, Arendal, til en blytung Halden stadion. Kvik Halden har flere gode prestasjoner bak seg den siste måneden, men må fortsatt ta mange poeng de siste 4 ukene for å redde plassen!


Har overrasket og overbevist

Arendal har ingen kultur og historie med toppfotball, ei heller har de vært i toppen av tabellen de siste par årene på tross av en kostbar satsing. Gjennom vinteren og oppkjøringskampene var det svært lite som tydet på at Arendal ville kjempe om et opprykk, blant annet avsluttet de med tap mot Ørn-Horten og Fram Larvik i de to siste kampene før seriestart. Så vant de en dramatisk kamp på Melløs i 1. serierunde med scoring helt på slutten, og etter det har de ikke sett seg tilbake!

21 serierunder er spilt og fortsatt er det ingen som har slått Arendal. 15 seire og 6 uavgjort er fasit, kun 14 innslupne mål forteller mye om suksessformelen. Et bunnsolid, lojalt og disiplinert lag som gjør det vanskelig for motstanderen. 21 kamper uten tap er selvfølgelig imponerende, og blant det solide har de også hatt med seg den nødvendige flyten man trenger for å rykke opp. Seine og viktige scoringer mot antatte topplag som Moss og Fram Larvik har vært avgjørende, samt at de f.eks. møtte rival Vindbjart på et tidspunkt de slet med mange skader og var i dårlig form. Går man gjennom sesongene til opprykkslag finner man gjerne mange eksempler på både litt mer flyt og litt mer dyktighet enn konkurrentene.

Arendal sin suksess i år er allikevel på ingen måte en eventyrhistorie alla Leicester i 2016 eller mer sammenlignbart Mjøndalen i 2014 eller Jerv i 2015. Arendal er et av lagene i 2. divisjon som bruker mest penger og forskjellen på Arendal og Notodden er først og fremst fasilitetene. Arendal burde definitivt være en opprykkskandidat med de ressursene de legger til grunn, noe annet ville vært en fiasko. Det kan også argumenteres at slike ressurser er helt nødvendig for å bli noe annet enn en dumpekandidat i neste års OBOS-liga, det er lite nytte i å rykke opp hvis man ikke har planer om å bli der.


Stigende formkurve

Kvik Halden har utvilsomt en stigende formkurve, dessverre har poengfangsten ikke stått i stil med spill og sjanser. Etter en sommer i villrede har laget endelig funnet tilbake det gode spillet man så glimtvis på våren, og kampene mot spesielt Moss og Notodden har vært svært oppløftende. At man kun sitter igjen med totalt 2 poeng etter de to bortekampene er bittert, men samtidig er målene det viktigste i fotball og haldenserne har rett og slett ikke vært dyktige nok til å omdanne overtak i spill og sjanser til overtak på måltavla.

Oppgjøret mot Notodden sist helg var en av få kamper i år hvor Kvik Halden har gått til kamp uten karantener, og jammen skal laget denne helgen nok en gang få lov til å ha med alle friske. Eneste spiller i dommerboka sist var Arber Shkodrani, men han har ikke samlet så mye gule kort enda, og får være med også denne gangen. På skadefronten er det lite endringer å melde. Josef Myhren Bouchleh er i trening, men mangler litt på toppformen. Ole Strømsborg er fortsatt ute med kyssesyken. Markus Olaussen sliter også med sykdom og venter på prøveresultater, mens Simen Fredheim Andersen er på bedringens vei.

Halden stadion har vært et fort for Kvik Halden siden starten av 2015-sesongen, men i løpet av sommeren 2016 har muren slått sprekker. Bærum og Fram Larvik har begge fått med seg full pott hjem, mens Odd 2 klarte å få med seg 1 poeng. Forrige hjemmekamp var orden gjeninnført når Fløy måtte hjem tomhendt, men haldenserne trenger en seier eller to til før man kan stole fullt og helt på «Fort Halden stadion» igjen.


Trenger ikke lete langt etter spenning

Utenom Pors og muligens Tønsberg så er det lite som forandret seg sist helg når det gjelder hvilke lag som er med i kampen om å bli topp 7. Fra 10 plass til 4. plass er det kun 6 poeng som skiller! Denne runden er det på ny en rekke spennende og viktige oppgjør mellom lag som er i direkte konkurranse med hverandre.

Fram Larvik (35p) spiller hjemme mot Bærum (34p). Bærum har kommet seg på riktig side, men avstanden ned og kampprogrammet til de gule tilsier at dette på ingen måte er i boks. Fram Larvik tok en uhyre viktig seier mot Godset 2 sist mandag og har skaffet seg litt avstand til nedrykk. Pors (26p) møter Vindbjart (33p) hjemme i Telemark. Vindbjart var lenge det store formlaget i avdelingen, men den siste perioden har minnet mer om nedrykk enn tetstrid. Pors sine sjanser er i ferd med å forsvinne, men et lite håp kan vekkes med en hjemmeseier denne helgen! Strømsgodset 2 (29p) tar imot Moss (28p) på Marienlyst. Nok en altavgjørende kamp, Godset 2 kan melde seg på med seier, og på hjemmebane pleier de å være sterke. Kampen kan bli spikeren i kista for Moss med tanke på å berge plassen, vinner de ikke her så blir det 3. divisjon i 2017. Asker (33p) får besøk av Tønsberg (28p), denne kampen kan gi Asker et lite pusterom, mens Tønsberg på lik linje med Moss er helt avhengig av seier for å ha noe som helst håp om å berge plassen.

Av andre mindre interessante oppgjør så skal Odd 2 (34p) antageligvis maltraktere Fløy (6p) på Skagerak Arena på sin vei til ny kontrakt i 2. divisjon, mens Ørn Horten (10p) skal prøve å beseire Notodden (40p) på Lystlunden.

Kvik Halden er i høyeste grad med i kampen om 2. divisjonskontrakt i 2017, men det krever mange seire på slutten. Halden stadion har vært vitne til mange minneverdige øyeblikk de siste årene, kanskje kampen mot Arendal kan være en ny stor opplevelse…


Kampstart er 14:00 – Vel møtt til alle skuelystne!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline