Ny sterk prestasjon av Kvik Halden!

Postet av Kvik Halden FK den 18. Sep 2016

Takk til Halden Arbeiderblad og Tom Minge Nilsen for bildet!


Kvik Halden reiste til Telemark som store underdogs mot en klubb og et lag som har helt andre forutsetninger enn de fleste andre på dette nivået, men selv om Notodden tilhører en annen liga utenfor banen så var ikke det synlig på kunstgresset.


En god førsteomgang

Notodden er nok vandt med å styre spillet på sin egen hjemmebane og gikk rett i angrep når kampen startet, det ga en stor sjanse, men Kvik Halden slapp med skrekken. Etter et par skumle minutter til å begynne med tok bortelaget over kampen. Som mot Moss for 3 uker siden er Kvik Halden veldig dyktige i banespillet og frustrerer hjemmelaget med fin fotball som gjør at hjemmelaget blir løpende etter ballen og til slutt tvinges til å legge seg dypt ned i banen for å forsvare eget mål.

Kvik Halden klarte ikke omdanne det store ballinnehavet til mange store sjanser, men Sabri Khattab fikk servert en stor mulighet når hjemmelagets keeper sendte ballen rett i beina på Sabri på 25 meter. Han kunne skutt, men prøvde å lete etter en pasningsmulighet og dessverre rant muligheten bort. Dardan Mehmeti fikk en enorm sjanse etter at Jiress Suka Suka headet en lang corner inn foran mål, kapteinen klarte imidlertid ikke treffe det åpne målet fra kort hold. Helt på slutten av omgangen var Jonathan Dixon på vei gjennom alene med keeper, men ble noe tvilsomt sendt i bakken av Notodden bakerste forsvarer, den løse ballen kom Martin Hoel Andersen først på, men han ble stoppet av en utrusende keeper.

Dermed gikk lagene til pause på 0-0 etter en omgang Kvik Halden dominerte fullstendig, dessverre uten å skape like mange sjanser som det spillemessige overtaket skulle tilsi.


Notodden bedre med etter pause

Hjemmelaget var neppe særlig fornøyd med å løpe etter ballen før hvilen og gjorde to bytter i pausen. Som i første omgang gikk Notodden friskt ut fra start og skapte et par småfarlige muligheter som ga avslutninger fra skrått hold, men som endte et godt stykke utenfor målet til Kvik Halden. Det tok derimot ikke mange minuttene før kampbildet begynte å ligne på første omgang med et balltrillende bortelag og et frustrert hjemmelag.

Etter en drøy time vant høyreback Arber Shkodrani ballen og sendte den opp til Almir Taletovic som med en vidunderlig vending lurte bort to forsvarspillere og sendte Martin Hoel Andersen alene med keeper, han så at angrepsmakker Taletovic fulgte på og sendte ballen uselvisk bort for en enkel putt av toppscorer Taletovic. Fortjent ledelse til Kvik Halden!

Et slitent hjemmelag slet med å etablere press på Kvik Halden som fortsatte å trille ball seg imellom, men med lite å tape klarte allikevel hjemmelaget å skape litt flere situasjoner foran Kvik Halden sitt mål uten at det førte til de helt store sjansene. Nærmest scoring var utvilsomt Martin Hoel Andersen når han ble lekent vippet igjennom på et lurt frispark, på halv volley hamret han ballen like utenfor lengste stolpen. Like etterpå hadde Notodden tømt forsvaret sitt fullstendig, og på en kontring er Kvik Halden bare en svak offsideavgjørelse unna å være to spillere alene med keeper, der hadde nok kampen vært avgjort.

Mot slutten virket kampen å ebbe ut med 1-0 seier. Kvik Halden så komfortable ut med ballen i laget, mens Notodden så slitne ut og slet med å få tak i kula, og skapte dermed helle ikke det store trykket. I det klokka bikket 90 minutter fikk allikevel Jim Johansen en gedigen mulighet når ballen landet i beina hans på bakerste stolpe, toppscoreren brant til, men ble bare belønnet med corner. Minuttet etterpå slår Notodden en lang ball opp fra forsvaret sitt, andreballen lander hos Notodden som med en lur pasning spiller seg fri boksen. Avslutningen går mellom beina på Dardan Mehmeti, via hansken til Joacim Heier og i stanga, returen havner hos Jim Johansen som fra skrå vinkel hamrer ballen via nærmeste stolpe og inn, en scoring som på mange måter summerer opp sesongen til Kvik Halden.

De siste par minuttene av den relativt lange overtiden skjer det også mye. Notodden presser på for en seiersscoring, men det er Kvik Halden som får den største muligheten når Ardijon Berbatovci går på et herlig raid fra egen 16-meter og helt opp på skuddhold på den andre siden, der prøver han å nå Øystein Næsheim som har halve banen for seg selv foran mål, men pasningen når dessverre ikke frem. Dermed ender det 1-1 på Idrettsparken i Notodden.


Topp prestasjon, skuffende resultat

På forhånd hadde nok de fleste haldensere sett seg godt fornøyd med ett poeng borte mot Notodden, men med kampforløpet og spesielt når man går inn i overtidsminuttene med ledelse så er det bittert å ta til takke med uavgjort. Med den uhyre jevne tabellen teller alle poeng, tapt eller vunnet. Kampene mot Ørn-Horten, Moss og Notodden etter ferien har vært kamper Kvik Halden har prestert godt i og burde hatt med seg mer enn totalt 3 poeng fra, men isolert sett er poeng mot Notodden på bortebane bonus, og med 5 kamper igjen er Kvik Halden i ferd med å finne formen, det er i så fall veldig godt timet!

De andre resultatene lørdag var som forventet med viktige poeng til Bærum hjemme mot Vindbjart og storseier for Arendal hjemme mot Asker. Arendal er nå enda et langt steg nærmere OBOS-ligaen og leder serien med hele 11 poeng når 15 poeng gjenstår å spille om. Tønsberg og Pors spilte en være eller ikke-være kamp på Tønsberg Gressbane, og da virker det selvfølgelig fornuftig å spille uavgjort slik at begge lag mer eller mindre er ute av kampen om å bli topp 7. Fløy vant bunnkampen mot Ørn-Horten, noe som nå også teoretisk sendte Ørn-Horten ned i 3. divisjon, selv om det nok ikke var store forhåpninger om å berge plassen i Horten uansett.

På mandag spilles to svært interessante og potensielt avgjørende kamper. Da skal Fram Larvik forsøke å snu en svært negativ trend når de tar imot Strømsgodset 2, mens Moss igjen har kniven på strupen når de får besøk av Odd 2 på Melløs. Fram Larvik skaffer seg en liten luke med seier mot Godset 2, mens Odd 2 kan mer eller mindre hekte av både Moss og Tønsberg med seier på Melløs. Med motsatte seire vil det skape ytterligere kaos i en allerede latterlig jevn avdeling. Spenningen er til å ta og føle på med 5 uker igjen!


Kampfakta


Notodden – Kvik Halden 1-1 (0-0)

Idrettsparken


Joacim Heier

Arber Shkodrani

Dardan Mehmeti

Ardijon Berbatovci

Viktor Adebahr

Mathias Engebretsen

Sabri Khattab (Deniz Kaili 5 min.)

Jiress Suka Suka

Jonathan Dixon

Almir Taletovic (Øystein Næsheim 10 min.)

Martin Hoel Andersen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline