En av årets vanskeligste kamper

Postet av Kvik Halden FK den 15. Sep 2016

Lørdag formiddag setter Kvik Halden seg på Halden Taxi sin nye idrettsbuss og tar fatt på reisen til bluesbyen Notodden. Der venter en av årets vanskeligste kamper mot divisjonens kanskje mest veldrevne klubb.


I en annen liga

Målt i fasiliteter, organisasjon og ressurser er Notodden en midt på tabellen OBOS-klubb. Med en godt besatt administrasjon, en rekke godt kvalifiserte personer i den sportslige satsingen og et praktfullt stadionanlegg er det lite med Notodden som minner om det man vanligvis opplever i 2. divisjon. Når i tillegg a-laget har et budsjett som man må legge sammen 4-5 konkurrenters pengepunger for å matche, ja da bør Kvik Halden i utgangspunktet tape på lørdag. For å sette det hele i perspektiv så var Notodden så heldige at de nylig fikk en «trøstebonus» av sin hovedsponsor pålydende 100.000,- per poeng i sesongens 7 siste kamper, for å holde motivasjonen oppe.

Med det i bakhodet er det ingen tvil om at Notodden har underprestert kraftig. De blå fra Telemark er 9 poeng og en god del mål dårligere enn ubeseirede Arendal etter 20 av 26 kamper, noe som betyr at det skal veldig mye til for at Notodden skal klatre fra 2. plassen de besitter i øyeblikket.

Notodden er allikevel i god form for tiden og har vunnet 4 av de 6 kampene som er spilt etter ferien. Sist ble det uavgjort mot Asker, en kamp rapportene forteller burde gitt full pott til Notodden. Blant annet bommet Jim Johansen på straffe rett før slutt. Før oppgjøret mot Asker hadde Notodden 3 seire på rappen mot Tønsberg, Bærum og Pors. Nevnte Jim Johansen er en av spillerne å holde et ekstra godt øye med, den tidligere Tippeliga-spissen har 15 mål på samvittigheten i år, blant annet en suser på Halden stadion i våres. Magne Hoseth holder fortsatt koken og bør passes på, men laget har også flere kjente navn med erfaring fra spill i toppfotballen. Ut ifra erfaring og individuelt toppnivå har nok Notodden avdelingens, og antageligvis divisjonens, sterkeste spillertropp.


Endelig en seier

Kvik Halden har hatt en blytung sommer, spesielt når det kommer til poeng. Flere av kampene har vært gode prestasjoner, f.eks. Asker borte, Ørn-Horten borte, Odd 2 hjemme og Moss borte er alle oppgjør som målt etter spill og sjanser kunne og burde gitt Kvik Halden flere poeng. Sist helg kom endelig seieren når Fløy ble beseiret 3-2 på Halden stadion. Da var også Kvik Halden over nedrykksstreken i et drøyt døgn, før Odd 2 viste hvor mye de prioriterer å beholde plassen i 2. divisjon med en knusende 6-2 seier mot Fram Larvik.

Til kampen mot Notodden er endelig laget karantenefritt, det er ikke ofte denne sesongen. Skader er det som vanlig lite av, men Ole Strømsborg er antagelig ferdig for sesongen med kyssesyken. Josef Myhren Bouchleh er i trening og nærmer seg 100%, mens Simen Andersen må ta det rolig et par uker med et trøblete kne. Med Joacim Heier på to gule kort og en viktig sesongavslutning i 4. divisjon, valgte Kvik Halden i helgen å låne Viktor Kristiansen fra Fredrikstad FK. Sisteskansen har vært innom Norges ungdomslandslag og er en spennende keeper med stor rekkevidde og klare ambisjoner. Troppen for øvrig er klar til dyst på lørdag!

Kvik Halden viste seg fra sin aller beste side borte mot Moss for 3 uker siden, og laget trenger å gjenskape den prestasjonen for å ta med seg poengene hjem fra Telemark. Mathias Engebretsen og Sabri Khattab har funnet samspillet på midten, mens Almir Taletovic og Martin Hoel Andersen er i god form på topp. Med Jiress Suka Suka og Jonathan Dixon tilbake fra karantene blir det utvilsomt en sterk konkurranse. Hvem som spiller vet vi til helgen, men det er mange om beinet og treningsformen gjennom uka vil helt sikkert være med å bestemme hvem som får sjansen fra start.


Potensielt avgjørende runde

Forrige serierunde ga ingen store utbetalinger hos Norsk Tipping med forventede resultater over hele linja. Eneste litt overraskende resultatet kom på Marienlyst hvor Bærum slo Strømsgodset 2 med 3-2. Denne helgen er det igjen flere interessante kamper mellom lag som er direkte tabellkonkurrenter.

Bærum (31p) møter Vindbjart (34 poeng). En kamp som kan gi Bærum litt pusterom, eller som kan sende Vindbjart et langt steg mot neste års 2. divisjon. FK Tønsberg (27p) tar imot Pors (25p) til en være eller ikke være kamp for begge lag. Arendal (48p) kan ta et nytt steg mot OBOS-ligaen hjemme mot Asker (33p). En kamp Asker helt sikkert ikke forventer mye i, men med tap kan lagene bak komme ubehagelig tett opp i ryggen.

På mandag spilles to veldig viktige oppgjør når Fram Larvik (32p) i fritt fall møter Strømsgodset 2 (29p) på hjemmebane. Hjemmeseier gir pusterom for Fram, men det kan fort bli mønstret et veldig sterkt lag fra Drammen nå som plassen i divisjonen er kraftig truet. På Melløs møter Moss (28p) et Odd 2 (31p) som virker til å ha bestemt seg for å sikre plassen. Runden byr også på oppgjøret Fløy mot Ørn-Horten, en ubetydelig kamp i den store sammenhengen, men også den litt interessant for to lag som virker til å bygge fornuftig mot 2017.

Flere av oppgjørene denne helgen er mellom lag over streken som møter lag under streken, det kan bety enten en enda jevnere tabell, eller et aldri så lite skille. Seire til Odd 2, Fram Larvik og Bærum er utvilsomt dårlig nytt for Pors, Tønsberg, Moss, Strømsgodset 2 og Kvik Halden. Motsatte resultater derimot vil gjøre serien, om mulig, enda jevnere og helt åpen!

VI gleder oss til en ny nervepirrende helg!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline