Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Toppscorerne og en debutant ble tungen på vektskålen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 12. Sep 2016

Takk til Halden Arbeiderblad og fotograf Thomas Lilleby for bildet!


Med kniven på strupen klarte Kvik Halden å dra i land 3 poeng mot et hardtkjempende Fløy på Halden stadion søndag. Etter en herlig prestasjon mot Moss forrige runde var det for det meste poengene som gledet denne gangen.


Svarte med scoring

Granit Merovci har gått gradene i Kvik Halden siden han var liten gutt, søndag startet han sin første a-kamp og viste seg tilliten verdig når han satt kula kontant ned i hjørnet for Kvik Halden etter 35 minutter. Før det hadde Fløy både hatt initiativet i kampen, skapt de fleste sjansene og tatt ledelsen etter snaue 20 minutter.

Fløy har spilt jevnt med de aller fleste i årets 2. divisjon, selv om fasit for laget er begredelige 19 tap og 2 seire (hvorav den ene seieren på papiret har blitt til tap pga. bruk av ikke spilleberettiget spiller). Hele 11 av de 18 tapene har vært med minst mulig margin, og de siste 5 kampene har blant annet gitt knepne tap mot Arendal, Tønsberg, Pors og en seier over Vindbjart.

Etter kvitteringen til Merovci tok det under to minutter før Fløy var tilbake i ledelsen, men helt på tampen av omgangen ble Mathias Engebretsen dytta hardt i ryggen på en corner og dommeren pekte på straffemerket. Situasjonen virket tvilsom når det skjedde, men videobildene viser at dommeren gjorde en god jobb. Formspiller Almir Taletovic var sikker fra merket og lagene gikk til pause på 2-2.


Dominerte etter pause

Hjemmelaget tok mye bedre tak i oppgjøret etter pause og var det førende laget både i spill og sjanser. Spesielt på venstresiden hadde Kvik Halden flere gode angrep og laget skapte en rekke gode sjanser. Almir Taletovic traff stanga to ganger, Granit Merovci blåste ballen over fra god posisjon og Martin Hoel Andersen traff nettveggen fra kort hold. Fløy klarte aldri å gjenskape prestasjonen sin fra 1. omgang, men fikk en stor sjanse mot slutten på en kontring, heldigvis var Arber Shkodrani på plass og fikk klarert på strek.

80 minutter var spilt når Kvik Halden igjen angrep nedover på venstre, Martin Hoel Andersen hadde trukket seg ut på siden, tok med seg ballen innover og hamret ballen i nærmeste hjørnet, en ekstremt viktig scoring! Fløy pumpet flere dødballer inn i feltet til Kvik Halden de siste 15 minuttene, men hjemmelaget stod godt imot. Dermed ble det 3 verdifulle poeng for Kvik Halden som klatret mange plasser på den ubehagelig jevne tabellen.


På sikker plass, kanskje….

Mandag kveld møtes Odd 2 og Fram Larvik i Skien. En viktig kamp for begge lag, og med hjemmeseier vil Odd 2 krype forbi Kvik Halden og skyve haldenserne ned på 8. plass. Skulle det bli uavgjort eller borteseier vil Kvik Halden beholde sin plass på riktig side av nedrykksstreken i minst en uke.

Det gjenstår 6 runder av årets sesong, og spenningen rundt hvem som blir topp 7 kunne knapt vært større, hele 10 lag er innblandet i kampen om sikker plass. Vindbjart, Asker og Fram Larvik har et lite overtak i øyeblikket, men formsvikt, skader, karantener eller bare et par øyeblikk med «stang ut» kan forandre situasjonen helt. Bærum, Kvik, Godset 2, Odd 2, Moss, Tønsberg og til dels Pors ligger mer eller mindre helt likt og kan bytte posisjon fra uke til uke!

De eneste lagene som nå snart ikke har noe annet enn æren å spille for er serieleder Arendal, de leder nå med 9 poeng og er mer eller mindre sikret opprykk. Notodden er eneste utfordrer til Arendal, men det er bare teoretisk. Ørn-Horten og Fløy bruker siste del av sesongen på forberedelser til neste år.

Nettopp Notodden er Kvik Halden sin neste motstander, da har for en gangs skyld Kvik Halden ingen karantener (!) og i øyeblikket er det kun Ole Strømsborg som er utilgjengelig pga. kyssesyken. Så får vi håpe situasjonen er den samme på lørdag!


Kampfakta

Kvik Halden – Fløy 3-2 (2-2)

Halden stadion

175 tilskuere


Joacim Heier

Arber Shkodrani

Dardan Sæter-Mehmeti

Ardijon Berbatovci

Viktor Adebahr

Mathias Engebretsen

Sabri Khattab

Granit Merovci (Jørgen Andersen)

Almir Taletovic

Øystein Næsheim (Deniz Kaili)

Martin Hoel Andersen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline