Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Runde 20 – Kan dette være helgen det snur?

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 9. Sep 2016

Almir Taletovic scoret mål nummer 10 og 11 for sesongen på Melløs forrige kamp, kan han gjøre det igjen mot Fløy?


Etter en godkjent start har sommermånedene vært brutale for Kvik Halden, mot Moss i forrige runde fikk laget en spillemessig opptur og nå håper man at det endelige vendepunktet kommer mot Fløy på søndag!


Bekmørk sesong

Fløy var allerede før sesongen ansett som en potensiell nedrykkskandidat, 19 serierunder senere har det blitt bekreftet til gangs. Formelt har laget 18 tap på 19 kamper, men det ene tapet var egentlig en sterk rivalseier over Vindbjart. Dessverre for Fløy hadde de misforstått karanteneregelverket, noe som førte til protest fra Vindbjart og seier ble til tap for Fløy.

17 tap til tross, Fløy har bare 3 tap på mer enn to mål. Hele 10 av 17 tap er ettmålstap. Fløy spiller med andre ord jevnt med de fleste, men sliter med å avgjøre til sin fordel. Alle de knepne tapene har over tid blitt skjebnesvangre for Fløy som for lengst er klare for 3. divisjon i 2017. Med fattige 3 poeng så langt kan de også være på vei mot en rekord man vil være lite stolt av.

Bussturen hjem fra bortekamp er som regel en helt annen opplevelse for spillere og ledere hvis man har med seg en god prestasjon og poeng i bagasjen, det er en opplevelse Fløy nå har ventet lenge på. Faktisk må man bla helt tilbake til 3. oktober 2015 for å finne forrige borteseier når Eidsvoll Turn ble slått og sendt et langt steg mot 3. divisjon.

Allikevel er det viktig å se bak tallene i alle tapene til Fløy, F.eks. ble forrige bortekamp først avgjort etter at Fløy ble redusert til 10 mann. Oppgjøret endte for øvrig 3-2 til Tønsberg. Vi skal heller ikke glemme oppgjøret mellom Fløy og Kvik Halden i våres som med nød og neppe endte med 5-4 seier til haldenserne etter en forrykende kamp på Flekkerøy.


En del rokkeringer

Kvik Halden fikk en stor opptur sist seriekamp med en sterk prestasjon borte mot Moss. Oppgjøret endte 2-2, men det var på ingen måte et rettferdig resultat ut i fra spill og sjanser. Etter 7 kamper uten seier har laget nå muligheten til å bygge videre på prestasjonen fra kampen på Melløs, gjør de det vil poengmulighetene være store.

Dessverre blir haldenserne nok en gang rammet av karantener, det har vært en gjenganger gjennom sesongen. Denne runden er det Jiress Suka Suka og Jonathan Dixon som må stå over på grunn av gule kort. Kvik Halden har med unntak av benbruddet til Ardijon Berbatovci vært heldige med lite skader i 2016, men de siste par ukene har det vært trøbbel for både Simen Andersen, Deniz Kaili, Josef Bouchleh og nå til sist Ole Strømsborg. Strømsborg kan i verste fall være borte resten av sesongen etter at han fikk påvist kyssesyken. Josef Bouchleh fikk rett i etterkant av sitt overtråkk mot Fram Larvik beskjed om at han måtte belage seg på 4-6 uker borte, men den offensive høyrebacken er allerede tilbake i trening. Simen og Deniz sliter med mindre skader, men er begge klare på søndag.

Karantener og skader gir selvsagt rom for andre, og med en bred stall kan forfall gi en nødvendig rotasjon slik at det meste av troppen er i aksjon. Hvem som starter oppgjøret på søndag er ikke avklart, men det kan gå mot etterlengtede muligheter for flere spillere som har banket på døra i lengre tid.


Pausekamp

I pausen skal Kvik Halden sitt G2008-lag ha oppvisningskamp og før kampstart skal Haldenalliansen G2002 bli hedret for sin gode Fair Play-holdning under forrige helgs HamKam Talent Cup.

Både a-laget, G2008 og Haldenalliansen er gode grunner til å ta turen til Rødsjordet denne helgen, så nøl ikke med å dra på Halden stadion søndag.

Kampstart på søndag for Kvik Halden – Fløy er 16:00 - Vel møtt!


Maks spenning

Med 21 poeng igjen å spille om er det fortsatt en rekke lag som er med i kampen om å bli topp 7. Kvik Halden ligger på 10. plass, men har fattige 3 poeng opp til 6. plass. Denne helgen byr på flere viktige oppgjør og ettersom de fleste lagene i avdelingen er innblandet i opp- eller nedrykssstriden så blir alle kamper avgjørende.

Vindbjart (31p) tar imot Tønsberg (27p) i Vennesla. Normalt hjemmesterke VFK er inne i en dårlig periode, men slår fort tilbake mot Tønsberg som på sin side har sett gode ut etter ferien. Pors (25p) trenger å bli første lag som senker serieleder Arendal (45p) i år for å henge på lagene over streken. Pors har et svært tøft program ut sesongen, og må få til et par smeller for å klare plassen, Arendal kommer selvfølgelig nærmere og nærmere opprykk for hver seier, og håper nok å holde trykket oppe mot Pors. Asker (32p) har også et vanskelig program på slutten av året, men en seier hjemme mot Notodden (38p) gir de et solid pusterom. Selv om antall poeng tilsier at NFK ikke har mye å spille for denne høsten, så kom denne uken supersponsor Kjetil Holta med en inspirerende bonus på ufattelige 100.000,- per poeng ut sesongen, så da er nok motivasjonen tilstede allikevel.

Fortapte Ørn-Horten (10p) har fått en oppsving etter å ryddet i rekkene i sommer, lørdag er det nabooppgjør når Moss (25p) kommer på besøk. Moss er i trøbbel med kun 1 seier på de siste 6 kampene, men har fortsatt håp om å beholde plassen i divisjonen. Strømsgodset 2 (29p) møter Bærum (28p) på Marienlyst, en svært viktig kamp for begge lag. Strømsgodset har uttalt at rekruttlaget sin plass i divisjonen er viktig, så de som skal møte Strømsgodset 2 denne høsten får en tøff oppgave. Til slutt møter Odd 2 (28p) Fram Larvik (32p) på Skagerak Arena. Fram er ikke helt trygge, og en dårlig avslutning på sesongen kan sende vestfoldingene inn i trøbbel. Odd er blant landets beste klubber på talentutvikling og vil helt sikkert prioritere rekruttlaget denne høsten.

En spennende og interessant runde!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline