2/3 av sesong er unnagjort – Nå venter tidenes thrillerhøst!

Postet av Kvik Halden FK den 30. Aug 2016

Serieomleggingen i 2.divisjon har gjort spesielt avdeling 4 ulidelig spennende. Med 7 kamper og 21 poeng igjen å spille om er det fortsatt stor konkurranse om å komme på øvre halvdel, og med det sikre seg en billett til neste års nye og spissede 2. divisjon.

I en liga med 14 lag, er det nå i grunn 10 stk. som kjemper om å komme topp 7. Ørn Horten og Fløy ligger nederst og skal spille 3. divisjon i 2017. På toppen er Arendal i ensom majestet, mens Notodden har såpass mange poeng at det ikke blir noe problem å havne helt i toppen. De øvrige lagene, altså fra nummer 3 til nummer 12 skiller det utrolige 7 poeng. Det betyr at ingen er trygge og alt kan skje!

Her er status for divisjonen vår etter 19 serierunder:


1. Arendal (45 poeng)

Laget til Knut Tørum har fortsatt til gode å tape i årets sesong. Sjeldent knusende overlegne, men alltid disiplinert, lojalt og potte tett. Har sluppet inn fattige 13 mål i år, noe som gir dem en god fordel i målforskjellen. Trenger å ta 14 poeng for å være sikret opprykk, men da skal Notodden vinne alle sine resterende. Har 4 av de siste 7 på bortebane, og flere av bortekampene er mot sterke lag med mye å spille om, så helt for gitt skal man ikke ta opprykket. Kampene mot Odd 2, Kvik Halden og Fram Larvik på bortebane er på ingen måte sikre seire, så Arendal har fortsatt en jobb å gjøre før de kan sprette champagnen. Skulle de lede komfortabelt de siste 2-3 kampene så kan det bety enkle poeng for motstanderne, Arendal er solide, men ofte og naturlig nok faller motivasjonen når et opprykk er sikret.


2. Notodden (38 poeng)

Notodden har nok en gang skuffet kolossalt målt opp mot ressurser og fasiliteter, men har med seier i 4 av de siste 5 kampene i hvert fall rykket fra nedrykkskampen og havner nå i et slag «ingenmannsland» med lite å spille for de siste to månedene. Det påvirker som regel de fleste lag, og Notoddens motivasjon de siste rundene kan være med på å avgjøre hvem som kommer over og under streken. Hele 6 av Notoddens siste 7 kamper er mot lag som per dags dato kjemper en innbitt kamp om å beholde plassen. Allikevel er tankene i klubben mest sannsynlig allerede flyttet til hvordan Notodden kan bli bedre neste år, og det betyr at spillere og ledere må vise seg fra sin beste side den siste perioden. Notodden blir uberegnelige og kommer til å levere overraskende resultater.


3. Fram Larvik (32 poeng)

Fram Larvik har også skuffet noe i år, laget har vært høyt på tabellen i flere sesonger, men har ikke klart å henge på Arendal. Har gått på to sviende nederlag i lokaloppgjørene mot Ørn Horten og Tønsberg den siste uken, det har i tillegg til å være et hardt slag for stoltheten også gjort at Fram Larvik nå må konsentrere seg om å holde plassen, fremfor å kjempe med Notodden om 2. plassen. Har fordelen av at 4 av 7 kamper er i Larvik på eget gress, og alle 4 lagene som kommer til Larvik spiller til vanlig på kunstgress. Det er en større fordel jo lengre utover høsten man kommer. Trenger 3-4 seire for å sikre plassen, det skal dette mannskapet i utgangspunktet klare, men helt trygge bør de ikke føle seg.


4. Asker (32 poeng)

Asker så lenge ut til å få problemer i årets 2. divisjon, men sakte har laget krøpet lengre og lengre oppover tabellen. En knallsterk hjemmeform er mye av grunnen til at Asker ligger såpass høyt som de gjør, og med 4 av de 7 siste på hjemmebane i avslutningen så ligger ting bra an for Asker. Har kanskje det hardeste kampprogrammet av alle lag i serien så for Asker sin del er det viktig å holde trykket oppe gjennom frihelgen. Bortekamper mot Arendal, Vindbjart og Kvik Halden blir ikke lett, mens hjemmekamper mot Notodden og naborival Bærum heller ikke gir innkasserte poeng i forkant. Har en fin posisjon i øyeblikket, men Asker trenger helt sikkert omkring 10 poeng til for å være sikre.


5. Vindbjart (31 poeng)

Vindbjart har gått fra det helt fantastiske til det helt begredelige i år. 4-0 tap kan byttes med 5-0 seier helgen etter. Laget scorer mest i avdelingen, men er også nesten det laget som slipper inn mest. Fikk en «seier» av NFF denne helgen når protesten deres i etterkant av tapet mot Fløy ble tatt til følge, det kan vise seg å være 3 svært viktige poeng ettersom Vindbjart resultatmessig er i en blindgate om dagen. Laget skal ut i mange kamper mot andre lag som ligger over og under nedrykksstreken, og med 4 av 7 gjenstående kamper på bortebane så kan det blir en utfordrende høst for laget fra Vennesla. Har er toppnivå som bør gi 3-4 seire herfra og ut, det skal være nok til å sikre en plass i neste års 2. divisjon. Det forutsetter imidlertid at laget finner tilbake formen fra i sommer, for skulle laget fortsette som de siste 3 ukene så kan høsten bli blytung for Vindbjart.


6. Strømsgodset 2 (29 poeng)

Strømsgodset 2 har satt inn sluttspurten etter at de i sommer så ut til å gå mot 3. divisjon. 3 seire på rappen mot Kvik Halden, Ørn Horten og Odd 2 har ført det unge rekruttlaget til Godset opp på sikker plass, og med en stor potensiell kapasitet hvis behovet er der, så blir Strømsgodset sitt andrelag en sterk kandidat til å havne topp 7. Drammenserne har 4 av de siste 7 hjemme på Marienlyst, og den ene bortekampen er mot fortapte Fløy. Dermed ligger det an til at Strømsgodset 2, hvis de bestemmer seg for det, kommer til å ta 5 seire på slutten. Det fører de i så fall opp på 44 poeng, noe som helt sikkert vil være nok til fornyet kontrakt. Kampprogrammet og spillerkapasiteten tatt i betraktning vil det overraske om ikke Strømsgodset 2 ender på øvre halvdel av årets tabell.


7. Bærum (28 poeng)

Bærum kom ned fra OBOS-ligaen i fjor, men starten på årets sesong utelukket en rask retur. En begredelig poengfangst de første rundene gjorde at Bærum lignet med på en bunnkandidat enn et lag som skulle blande seg inn i toppen. Sakte, men sikkert, har laget begynt å plukke poeng og plasser i årets sesong og de siste 3-4 rundene har laget ligget på sikker plass. Troppen ble også kraftig forsterket i sommer, men så langt har ikke det gitt de forventede resultatene. Kun en seier på de siste 5 kampene gir hodebry på Kadettangen, hjemmetapet for Tønsberg sist helg uroer nok ekstra mye. Bærum har også et svært utfordrende kampprogram i siste del av sesongen. Ikke bare møter de mange gode lag, 4 av 7 kamper er i tillegg på bortebane. Det kan bli en nervepirrende og til slutt skuffende høst for de gule og svarte, redningen kan bli at laget er avdelingens 3. beste bortelag til nå, den statistikken må utvilsomt opprettholdes.


8. Odd 2 (28 poeng)

På samme måte som Strømsgodset 2 har Odd 2 kapasiteten til å sikre en plass på øvre halvdel. Odd 2 har også fordelen av å ha mange etablerte Tippeliga-spillere i a-troppen som er under 22 år. Så hvis det virkelig skulle knipe og Odd bestemmer seg for at å beholde laget i 2. divisjon er viktig nok, så kan de mer eller mindre bestemme seg for det. Man skal ikke lengre tilbake enn 2015, da lå Odd 2 på nedrykk, men vant de siste 6 hjemmekampene med hele 30-8 i målforskjell. Telemarkingene har et relativt vrient program ut sesongen, 4 av 7 kampe er på Skagerak Arena, men det er stort sett sterke motstandere hele veien. Hvor hardt Odd mobiliserer vil være avgjørende for om de klarer plassen.


9. FK Tønsberg (27 poeng)

Tønsberg så i starten av juli relativt fortapte ut langt nede på tabellen, da gjorde klubben grep og sparket treneren. Det skapte en del støy, ikke alle var enige i behandlingen av Jan-Eddie Hansen, men i øyeblikket ser det ut til at Tor Thodesen sin inntreden har gjort underverker. Thodesen har på sine 7 kamper vunnet like mye som Jan-Eddie Hansen vant på sesongens 12 første. Tok en sterk og overaskende seier mot Bærum sist helg og ligger per dags dato kun ett poeng bak den viktige 7. plassen. På tross av den gode formen etter sommeren så står FK Tønsberg foran en svært vrien høst med mange vanskelige kamper. 4 av de 7 siste er borte, og 6 av 7 er mot andre lag som kjemper for tilværelsen og de har en målforskjell som taler imot dem. Den siste kampen er i tillegg mot fortapte Ørn Horten, et lokalderby de brune fra nabobyen ikke kommer til å selge seg billig i. Laget fra Norges eldste by har absolutt muligheten til å klare dette, men det krever en imponerende høst!


10. Kvik Halden (26 poeng)

Kvik Halden hadde en bra start på sesongen og lå hele veien inn til sommeren i front av gruppen som jaget Arendal. For 7 runder siden nedsablet de røde og hvite Pors på Halden stadion med 6-0 og lå på en 2. plass, men etter det har det blitt bom stopp. 7 kamper uten seier har gjort at haldenserne har rast nedover tabellen. Det vanligvis hjemmesterke laget har tapt 2 av de 3 siste hjemme og klarte heller ikke slå Ørn Horten på bortebane. Et par av kampene har til gjengjeld vært sterke prestasjoner, men kvaliteten foran begge målene har ikke vært bra nok den siste perioden for Kvik Halden. Har et tøft kampprogram de siste 7 rundene, men har en liten fordel i at 4 av de er hjemme på Halden stadion og 3 av de 4 lagene som skal til Halden spiller vanligvis på kunstgress. Laget har også per dags dato den beste målforskjellen av lagene som kjemper over og under streken. Etter å ha spilt 7 kamper uten seier trenger laget desperat å plukke poeng, og neste kamp er en gyllen mulighet når Fløy kommer på besøk. På tross av svært få innkasserte poeng så fikk laget en kraftig opptur på Melløs sist runde når laget hentet opp mossingenes 2-0 ledelse på imponerende vis og gjorde Moss til statister på eget gress. Dersom oppvisningen mot Moss var starten på hva som venter de neste kampene så vil Kvik Halden klare seg, men det skal en svært imponerende høst til for haldenserne om det skal bli 2. divisjon i 2017!


11. Moss (25 poeng)

Moss er kanskje det laget i vår avdeling som har skuffet aller mest. Ambisjonene var store og troppen ble kraftig forsterket i forkant av årets sesong. Dessverre for de gule og svarte så var det nok en gang overskrifter om økonomi som preget klubben i starten av sesongen og sammen med en svak vårsesong med et lekk forsvar så har året nå blitt til en kamp om overlevelse for Moss. Antageligvis ikke bare om å overleve på tabellen, men kanskje også å overleve som klubb. Den tradisjonsrike klubben er svært gjeldstynget og et nedrykk kan bety store forandringer på Melløs. Som FK Tønsberg valgte Moss å bytte trener halvveis, løsningen ble å kjøre en serieforfremming av de aller fleste som jobbet i klubben. Assistent ble hovedtrener, juniortrener ble assistent osv.. I tillegg har flere av lagets beste spillere forsvunnet ut dørene. Siden den gang har laget faktisk bare tapt en kamp, men har allikevel store utfordringer med å vinne, kun 3 seiere på siste 10. Laget har et vrient kampprogram igjen, men 4 av 7 er på hjemmebane hvor de kun har 1 tap så langt i år. Trenger nok å vinne kanskje så mye som 6 av 7 for å klare seg, minimum 5, men det er heller ingen umulighet.


12. Pors (25 poeng)

I likhet med Tønsberg virket ikke Pors i stand til å kunne kjempe om en plass på øvre halvdel i starten av årets sesong. Laget har sluppet inn mer enn 4 mål hele 8 ganger denne sesongen, det i seg selv gjør det imponerende at laget har kontakt med sikker plass. Sliter voldsomt defensivt, men når ting først sitter så kan de slå hvem som helst. Seire mot f.eks. Fram Larvik og Moss hjemme og de er hittil eneste lag som har slått Godset 2 på Marienlyst i år. Det vitner om et høyt toppnivå, men det spørs om det er nok i denne harde avdelingen. Har også den klart svakeste målforskjellen blant lagene som kjemper om å beholde plassen. Skal spille 4 av de 7 siste på bortebane og de 3 hjemmekampene er mot sterk motstand. Man skal selvfølgelig ikke avskrive et lag som ligger 3 poeng bak sikker plass, men skulle Pors kvalifisere seg for 2. divisjon i 2017 så er det en kjempebragd målt ut ifra resterende kamper.


13. Ørn Horten (10 poeng)

Ørn Horten skilte seg tidlig ut som et av de svakere lagene i årets avdeling. Store økonomiske utfordringer hjalp ikke, og det gjorde heller ikke trenerbytte tidlig i sesongen. I sommer gjorde også klubben det klart at de så hvilken vei det bar når klubbens mest erfarne og best betalte spillere ble fristilt. Planleggingen mot 2017 var allerede i gang, og etter det har faktisk klubben gjort det langt bedre enn til å begynne med i sesongen. Årets foreløpige høydepunkt kom sist helg når de kriget med seg en råsterk 1-0 seier borte mot Fram Larvik. Forsvarsmuren holdt også stand når Kvik Halden gjestet Lystlunden tidligere i sommer, og selv om Ørn Horten definitivt spiller i 3. divisjon neste år, så skal man ikke se bort fra flere skreller fra det unge mannskapet til Kasey Wehrmann.


14. Fløy (3 poeng)

Fløy var tidlig utpekt som en bunnkandidat i årets sesong, selv lenge før kampene begynte var det tydelig at Fløy ville få problemer i denne sterke avdelingen. Tipsene har til de grader stemt, men Fløy er ikke så svake som poengfangsten tilsier. Flere av kampene har vært jevne og mange lag har vunnet med knapp margin mot laget fra Flekkerøy. For noen uker siden kom også sesongens desiderte høydepunkt når en spinnvill fotballkamp endte med 4-3 seier over erkerival Vindbjart. Dessverre for Fløy var ikke kampen over når sluttsignalet gikk, de hadde nemlig brukt en spiller som skulle sonet for gule kort, og dermed ble Vindbjart sin protest tatt til følge og kampens offisielle resultat ble satt til 0-3. Klubben jobber mot 2017 og kommer nok til å tape flere kamper i år, men plutselig kommer det en skrell!


22. oktober klokka 14:45 får vi fasit, mye tyder på at det er mye å spille for helt frem til da!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline