Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Årsbeste av Kvik Halden når Moss ble rundspilt

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 28. Aug 2016

Takk til Halden Arbeiderblad for bildet!

Kvik Halden slapp ned skuldrene og ga de kreative ballspillerne på midten frie tøyler, da fant endelig haldenserne formen. Flatterende nok endte kampen allikevel med uavgjort, men det viktigste for Kvik Halden i dag var å bevise for seg selv hva som bor i laget.


Dominerte, men havnet under

Kvik Halden har de siste par kampene sett både omstendelige og nervøse ut, det har gitt et frustrert Kvike-lag som ikke har vært i nærheten av å få i gang et godt angrepsspill. Mot Moss hadde laget bestemt seg for å gi de kreative og tekniske spillerne fritt spillerom til å bruke ballen og utnytte de rommene som hjemmelaget ga fra seg, det ga et Kvik Halden som slo ut i full blomst.

Kvik Halden tok tak i kampen fra første stund og dominerte banespillet mot et hjemmelag som trakk seg ned på egen banehalvdel og satset på kontringer. Det var nettopp etter en kontring av Moss fikk en corner som etter holding i feltet endte i straffespark. Den satt toppscorer Fabian Næss inn via fingertuppene til Heier. Fingertuppene til Heier skulle få ballkontakt igjen like etterpå når en ny kontring ga Youssef Chaib muligheten til å slå innlegg, han valgte isteden å friste lykken, ladet kanonen og hamret ballen mot mål fra skrå vinkel. Heier får ikke opp henda raskt nok og 2-0 var et faktum.

Kvik Halden ga heldigvis ikke opp og fortsatte i samme spor med å trille ball både rundt og gjennom Moss. Ardijon Berbatovci, Martin Hoel Andersen og Mathias Engebretsen var alle nære å utligne, i tillegg var dommeren i det gavmilde mossehjørnet ved et par anledninger som så mistenkelig ut som straffespark. 2-0 til pause var frustrerende for Kvik Halden som var det klart beste laget på banen målt i ballinnehav og sjanseproduksjon.


Total overkjøring

Om 1. omgang tilhørte Kvik Halden så var 2. omgang en total overkjøring. Moss la seg igjen meget dypt i banen og prøvde å holde unna så godt de kunne. Kvik Halden spilte strålende fotball og gled igjennom mosseforsvaret som varm kniv i smør. Gang på gang var haldenserne farlig frempå, og etter 70 minutter satt endelig ballen i mål for Kvik Halden når Almir Taletovic stanget inn 2-1, meget fortjent!

Deretter fulgte et par litt rolige minutter, og her kunne Moss ha punktert kampen med et av svært få besøk på Kvik Halden sin banehalvdel i 2. omgang. På en kontring gikk målscorer Chaib fint innover og sendte avgårde et skudd som gikk i stanga. Etter det tok polkadraktene igjen over og etter en serie gode angrep satt endelig den ekstremt fortjente utligningen når Almir Taletovic igjen var på plass og sendte ballen opp i vinkelen med et rolig og kontrollert skudd.

Nå hadde Kvik Halden blod på tann og jaktet seiersmålet mot et utslitt mosselag som knapt nok hadde vært nær ballen på tre kvarter.

Almir Taletovic fikk en gyllen mulighet til å sikre hat-trick og 3 poeng, men denne gangen satt ikke volleyen. Martin Hoel Andersen var også nære med et susende langskudd, men ballen gikk like over krysset. På overtid kunne Moss ha ranet med seg en seier når de fikk et frispark i farlig posisjon, men ballen ble heldigvis blåst langt utenfor målet til Kvik Halden.


Et spill som gir tro på sesongavslutningen

Etter et par måneder med varierende prestasjoner og få poeng var det svært beleilig for Kvik Halden å bevise for seg selv hvilket potensial laget har på sitt beste. En herlig fotballkamp som selvfølgelig burde gitt 3 poeng, men det viktigste var uansett å finne tilbake intensiteten, kombinasjonen og gleden. Klarer Kvik Halden å kopiere noe i nærheten av dagens prestasjon i de 7 resterende kampene bør Kvik Halden lande trygt på øvre halvdel.

Med 26 poeng er Kvik Halden fortsatt under streken, men med flere resultater som har gått haldensernes vei er det ikke så langt opp som man kunne frykte. Odd 2(en kamp mindre spilt) og Bærum innehar 6. og 7. plassen på tabellen med 28 poeng, mens Tønsberg er på første nedrykksplass, poenget og plassen foran Kvik Halden som er på 9. plass. Bak haldenserne er det også jevnt, Strømsgodset 2(en kamp mindre spilt) har lik poengsum som Kvik Halden, og på plassene bak der finner vi Moss og Pors som begge har 25 poeng. Veldig jevnt og en utrolig spennende høst for å bli topp 7 står for tur!

Odd 2 og Strømsgodset 2 møtes mandag for å gjøre opp seg imellom, det fullfører runde 18. Neste serierunde etter det er først om 14 dager. Da kommer Fløy til Halden, og skal prøve å sikre sine første poeng på bortebane for sesongen. Det er en kamp Kvik Halden må vinne, og gjør de det så er muligheten tilstede for at haldenserne er tilbake over streken. Lagene rundt skal nemlig enten møte hverandre, eller ut i tøffe bortekamper.

Før det skal det trenes godt i to uker, så håper vi at dagens prestasjon ikke var et blaff, men faktisk den utgaven vi vil se av Kvik Halden resten av sesongen!


Kampfakta

Moss – Kvik Halden 2-2 (2-0)

Melløs stadion


Joacim Heier

Ole Strømsborg (Arber Shkodrani 45. min)

Dardan Mehmeti

Ardijon Berbatovci

Viktor Adebahr

Almir Taletovic

Mathias Engebretsen

Sabri Khattab

Jonathan Dixon

Jiress Suka Suka

Martin Hoel Andersen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline