Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Dødt løp i 6 år, nå trenger begge lag seier!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 28. Aug 2016

Kvik Halden spiller søndag borte mot Moss på Melløs. Sesongen er inne i den siste tredjedelen, haldenserne kommer fra en skuffende sommerperiode med mye stang ut og lite poeng, nå må laget finne tilbake til god-formen!


Lite som stemmer

Moss er kanskje det laget som har skuffet og underprestert mest i årets 2. divisjon. Ambisjonene var høye og forventingene til laget som ble nummer to i fjor var opprykk, hvert fall i lokalmiljøet. Forventningene fikk testet seg tidlig i sesongen etter en svak start, 5-6 serierunder ut i sesongen var Moss allerede så langt bak teten at opprykk var utenfor rekkevidde. Store økonomiske utfordringer, en del spillere ut dørene og en sparket trener senere er Moss nå i nærheten av sikker plass, men har fortsatt en vei å gå for å holde seg i divisjonen.

Siden vårsesongen er spissene Bajram Ajeti og Omar el Ghaouti borte, og til denne kampen er tidligere Kvike-spiller Martin Elvestad skadet samt at backene Ola Lønn Jensen og Tom Skogsrud har karantene. Hjemme på Melløs har Moss vært gode, på 8 hjemmekamper har de gule og svarte vunnet 5.

Søndag feirer klubben 110-års jubileum, en milepæl også Kvik Halden har hatt gleden av å markere denne sesongen. I den forbindelse har mossingene lagt litt ekstra i underholdningen i denne kampen, blant annet vil det være et flyshow i pausen. Klokka 14:00 møter Moss junior og Kvik Halden junior 2 til forkamp på Melløs, en artig opplevelse for de unge spillerne!

Kvik Halden FK benytter anledningen til å gratulere Moss FK med jubileum!


Opp med aggressiviteten

Kvik Halden har hatt både gode og dårlige prestasjoner etter ferien, men poeng har det blitt lite av. I forrige kamp mot Fram Larvik var verken taktikk, individuelle prestasjoner eller den grunnleggende innsatsen god nok, det gir sjeldent poeng mot gode lag. Til kampen på Melløs trenger haldenserne å finne tilbake viljen, aggressiviteten og løpskraften som gjorde laget veldig vanskelig å møte i vårsesongen.

Josef Myhren Bouchleh skadet seg mot Fram Larvik, og den offensive høyrebacken blir mest sannsynlig borte i hele september. Jakob Madsen Lund pådro seg sesongens 3. gule kort sist helg og må dermed seg kampen mot Moss fra tribunen. For øvrig er det en skadefri tropp som har gjort seg klare til Østfold-duell denne uken.


Jevnt siden 2011

I 2010 rykket Kvik Halden opp fra 3. divisjon, og Moss rykket ned fra 1. divisjon. Siden den gang har lagene møttes hver sesong og innbyrdes har lagene vært svært jevne. På 11 møter har Kvik Halden vunnet 5, Moss har vunnet 4 og 2 har endt uavgjort. På 148 kamper i 2. divisjon siden sesongstarten i 2011 har Kvik Halden tatt 232 poeng, mens Moss har tatt 235. Nærmest dødt løp i 6 sesonger!

Siden 2011 har begge lagene kjempet både i toppen og bunnen av tabellen. Kvik Halden var nær opprykk i 2011 og 2015, mens Moss var nærme i 2014 og 2015. Moss måtte kjempe for å beholde plassen både i 2012 og 2013, mens Kvik Halden var langt nede på tabellen i 2014. Etter at begge lagene var helt i toppen i fjor, er nå begge lagene under streken med 8 kamper igjen av sesongen.

Serieomleggingen treffer ekstra hardt i vår avdelingen, som kanskje er en av de best besatte avdelingene noen sinne på dette nivået. Poengsankingen så langt ser også ut til å gi et rekordhøyt poengbehov for å lande på øvre halvdel. Kvik Halden står på 25 poeng og Moss på 24 før denne serierunden, og hvis man skal beholde plassen ser det ut til at man må passere 40 poeng. Det betyr at begge lag må ha en sterk avslutning på sesongen for å klare seg.

Som så mange ganger før har serierunden gitt gode resultater for Kvik Halden, resultater som gir haldenserne en fin mulighet. Denne gangen var det Bærum og Fram Larvik som gikk på overraskende tap, men på den andre siden så fikk Vindbjart denne helgen 3 bonuspoeng når deres tap mot Fløy ble til seier etter at protesten ble tatt til følge av NFF. Fløy brukte en spiller som skulle sonet karantene for gule kort.

Med seier mot Moss er Kvik Halden tilbake på øvre halvdel, men det krever en stor prestasjonsheving fra forrige helg, vi ønsker laget lykke til og håper innsatsen og viljen lyser når spillerne entrer Melløs-matta!

Kampstart er 18:00!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline