Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Serierunde 18: Kan ta seg opp i ryggen på 3. plassen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 21. Aug 2016

Kvik Halden fikk som ventet tøff motstand på Marienlyst sist helg mot et hjemmesterkt og toppet Strømsgodset 2. Denne helgen er haldenserne tilbake på Rødsjordet og kan komme seg helt opp i ryggen på 3. plassen med seier mot Fram Larvik.


Kjent motstander

Søndagens motstander er ingen ukjent sådan, Kvik Halden og Fram har møtt hverandre mange ganger de senere årene, og det blir nesten alltid tett og jevnt. Fram Larvik er 4 poeng foran Kvik Halden på tabellen før søndagens kamp, men hjemmelaget ser garantert muligheten til å ta inn store deler av forspranget denne helgen.

Fram Larvik er en hardtsatsende 2. divisjonsklubb, og selv om klubben nær sagt selvfølgelig ikke har ressurser på linje med Notodden og Arendal, så har de bygd opp en solid stall. Mye av årsaken til den sterke satsingen og den solide stallen er generøs bistand fra lokale støttespillere som hjelper til å finansiere flere av lagets best betalte spillere eksternt. Det har f.eks. bidratt til å hente lagets toppscorer, Markus Naglestad, til byen. I tillegg har klubben også en meget viktig samarbeidspartner i Abax, som ikke bare sponser Fram Larvik, men også hjelper til med å gi flere av spillerne jobb.

Laget har flere fremtredende spillere. Bakerst står Kenneth Stenild, dansk keeper som kan gjøre det utroligste med både positivt og negativt fortegn. Rutinerte Andreas Drugge spiller enten i midtsforsvarer eller på midtbanen, svensken har mengder med erfaring etter en lang karriere og har spilt flere sesonger på bra nivå i Sverige. På midten finner man også Aziz Idris, en betongblokk av en spiller som har mange sesonger bak seg i norsk 1. divisjon. På topp er nevnte Markus Naglestad verdt å merke seg. Han ble hentet til Larvik etter en knallsesong i Gjøvik/Lyn i 2015, og har definitivt levert varene med imponerende 16 mål på 15 seriekamper i år. En kuriositet er at han «kun» har scoret i 8 kamper, så når han først har dagen så renner det inn.

Sist gang lagene møttes ble det uavgjort 1-1 i Larvik. På det tidspunktet ledet Kvik Halden serien og Fram Larvik var på 2. plass. Kampen huskes for en spesiell episode midt i 2. omgang når Kvik Halden utlignet til 1-1, noe alle utenom dommeren var enig i. Protestene i etterkant av situasjonen førte til at Dardan Mehmeti ble utvist, men haldenserne klarte allikevel å få utlignet til 1-1 når Øystein Næsheim scoret alene med keeper på overtid, denne gangen ble målet også tellende i dommerboka. I 2015 endte det også 1-1 i Larvik, mens i Halden vant Kvik Halden 2-1, noe som var et flatterende resultat ettersom kampen var en av Kvik Haldens beste i 2015 og burde vært premiert med et mer overlegent resultat på måltavla.


Nye rokkeringer

Kvik Halden har hatt en vrien sesong med tanke på skader og karantener, også mot Fram er spillere utilgjengelige. Sabri Khattab soner karantene etter sitt 3. gule kort, mens Martin Hoel Andersen soner sin siste kamp etter det røde kortet mot Odd 2. Med mye skader og karantener kommer det godt med at Kvik Halden har en bredere og sterkere stall enn på mange sesonger, en stall som også i øyeblikket er skadefri.

Hjemme på Rødsjordet står Kvik Halden med 4-2-1 på årets 7 seriekamper, kun når Bærum var på besøk har det blitt 0 poeng, en kamp som dessverre langt på vei var årets verste prestasjon av haldenserne. Forrige hjemmekamp var bedre når et sterkt Odd 2 var i Halden. Oppgjøret endte med 2-2, en kamp Kvik Halden på ingen måte hadde verken marginer eller dommeravgjørelser med seg i. I tillegg måtte de spille 1/3 av kampen i undertall.

På tross av to offensive karantener er det fortsatt en positiv utfordring for Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen å plukke ut hvem som skal starte. Konkurransen er stor og gjennom treningsuka har flere spillere blitt drillet inn i en potensiell startellever. Rokkeringene gjør også formasjonsvalget noe usikkert, men det bør være duket for et offensivt Kvik Halden som med seier kan ta seg opp i tetstriden igjen.


Serierunden ellers

Nok en gang er det resultater som går Kvik Halden sin vei, og bra er det ettersom haldenserne selv er inne i en resultatmessig laber periode. Asker og Moss spilte uavgjort på Føyka, mens Vindbjart røk på et stortap hjemme mot Notodden. Arendal tok en god seier borte mot Tønsberg, mens Pors tok en oppskriftsmessig seier mot Fløy på hjemmebane.

Dermed tok ikke Tønsberg og Moss nevneverdig innpå Kvik Halden, mens både Asker og Vindbjart er innenfor rekkevidde foran på tabellen. På mandag møtes Odd 2 og Bærum som ligger på de to plassene over Kvik Halden, så med seier mot Fram Larvik søndag så vil haldenserne passere minst ett av lagene. Arendal cruiser videre mot OBOS-ligaen, mens Fløy for lengst er klare for 3. divisjon i 2017. Pors er nå på lik poengsum som Kvik Halden, noe som er ganske spesielt med tanke på at Kvik Halden overkjørte Pors med hele 6-0 i våres. Pors er også hele 21 mål dårligere enn Kvik Halden, noe som forteller at Kvik Halden har gått på mange jevne poengtap.


Kampstart denne søndagen er klokka 1800 – Vel møtt til alle som tar turen til Halden stadion!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline