Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

3 seire på rad for Kvik Halden 2!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 17. Aug 2016Nok en seier for Kvik Halden sitt rekruttlag i 4. divisjon som nå er oppe på en 3. plass på tabellen. Med en tydelig forsterket A-stall, som i øyeblikket er skadefri, valser rekruttlaget over det som er av motstand. Laget er inne blant de topp 4 som uansett er sikret å beholde plassen på dette nivået, men med tanke på at det er 4 Østfold-lag som har teten i 3. divisjon så vil det med dagens tabell være de 8 øverste som holder plassen i 4. divisjon. Ned til 9. plass er det allikevel "bare" 5 poeng for Kvik Halden 2, så det er på ingen måte avgjort for de unge haldenserne!

Her er rekrutttrener Jørgen la Cour Strand sine tanker etter kampen:


Kvik Haldens rekrutter tok imot Borgar til dyst i den 15. serierunden i fjerde divisjon mandag kveld på Strupe. Borgar som vant fullt fortjent 3-1 i tilsvarende oppgjør på våren, skulle få det tøft i dette oppgjøret. Borgar kommer ut i en 4-3-3 formasjon som raskt blir en 4-5-1, da vi får spilt Borgar lavt. Som mange ganger før blir det en tålmodighetsprøve for å bryte gjennom forsvarsorganiseringen som består av 5 mann i midtbaneleddet.

Den første omgangen dominerer vi fullstendig, både i form av ballinnehav og antall sjanser. Oppbyggingen av spillet er solid, vi skaper numerisk overlegenhet i de første linjene i laget - noe som gjør alt annet betydelig enklere. Vi kan dermed avansere linjene fremover i banen, posisjonere spillerne våre strukturert og korrekt, og dermed evner vi å tre gjennom leddene til Borgar ved flere anledninger.

Samtidig som vi strukturerer laget godt fremover i banen med riktige avstander og vinkler, klarer vi å vinne ballen tilbake relativt fort etter balltapet fordi vi allerede var godt organisert. Dette medfører at Borgar svært sjeldent får mulighet til å etablere noe eget spill, og de gangene de får tak i ballen ender det med en ufarlig ball i bakrom uten bevegelser. Borgar blir dermed løpende etter - og i mellom.

Lagene går til pause med 1-0 etter scoring av Markus Olaussen.

Borgar får rettet på flere ting i pausa og går ut i andreomgangen i en 4-4-2 formasjon. Dette bidrar til at Borgar får etablert et tydeligere førstepress. De første 20 minuttene av andreomgangen skifter ballen "eier" oftere enn hva som var tilfellet i førsteomgang, men vi justerer oss i henhold til Borgar og kommer tilbake i det samme sporet som før pause. Vi er gode både med og uten ball, noe som selvsagt henger sammen. Man kan ikke separere de ulike "fasene" da det er et helhetlig spill som er direkte involvert i hverandre. Samtidig er det er tredje kampen på rad uten baklengs - takket være godt spill av de 10 ute på banen, samt en bunnsolid Simen Fredheim Andersen helt bakerst i buret.

Kampen ender til slutt med 4-0 seier, etter scoringer av Markus Olaussen, Kristian Strøm, Jonathan Dixon og Deniz Kaili.

-Jørgen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline