Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Fortjent tap i Drammen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 16. Aug 2016

Som i fjor ble det en dårlig opplevelse for Kvik Halden på Marienlyst. Kampen ender til slutt 3-0 til hjemmelaget, noe som var fullt fortjent.


Prøvde å parkere bussen

Å møte Strømsgodset på Marienlyst er ingen enkel oppgave, på eget gress har drammenserne vunnet 6 av 8 kamper i år, og som alltid vil andrelagene stille sterkere og sterkere lag jo lengre ut på høsten man er, og jo mer prekær tabellsituasjonen laget er i. Til kampen mot Kvik Halden var 7 a-lagsspillere i startoppstillingen, og erfarne spillere som Jarosinski, Høibråthen, Kastrati og Høiland var alle tente på oppgaven med å sikre Godset 2 en seier. På midten spilte også unge Gjørmstad godt, han har vært på lån i Kongsvinger i våres og gjort sine saker meget bra der.

Haldenserne dro til Drammen med en kampplan som baserte seg på å ligge dypt og stenge rom for tekniske og hurtige Strømsgodset-spillere. Det er også en fin beskrivelse av hvordan kampens første 20 minutter utartet seg. Strømsgodset 2 dominerte kampen fullstendig og bodde nærmest på Kvik Halden sin banehalvdel. Hjemmelaget kom ikke til all verdens med muligheter, men utviklingen i kampen tilsa at det kunne komme en scoring for hjemmelaget.

20 minutter var spilt når hjemmelaget får en corner, den blir klarert i på første stolpe, men det påfølgende innlegget ble løftet ut i feltet, og med en pent utført volley sendte angriperen ballen bort i lengste hjørnet. Kort tid etterpå blir kampen mer eller mindre avgjort, og det på en amatørmessig måte som Kvik Halden ikke har råd til denne høsten. Ole Strømsborg blir liggende nede ved cornerflagget til Godset, spillet går videre og Kvik Halden vinner tilbake ballen, men ingen på Kvik Halden hadde fått med seg at Strømsborg lå nede og spilte ikke ballen ut over linja. Det ender til slutt med at hjemmelaget angriper på den siden Strømsborg skulle vært og curler inn 2-0 i lengste hjørnet. Etter det andre målet senker Strømsgodset tempoet en anelse og oppgjøret jevner seg ut. 2-0 til pause var helt greit, og Strømsgodset følte nok at dette hadde gått overraskende lett.


Bedre 2. omgang

Kvik Halden gikk mer offensivt til verks etter hvilen og var med på å bidra til en litt jevnere og mer severdig affære, til tider spilte også haldenserne brukbar fotball. Almir Taletovic og Øystein Næsheim fikk et par ok muligheter, men dessverre resulterte ingen av sjansene i ny spenning. Strømsgodset 2 hadde også sine muligheter, og etter 75 minutter setter de den endelige spikeren i kista når de på en corner får en enkel scoring etter svakt forsvars- og keeperspill fra bortelaget. Mathias Engebretsen får Kvik Halden sin største sjanse på overtid, men avslutningen gikk over mål.

At Kvik Halden taper mot Strømsgodset 2 med 7 spillere fra a-stallen på bortebane er kanskje ikke så overraskende. Kvik Halden har i lengre tid hatt utfordringer på denne typen underlag, det kan på mange måter sammenlignes med utfordringen andre lag møter når de kommer til Halden stadion. I tillegg vil helt sikkert Strømsgodset sette alle kluter til å et forsøk på å redde plassen i 2. divisjon, det vil garantert de 5 siste lagene som skal besøke Marienlyst i år også merke. Selv om resultatet i seg selv ikke var overraskende, så er det allikevel bekymringsverdig hvordan Kvik Halden fremstår og hvor langt laget er å gi Strømsgodset kamp om poengene.


9 cupfinaler

Etter at Odd 2 i dag banket fortapte Ørn Horten 4-0, er de nå forbi Kvik Halden, det vil også si at haldenserne er på 8. plass, altså nedrykk. Kvik Halden har nå 9 serierunder igjen, 5 av de er hjemme på Halden stadion, det kan bli redningen. På Rødsjordet har haldenserne er fantastisk statistikk, den må opprettholdes skal det bli topp 7 på tabellen i år. Neste kamp er mot Fram Larvik, et lag Kvik Halden har gode resultater mot de siste par årene. I Larvik har det blitt to uavgjort, mens på Halden stadion vant Kvik Halden i fjor.

Haldenserne må begynne å plukke poeng nå, med 9 cupfinaler igjen behøves det antageligvis 16-17 poeng for å beholde plassen. Da må prestasjonene bedres, kollektivet må fungere, taktikken må treffe og individuelle feil må lukes bort! Å plukke ut laget kan derimot vise seg å bli en litt enklere oppgave til helgen, for da er både Sabri Khattab (3 gule kort) og Martin Hoel Andersen (rødt kort) suspendert. Uansett så må Kvik Halden finne tilbake til galskapen og intensiteten som kjennetegnet laget i 2015 og i våres. Gjør laget det, så er det få motstandere som tar Kvik Halden.


Kampfakta

Strømsgodset 2 – Kvik Halden 3-0 (2-0)

Marienlyst stadion


Joacim Heier

Ole Strømsborg

Dardan Mehmeti

Ardijon Berbatovci

Viktor Adebahr

Josef Myhren Bouchleh

Jiress Suka Suka

Mathias Engebretsen

Sabri Khattab

Øystein Næsheim (Jakob Madsen Lund 10 min.)

Almir Taletovic


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline