Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Runde 17 – Strømsgodset 2 vs. Kvik HALDEN!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 15. Aug 2016

Kvik Halden 2016 (Foto Petter Jacobsen)


Mandag er på ny klart for seriekamp i 2. divisjon, også denne gangen er det et andrelag som er motstander, Strømsgodset 2 på Marienlyst.


Sakket akterut

Strømsgodset 2 så lenge ut til å være et av lagene som ville plassere seg trygt inne blant topp 7, hele våren var de plassert på 3-4 plass, men inn mot sommeren og etter pausen har laget gått på en rekke tap og har nå havnet et lite stykke bak den viktige 7. plassen.

Strømsgodset har i flere år vært flinke til å løfte frem og utvikle unge spillere. På samme måte som Odd har Strømsgodset vært fornuftige i 2. divisjon og brukt arenaen til å gi unge spillere verdifull kamptrening mot sterke 2. divisjonslag. I tillegg spiller juniorlaget i 3. divisjon og med det har klubben en glimrende talentstige med utviklende utfordringer for de unge og fremadstormende. Både Odd og Strømsgodset har møtt mye motbør de siste årene pga. svært ujevne kamptropper i divisjonen. Spesielt på hjemmebane stiller lagene ofte sterkt med mange erfarne elitespillere, noe som ofte gir komfortable hjemmeseire, men også ditto store tap på bortebane når det ofte hender at det er rene juniorlag som stiller til kamp.

I år er historien noe annerledes ettersom man antagelig må komme seg over 40 poeng for å beholde plassen, samt at avdelingen er den sterkeste på lang tid i 2. divisjon. Som Odd, stiller nå stort sett Strømsgodset 2 så bra de kan i alle kamper for å prøve å beholde plassen i divisjonen. Strømsgodset 2 står med 5 kamper uten seier og 4 strake tap. Hjemme på Marienlyst har de vært sterke i alle år, men for to ukers siden ødela Pors en del av statistikken når de dro hjem med en 3-2 seier og fornyet håp om 2. divisjonsspill i 2017. Forrige helg tapte de knepent borte mot Asker etter å ha tatt ledelsen i første omgang. Asker snudde kampen og tok 3 viktige poeng og skaffet seg en liten luke ned til nedrykk. Strømsgodset 2 hadde resultatet med seg når Odd 2 og Kvik Halden delte poengene og dermed ble luken opp til sikker plass for Strømsgodset 2 økt med 1 poeng, og laget har «bare» 5 poeng opp til Kvik Halden sin 7. plass.


Lever på kanten

Kvik Halden startet sesongen godt, men siden juni har det blitt få seire. Laget har ikke tapt etter ferien, men har heller ikke vunnet. Både kampen mot Ørn Horten og Odd 2 var gode prestasjoner, men på tross av over 15 skapte målsjanser og under 5 målsjanser imot, står haldenserne igjen med 2 fattige poeng. De kan vise seg å bli viktige når sluttregnestykket gjøres opp 22. oktober, men de 4 tapte poengene kan selvfølgelig også vise seg å være de avgjørende.

I øyeblikket er Kvik Halden på trygg grunn, men det er svært lite som skiller til nedre halvdel. Forrige rundes motstander, Odd 2, ligger på plassen bak, kun 1 poeng dårligere. Deretter følger Pors på 22 poeng. Pors virket som en klar dumpekandidat før ferien, blant annet når de dro hjem fra Halden med 0-6 i sekken, men har nå plukket 6 poeng på 2 kamper og ser plutselig ut som et lag som kan kjempe om overlevelsen. Bak der igjen følger Tønsberg, Moss og nevnte Strømsgodset 2.

Før ferien ble Sabri Khattab utvist mot Bærum, hans karantene er nå ferdigsonet, og haldenseren er dermed klar til kamp igjen. Derimot er denne gangen Martin Hoel Andersen suspendert etter sitt røde kort mot Odd 2. Som Sabri, fikk Martin også 2 kampers karantene og er dermed først klar for a-laget igjen mot Moss på Melløs i slutten av august. For øvrig ser det bra ut, eneste usikkerhetsmoment er formspiller Almir Taletovic som måtte gå av treningen lørdag etter en smell i kneet, men er forventet å være klar til kamp. Spesielt bakover på banen er konkurransen stor, og det blir spennende å se hvem som kaprer forsvarsplassene denne gangen.


Gode resultater for Kvik Halden

5 av 7 kamper er ferdigspilt i den 17. runden av årets 2. divisjon. Kun Odd 2 – Ørn Horten og Strømsgodset 2 – Kvik Halden gjenstår. I tillegg har FK Tønsberg og Fram Larvik en hengekamp å spille på nytt, etter dommerfadesen i runde 14. Resultatene så langt denne helgen har vært i favør Kvik Halden og serverer haldenserne en mulighet til å blande seg inn i igjen blant avdelingens 3-4 beste.

På Kadettangen så Bærum lenge ut til å bli det første laget til å ta skalpen til Arendal denne sesongen, men i det 70. og det 75. minuttet scoret serielederen og snudde kampen til 2-1 i deres favør. Langt på overtid klarte imidlertid Bærum å komme ajour igjen når tidligere Kvikespiller Emanuel Amarh satte inn utligningen. Dermed er Arendal fortsatt ubeseiret og holder stø kurs mot OBOS-ligaen.

Notodden slo Tønsberg på hjemmebane og virker relativt trygge på å bli topp 7. Målet for sesongen var nok neppe å sikre en plass på øvre halvdel, men de pengesterke fra Telemark skal gjøre en formidabel rekke med seire hvis de skal være i nærheten av noe bedre enn 2. plass i år. Tønsberg var på gang med uavgjort på Melløs mot Moss og hjemmeseier mot Fløy etter ferien, men optimismen fikk nok en knekk med 2-1 tap mot Notodden.

Pors hadde muligheten til å ta seg helt opp i ryggen på lagene som ligger over streken, men formlaget, som hadde to strake seire etter ferien, gikk på en kjempesmell borte mot Moss med 4-1. Resultatet pustet også liv i Kvik Halden sitt håp om spill i 2. divisjon 2017.

Toppkandidat Fram Larvik har i likhet med Notodden ikke fått den sesongen de så for seg, hjemme mot Asker på søndag ble tilskuerne servert en spektakulær kamp som til slutt endte med 4-3 for Fram Larvik. Asker bli dermed stående på 28 poeng, mens Fram Larvik går opp på 29.

Fløy har vært fortapte nærmest fra start i årets 2. divisjon, mens Vindbjart er avdelingens store formlag, søndag møttes rivalene til lokaloppgjør på Flekkerøy. De fleste som så Kvik Halden slå Fløy 5-4 i våres trodde nok at det var årets villeste fotballkamp for Fløy, men den gang ei. Mot Vindbjart ledet bunnlaget Fløy hele 3-0 i det klokka bikket 90 minutter, på tross av å ha spilt den siste halvtimen med enn mann mindre. Så fulgte 6 utrolige overtidsminutter hvor Vindbjart først scorer 3 mål(!), men med siste spark på ballen så er det hjemmelaget som setter inn 4-3. Slå den!

9 kamper igjen, 27 poeng å spille om, sikker plass vil høyst sannsynlig kreve minimum 40 poeng, kanskje til og med 42-43… En herlig høst med stor spenning i Postnord-Ligaen!

Her er tabellen før Kvik Halden sin kamp mot Strømsgodset 2:


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline