Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

God prestasjon igjen, og skuffende resultat igjen…

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 9. Aug 2016

Kvik Halden var la ned en stor innsats og fulgte sin kampplan til punkt og prikke. Dessverre ga ikke det sjansemessige overtaket til slutt mer enn 1 poeng mot et sterkt besatt Odd 2.


Går all in

Odd har i flere år hatt lokal talentutvikling som et av sine varemerker. For å kunne produsere og løfte frem unge spillere er det avgjørende å gi de en god kamparena, det har Odd med sitt rekruttlag i 2. divisjon. Nå ligger de på nedrykk i en knallsterk avdeling og gjør alt de kan for å komme seg på øvre halvdel. Mot Kvik Halden i går var etablerte Tippeliganavn som Lars Kristian Eriksen, Ardian Gashi og Ole Jørgen Halvorsen med i troppen, samt blant annet nysigneringen Stefan Mladenovic og stoppertalentet Vegard Bergan. Odd leker definitivt ikke butikk, eller talentutvikling om du vil…

Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen hadde noen vriene beslutninger å ta i forkant av denne kampen. En sterk og bred, samt skadefri tropp gjør at det er stor konkurranse om plassene, en god treningsuke med mange spillere i godt slag gjorde det ikke enklere. På benken fra start denne kampen befant blant andre mr. Kvik, Dardan Mehmeti seg, spydspiss Øystein Næsheim og forsvarer Jørgen Andersen. I tillegg var Sabri Khattab på tribunen pga. sin karantene. Den bredden kan spille en avgjørende faktor utover høsten.


God 1. omgang

Kvik Halden hadde en klar og tydelig kampplan om å ligge kompakt, og kjøre overganger og sette høyt press når mulighetene bøy seg. Hjemmelaget kom godt ut av startblokkene og skapte kampen første sjanse etter kort tid når Jonathan Dixon fikk muligheten på bakre stolpe etter et innlegg, dessverre gikk avslutningen over mål. Odd 2 hadde noe mere ballbesittelse enn Kvik Halden, men klarte ikke å true hjemmelaget sitt mål. Sjansene var det Kvik Halden som skapte og etter 13 minutter kombinerte Hoel Andersen og Taletovic fint, sistnevnte lurte av midtstopperen og hamret inn 1-0.

I en kraftig motvind holdt Kvik Halden seg til kampplanen og fortsatte å ligge kompakt. Odd 2 fortsatte å trille ball, men skapte ingen verdens ting. Hjemmelaget gikk på overganger og skapte muligheter. Hoel Andersen ble felt i straffeområdet to ganger, men fikk ikke gehør hos dommer. Midtveis i omgangen blir samme mann spilt alene med keeper, men den duellen kom målvakten seirende ut av. Taletovic fikk også en god mulighet når han får skyte upresset midt foran mål etter et lavt innlegg ut i feltet, men på samme måte som Dixon gikk hans avslutning over målet.

Hjemmelaget hadde god kontroll på oppgjøret, det eneste bortelaget hadde prøvd seg på var et par langskudd som var nærmere å treffe bilene i Fridtjof Nansen gate eller tilskuerne fremfor nettmaskene. I den sterke medvinden ga ikke telemarkingene opp forsøkene og etter 37 minutter, halvminuttet etter at Hoel Andersen ble felt uten å få straffespark i motsatt ende av banen, fikk Stefan Mladenovic årets treff og sendte en suser av et frispark fra 25 meter opp i vinkelen bak Joacim Heier. Odd 2 sitt første skudd på mål og stillingen var dermed 1-1 til pause.


Rødt igjen

Etter hvilen var det hjemmelaget sin tur til å ha vinden i ryggen, og det startet også bra. Kvik Halden var det førende laget i starten av omgangen, men nok en gang skulle de få en kalddusj av Odd. En corner blir sendt inn i feltet, etter litt klabb og babb får en Odd-spiller sendt avgårde et skudd som går via Heier og lander i beina på en tydelig offsideplassert Stefan Mladenovic som enkelt kan dytte inn ledelse for bortelaget.

Alle marginene imot på tross, hjemmelaget ga seg ikke og gikk rett i angrep. Josef Bouchleh spiller en pasning som kunne sendt Taletovic alene keeper, men ballen blir stoppet av hånda til en Odd-forsvarer, utrolig nok lar dommer også denne situasjonen gå, men Kvik Halden kriger tilbake ballen og etter gode kombinasjoner mellom Bouchleh, Taletovic og Hoel Andersen kan til slutt toppscorer Hoel Andersen sette ballen mellom beina på bortelagets keeper til en svært fortjent utligning.

Utligningen tenner hjemmelaget ekstra og skaper et godt overtak, dessverre er tenningen litt for stor hos målscorer og dagens mest involverte, Martin Hoel Andersen. I et forsøk på å blokkere et oppspill kommer han for seint inn og med stor fart, dermed rødt kort til haldenseren. Spissen er på ingen måte kjent for et røft spill og dette var hans første utvisning noen gang. Det er allikevel ingen unnskyldning, årets 6. røde kort på 18 obligatoriske kamper er et faktum. En skammelig statistikk som utvilsom er med på å prege poengfangsten til Kvik Halden.

Den siste halvtimen av oppgjøret blir relativt hendelsesløs med et hjemmelaget i undertall og et bortelag som helt sikkert var svært fornøyd med poengdeling i Halden. Hjemmelaget var faktisk nærmest seieren også i undertall, men verken Almir Taletovic eller Øystein Næsheim klarte å utnytte de brukbare situasjonene de ble satt opp i. Dermed ebbet kampen ut med poengdeling, et resultat Kvik Halden kan være skuffet over, både med tanke på kampforløp, prestasjon og tabellsituasjon. Samtidig er det vanskelig å se for seg at Kvik Halden ikke nå snart har fylt opp marginbanken sin og med samme innsats og like gode prestasjoner i sesongens 10 siste kamper bør det være muligheter for å ta litt utbytte i marginer.

Vinnerne i nedrykkskampen denne runden er definitivt Pors, Tønsberg og Odd 2. Til dels også Moss og Strømsgodset 2, selv om begge tapte denne helgen så kunne de til dels vært hektet av med hjemmeseier til Kvik Halden. Nå er det jevnere enn noen gang, Kvik Halden ligger på den utsatte 7. plassen, utrolig nok er det kun 4 poeng til 2. plass og 5 poeng til 12. plass. En ekstremt spennende og underholdende høst står foran oss, neste uke er destinasjonen Drammen og motstander er Strømsgodset 2!


Kampfakta

Kvik Halden – Odd 2 2-2 (1-1)

Halden stadion

115 tilskuere


Joacim Heier

Ole Strømsborg

Ardijon Berbatovci

Jakob Madsen Lund

Josef Myhren Bouchleh

Jiress Suka Suka

Mathias Engebretsen

Jonathan Dixon (Øystein Næsheim 45. min.)

Viktor Adebahr

Martin Hoel Andersen

Almir Taletovic (Dardan Mehmeti 1. min.)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline