Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Jr-laget fikk testet seg på Ibercup!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 8. Aug 2016

Mandag for en uke siden satt 18 spillere fra Jr-laget sin tropp kursen mot Danmark, nærmere bestemt Esbjerg. Her ble Ibercup Scandinavia gjennomført. Ibercup er en annerkjent eliteturnering med turneringer blant annet i Spania, Portugal og USA i tillegg til Esbjerg. I Jr-klassen bestod Ibercup av 8 lag, hvorav 3 norske, fire danske og et akademi fra Zambia. Motstanderne i gruppespillet var Lyn, AGF (Aarhus) og AC Horsens. Lyn er et lag de fleste nordmenn kjenner til, mens AGF og AC Horsens er juniorlagene til to av lagene i den danske Superligaen. Med andre ord var vi innforstått med at vi kom til å møte gode lag og spillere. Mandag ettermiddag og kveld gikk med til innsjekk på skole, middag i Esbjerg sin håndballhall før man returnerte til skolen og begynte å roe ned. Alarmene ringte allerede 06:45 tirsdag morgen, ettersom kampstart mot Lyn var 09:00.

Kampen mot Lyn ble en oppvisning i hvordan utnytte motstanderlagets feil. Lyn gikk tidlig opp i en 1-0 ledelse, og der vi var upresise og gjorde dårlige valg, stormet Lyn fremover ved hvert eneste brudd de fikk. Ingen tvil om at dette var en meget svak prestasjon av oss, men Lyn var ekstremt gode når de fikk gunstige brudd på våres banehalvdel. Til slutt endte kampen 8-1, etter at vi fikk et trøstemål mot slutten av kampen. En oppvekker og et lite varsko om hvor hardt man blir straffet på dette nivået. Resten av dagen gikk med til å innta mat og væske, avslapning, samt se på Molde - Liverpool i G15-klassen.

Onsdag var det to kamper på programmet, 09:45 mot AGF og 16:30 mot AC Horsens. I forkant av disse kampene var vi blitt enige om å gå tilbake til 3-5-2 for å få tilbake en bedre balanse, samtidig som det ville gi oss muligheten til å overraske motstanderlagene med en ukjent formasjon.

Kampen mot AGF startet på best mulig måte, da vi ligger kompakt og disiplinert og er gode til å forsvare oss i egen boks. I angrep er vi meget direkte, og har to meget store sjanser til å gå opp i føringen. Vi brenner blant annet et skudd alene med keeper, samtidig som vi misser på åpent mål etter å ha dratt av keeperen. Desverre for vår del scorer AGF 1-0 30 sekunder før pause, etter at vi er ukonsentrete i et mikrosekund. Vi slurver i sikringsarbeidet, og AGF utnytter dette ved å score alene med keeper. Andre omgang starter like ille som første omgang avsluttet, ved at vi slipper inn 2-0 etter drøye minuttet. Denne gangen på en kontring etter våres corner, og med litt kynisme hadde vi lagd et frispark midt på banen istedenfor å ende i en innleggssituasjon i mot. Like etter har vi et heading i tverrliger på corner, men det vil se ikke. Mot slutten av kampen hviler vi noen av de som har spilt mest, samtidig som vi satser mer offensivt, noe som resulterer i at vi slipper inn 3 mål i kampens siste ti minutter. Dog skal det sies at vi ikke er like bestemte i egen boks som vi var i første omgang, og to innlegg får gå alt for lett gjennom feltet før de plasseres i mål. Den siste scorigen er et løst tilbakespill som deres spiss snapper opp. I utgangspunktet en mye bedre prestasjon enn kampen mot Lyn, men igjen ser vi hvor lite som skal til for å bli straffet på dette nivået.

I forkant av kampen mot AC Horsens var det slik at vi måtte vinne for å unngå å havne på sisteplass i gruppen, og vi tok med oss det positive fra AGF-kampen og hadde truen på en enda bedra prestasjon. Kampen mot AC Horsens var trolig vår beste prestasjon om man ser kampen som en helhet. Vi ligger solid i vår 3-5-2 situasjon og er gode til å forsvare oss i egen boks, samtidig som vi er direkte ved anledning. Vi sliter med å skape de helt store sjansene, men kommer til tre gode skuddmuligheter ila andre omgang, som desverre endte med to redninger og en bom. Likevel er vi meget solide defensivt, både takket være godt kollektiv, og gode individuelle prestrasjoner. Kampen ender dog 0-0, og vi møter dermed gruppevinner, Lusaka, fra den andre gruppen i kvartfinalen.

Kvartfinalen spilles kl. 09.00 torsdag morgen, så nok en gang stod vi opp grytidlig for å være forberedt til kamp. I forkant av kampen visste vi lite om Lusaka, foruten at de stod med 2-1 i målforskjell etter tre gruppespillkamper. Vi fortsatte som i de to foregående kampene med å ligge i 3-5-2, men mot Lusaka ble vi virkelig spilt dypt i banen i store perioder av første omgang. Dog forsvarte vi oss heroisk, men fem minutter før pause glipper vi markeringen i egen boks og 1-0 er et faktum. Like etter skyter de via en av våre forsvarsspillere, og dobler sin ledelse. I pausen er det mange slitne hoder og bein, men vi blir enige om å forsøke å styre spillet i større grad, og roe ned med ball. Og spillerne viser enorm respons, og tar tak i andre omgang fra dommeren blåser den i gang. Gang på gang viser vi evne til å spille oss ut av trange områder, og vi er rolige med ball. Samtidig er det god bevegelse foran ballfører, noe som gjør at vi oftere og oftere spiller oss nærmere Lusaka sitt mål. Dog sliter vi med å bryte ned forsvarsfireren deres, og vi ender ofte med balltap på den siste tredjedelen. Defensivt leverer flere spillere en enorm prestasjon i andre omgang, da de blir satt i 1v1 dueller uten sikring flere ganger jo lengre det er spilt. Likevel viser de seg som gode forsvarsspillere og går seirende ut av så og si hver duell. Kampen ender dog med 2-0 seier til Lusaka, og vi er dermed slått ut av turneringen.

Alt i alt en turnering der vi får glimrende referanser på hvilket nivå spillere på vår alder har. Sett bort i fra den første kampen mot Lyn leverer vi tidvis meget gode kamper mot AGF, AC Horsens og Lusaka. På dette nivået blir man knallhardt straffet for brudd på egen banehalvdel og ballwatching i egen boks ved innlegg. Samtidig er det meget gledelig å se progresjonen spillerne hadde fra Lyn kampen og frem til kvartfinalen mot Lusaka. I tillegg til at man blir knallhardt straffet for feil, ser vi evnen motstanderlagene har til å bruke kroppen sin for å skjerme ballen. Vi møter ekstremt ballsikre lag, som virkelig må settes under press for at de skal miste den.

Vi i trenerteamet ser på dette som en glimrende mulighet for å få spillerne til å yte enda bedre, noe som er avgjørende for å heve kvaliteten på treningene ytterligere. Vårt mål er om sagt å skape spillere som er gode nok for vår a-stall, og da må vi bli enda bedre med tanke på profesjonalitet og intensitet i treningsarbeidet. Nå er snart høstsesongen i gang, og vi gleder oss allerede til å bygge videre på arbeidet vi la ned i Esbjerg.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline