Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden møter Odd 2 på Halden stadion!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 7. Aug 2016

Kvik Halden er tilbake på eget gress når Odd sine unge og lovende rekrutter kommer på besøk til Halden. I våres knep Odd 2 seieren i et meget innholdsrikt oppgjør på Skagerak Arena, nå ønsker haldenserne å revansjere seg!


Gjør som regel det de må

Odd 2 har spilt mange sesonger i 2. divisjon, en viktig arena for klubben som etter hvert har befestet seg som Norges beste innen utvikling av lokale talenter. Felles for de fleste sesongene er en iskald beregning i forhold til å beholde plassen, ofte i form av en forrykende avslutning, spesielt på hjemmebane.

NFF sitt regelverk for andrelag i PostNord-Ligaen begrenser mye med tanke på å «toppe» et rekruttlag, men hvis klubbene virkelig prioriterer å beholde et lag på nivå 3, så er det vanskelig å stoppe de. Regelen sier at man ikke kan bruke mer enn 3 spillere som ved årets start har fylt 22 år. For en klubb som Odd så kan de allikevel enkelt gjøre forandringer i startelleveren i Tippeligaen som gjør at de mønstrer et meget sterkt lag i PostNord-Ligaen.

I forrige serierunde møtte de Asker på hjemmebane, den kampen var det Lars Kristian Eriksen, Ardian Gashi og Bentley som utgjorde 22+-kvoten. Det var nok til å sikre en 2-0 seier og ettersom Kvik Halden bare klarte 1-1 mot Ørn Horten, så har nå Odd 2 heng på sikker plass.


Skadefri tropp

Kvik Halden har hatt en vår og sommer preget av mye skader og karantener, men til kampen mot Odd 2 er alle mann friske. Eneste spiller som ikke er tilgjengelig er Sabri Khattab, han må sone en kamp til før han er spilleklar igjen. Ardijon Berbatovci har gjennomført en full trening med fotball og er tilbake i troppen til denne kampen.

21 skadefrie spillere betyr at laguttaket er vanskeligere enn på mange år i Halden, på flere posisjoner er det flere gode spillere som kjemper om startplass. Hele sentrallinja i laget er i beinhard konkurranse, mens Viktor Adebahr og Josef Bouchleh er mer selvskrevne på sine backplasser. Bredden i troppen blir viktig gjennom en spennende høst hvor skader og karantener kan være en avgjørende faktor for hvilke lag som kan juble for «opprykk» til den nye PostNord-Ligaen, og hvem som må ta den tunge turen ned i den nye regionsligaen.

Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen har en vrien jobb med å plukke ut hvem som skal starte kampen mot Odd 2 på mandag, svaret kommer rett i forkant av kampstart!


Tøff kamp om å ende på øvre halvdel

I uken som gikk ble det endelig bekreftet at FK Tønsberg og Fram Larvik må spille oppgjøret fra 14. serierunde på nytt etter en dommerfeil. Dermed er Fram tilbake på 26 poeng, samtidig har FK Tønsberg samlet 4 poeng på to kamper, Pors vant forrige helg mot Strømsgodset 2 og dermed er det fortsatt nervepirrende jevnt mellom 2. og 12. plass, kun 9 poeng skiller!

Moss gikk på et sviende nederlag mot Vindbjart denne helgen når de røk hele 5-0 i Vennesla, dermed blir de stående på 20 poeng, mens Vindbjart er oppe på 3. plass med 28 poeng. Bærum tok med seg 3 poeng fra Lystlunden etter en 3-2 seier og passerte med det Kvik Halden.

I Arendal tok hjemmelaget imot nærmeste utfordrer på tabellen, men heller ikke Notodden klarte å tukte serielederen. Arendal dro i land en 1-0 seier og har nå en solid luke på hele 9 poeng ned til Notodden. Arendal har med det en fot i OBOS-ligaen, selv om det er 30 poeng igjen i spill. At Arendal tar 21 av 30 gjenværende poeng er ikke utenkelig, det vil sikre opprykket. Samtidig er det mer utenkelig at en av utfordrerne tar 30 av 30 poeng som er igjen å plukke, i sum lukter det derfor opprykk for Knut Tørums menn. Arendal har til gode å tape, og ser i øyeblikket ut som en fortjent seriemester i oktober.

Samtidig som Kvik Halden møter Odd 2 spiller Pors mot Fram og Asker mot Strømsgodset 2. Alle kampene er mellom lag som er involvert i basketaket om å komme på øvre halvdel, en meget interessant mandag!

Det kan se ut som om man må opp på 42-44 poeng for å sikre plassen i divisjonen, det er historisk høyt for å bli nummer 7. Til sammenligning ble Kvik Halden nummer 5 i 3 år på rad med 41 poeng i 2011, 39 poeng i 2012 og 40 poeng i 2013. Normalt skal 37-38 poeng være nok til å komme på øvre halvdel, men i år er det lite som er normalt!


Revansjere bortekampen

Kvik Halden ønsker helt sikkert å revansjere prestasjonen laget gjorde i bortekampen mot Odd 2 i våres. Etter en god start på sesongen ble det bom stopp når haldenserne var på besøk i Skien. Kampen startet jevnt, men på kampens to første sjanser med ett minutts mellomrom var Odd 2 dyktige og ledet 2-0 etter 20 minutter. Like etterpå ble Dardan Mehmeti utvist og kampen virket avgjort til pause. Kvik Halden viste i 2. omgang hva som bor i laget og var klart best på tross av undertallet i antall spillere. Til slutt ender det allikevel 3-2 til hjemmelaget, og sesongens første tap var et faktum.

På Halden stadion har Kvik Halden vært gode over lengre tid, og på tross av tapet mot Bærum i siste kamp før ferien så innehar haldenserne en av Norges beste hjemmestatistikker det siste halvannet året. Med en oppløftende god treningsuke i ryggen er det lov å håpe på en bedre prestasjon enn vi opplevde sist Kvik Halden entret Halden stadion. 0-1 tapet for Bærum er første kamp siden 2014 som hjemmelaget gikk av gresset uten å score mål, forhåpentligvis blir det også eneste gangen i 2016!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline