Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden ble ranet på bortetur

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 30. Jul 2016

Arkivfoto: Almir Taletovic i skuddet mot Lillestrøm i 2015.

Kvik Halden dominerte både banespill og sjanseproduksjon i Horten lørdag ettermiddag, men en bemerkelsesverdig svak dag foran målet til motstanderen gjorde at haldenserne måtte reise hjem med kun ett poeng i bagasjen.


Møtte et «nytt» Ørn Horten

De brunkledde fra Horten har hatt en skikkelig sommeropprydning i a-stallen, en rekke spillere er fristilt og klubben forbereder seg nå på neste sesong i 3. divisjon. Det betydde mange unge spillere med liten erfaring fra dette nivået i startoppstillingen til hjemmelaget. Mikset med noen rutinerte spillere la Ørn Horten seg svært lavt i banen og satset på overganger.

Kvik Halden startet med nyervervelsen Viktor Adebahr på venstrebacken, men ellers i velkjent stil i sin vante 3-4-2-1 formasjon. I Sabri Khattab sitt fravær var det Almir Taletovic, Øystein Næsheim og Martin Hoel Andersen som utgjorde trekløveret på topp, en trio som skulle bli mye involvert denne ettermiddagen.


Enveiskjøring

Kvik Halden tok umiddelbart tak i oppgjøret og det var fra start av tydelig å se kvalitetsforskjellen på lagene. Hjemmelaget lå dypt og løp heroisk for å stoppe Kvik Halden, men gang på gang kom bortelaget til store sjanser. Dessverre for Kvik Halden klarte verken Jiress Suka Suka, Martin Hoel Andersen, Almir Taletovic eller Øystein Næsheim (x2) å utnytte gedigne sjanser som de fikk før pause. I tillegg til disse fire opplagte mulighetene hadde bortelaget også et par andre brukbare muligheter som ikke ga uttelling. Hjemmelaget skaper ingen sjanser den første omgangen og alt i alt burde kampen vært avgjort allerede ved halv tid. Kvik Halden var misfornøyd med uttellingen, men passelig fornøyd med det spillet etter første omgang, ingen topprestasjon, men med samme spill også etter hvilen burde etter hvert bli sikret.


Det ville seg ikke

2. omgang startet på akkurat samme måte som før hvilen med et Kvik Halden som styrte spillet og produserte sjansene. Viktor Adebahr var nærme å få en knallstart på Kvikekarrieren når han dro seg innover og skjøt i nettveggen til side for en utspilt keeper. Videre i omgangen fortsatte bortelaget å produsere sjanser, nærmest i denne omgangen var nok en gang Øystein Næsheim som først gikk tapende ut av duellen med keeper når han ble spilt igjennom, og senere var noen centimeter unna å dytte inn et hardt og flatt innlegg fra Taletovic på bakre stolpe, alt som trengtes i denne situasjonen var en liten touch så hadde ballen rullet inn i det åpne målet. Josef Myhren Bouchleh hadde også en stor sjanse fra kort hold, men fikk ikke kontroll på ballen og avslutningen ble blokkert.

Midtveis i omgangen hadde Kvik Halden blitt advart når noe slurvete spill i oppbyggingsfasen hadde gitt Ørn Horten sin første halvsjanse. Hjemmelagets venstrekant fikk en god mulighet til å skyte fra brukbar posisjon, men treffet ble dårlig og ballen havnet rett i fanget til Heier. Dette var Ørn Horten sin første sjanse i kampen, og etter 84 minutter, når Kvik Halden begynte å bli utålmodige i sitt offensive spill i jakten på vinnermålet, så kontrer hjemmelaget og et innlegg finner veien gjennom hele feltet og ender til slutt i beina på kaptein Knutsen som hamrer inn 1-0 for Ørn Horten. Totalt mot spillets og kampens gang, men med Kvik Halden sine mange brente sjanser så lå det litt i lufta at det kunne skje noe andre veien.

Dette tente haldenserne og førte til en sjansebonanza mot Ørn Horten sitt mål de siste 10 minuttene, utrolig nok klarte ikke Kvik Halden å utnytte de enorme sjansene før 4 minutter på overtid når et innlegg fra debutant Adebahr ble stanget inn av Almir Taletovic. Ekstremt fortjent selvsagt, men allikevel en fattig trøst for et svært skuffet og frustrert Kvikelag. Halden Arbeiderblad sin journalist noterte 13-2 i målsjanser, noe som med normal uttelling burde tilsi en komfortabel seier.


Utypisk

Kvik Halden har gjennom våren scoret bra med mål, men i dag var det dessverre foran motstanderens kasse det ikke stemte. Paradoksalt nok er denne kampen den gangen Kvik Halden har skapt flest sjanser i år, men enten gikk avslutningene like på utsiden av metallet, eller så satt de rett på hjemmelagets keeper. Det var rett og slett en sånn dag som de fleste lag har en gang i løpet av en sesong, selv om vi sliter med å komme på sist Kvik Halden opplevde noe lignende. Heldigvis fikk Kvik Halden med seg ett poeng, og når man teller opp 22. oktober så kan headingen til Taletovic i det 94. minutt vise seg å være veldig viktig.

De viktige kampene kommer tett som hagel fremover, neste serierunde tar Kvik Halden imot Odd 2 på Halden stadion. Innen det skjer skal helt sikkert Kvik Halden gjennom mye gode treninger, og kanskje er kampen mot Odd neste mandag kampen sesongen til haldenserne svinger tilbake i positiv retning!


Kampfakta

Ørn Horten – Kvik Halden 1-1 (0-0)

Lystlunden stadion


Joacim Heier

Ole Strømsborg (Jørgen Andersen)

Dardan Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Josef Myhren Bouchleh

Mathias Engebretsen

Jiress Suka Suka

Viktor Adebahr

Almir Taletovic

Martin Hoel Andersen

Øystein Næsheim (Jonathan Dixon)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline