Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Jobber hardt for å finne høstformen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 26. Jul 2016

Kampen på Lystlunden i 2015 endte med 2-0 seier til Kvik Halden. Et av målene ble scoret av årets toppscorer så langt, Martin Hoel Andersen.

I 2015 var Kvik Halden det laget som tok nest flest poeng fra ferien og ut sesongen, kun slått av Raufoss med ett fattig poeng. Forrige uke og denne trener haldenserne beinhardt for å finne den samme formen i 2016!


Tøffe treninger

Torsdag i forrige uke samlet laget seg etter en kort sommerferie, siden da har laget gjennomført 7 økter. Det er gledelig å melde om en skadefri tropp og treninger med stor intensitet og mye vilje, sulten og energien som var noe fraværende mot slutten av vårsesongen ser ut til å være på plass igjen. Ardijon Berbatovci er tilbake på treningsfeltet og gjennomførte mandag sin første hele fotballtrening siden benbruddet i april. Mathias Engebretsen er også i gang for fullt og ser pigg ut etter fotskaden som holdt han ute de siste kampene før ferien. Begge kan bli svært viktige spillere denne høsten og forhåpentligvis er de med på å bikke mange kamper i Kvik Halden sin favør. Treningene forrige uke bar stort preg av å være fysisk orienterte. Lange økter med mye forflytningen, løpskraften som kjennetegnet Kvik Halden i 2015 skal tilbake!

To prøvespillere har så langt vært til stede på treningene etter sommeren, klubben er også i positiv dialog med spillere som ikke er i kaliberet hvor prøvespill ikke er aktuelt. Tiden vil vise om Kvik Halden klarer å forsterke stallen før høstsesongen hvor både a-laget og rekruttlaget skal spille mange avgjørende kamper.


Oppstart på lørdag

Til helgen er Postnord-Ligaen avdeling 4 i gang igjen etter ferien, for Kvik Halden sin del betyr det nok en ferjetur og kamp på andre siden av fjorden. Denne gangen er destinasjonen Lystlunden i Horten.

Kvik Halden hadde etter 12 kamper godkjente 23 poeng, lå på 2. plass og hadde et visst heng på Arendal i teten. To runder senere stod laget fortsatt på 23 poeng og Arendal-jakten var byttet ut med nedrykksbekymringer. Fortsatt er laget allikevel kun 3 poeng bak 2. plassen og alle lagene høyere på tabellen er lag som Kvik Halden var foran i 2015, derfor er det fortsatt grunn til å være optimistiske med tanke på haldensernes sluttplassering i 2016.

Kampene mot Ørn Horten har et historisk sus over seg og gir alltid en spesiell følelse for begge klubber. Opp gjennom årene har klubbene utkjempet mange spennende og avgjørende oppgjør, men i det siste har Kvik Halden skaffet seg et overtak. De 4 siste gangene lagene har møttes i obligatoriske kamper har alle endt med seier til haldenserne, forrige gang Kvik Halden var på Lystlunden endte det med en fin 2-0 seier. I våres vant Kvik Halden 3-0 på Rødsjordet i årets 2. serierunde.


Utfordrende år

Ørn Horten har en stolt historie og var på begynnelsen av 2000-tallet i Norges nest høyeste divisjon. Nylig la klubben en plan for å komme tilbake i Toppfotballen, men sesongen i år har dessverre blitt en enorm skuffelse.

Ambisjonene var store, men interne uenigheter med blant annet et dramatisk årsmøte rett i forkant av sesongstarten har vært med på å gjøre året ekstra utfordrende for de brune. Sportslig så det allikevel lovende ut for Ørn Horten før årets sesong. Seier mot f.eks Arendal i oppkjøringen ga håp, samt at laget ble solid forsterket med bl.a. Johan Gulliksen og et par spennende svensker.

Når sesongen så kom i gang forsvant fort smilene på Lystlunden. I en svært tøff avdeling har laget gått på en rekke tap og står med kun 6 poeng så langt i år. Det betyr nest siste plass og nærmest til og med teoretisk umulig oppgave med å redde plassen. Selv med 12 strake seire i resten av sesongen er det ikke sikkert Ørn Horten klarer plassen, men det betyr definitivt ikke at laget kan gi utfordringer til både Kvik Halden og andre gjennom høsten.

Det tunge rekken med tap førte også til at trener Lars Bakkerud forlot klubben i våres, ny trener er den gamle midtbanegeneralen Kasey Wehrman. I helgen spilte Ørn Horten treningskamp mot OBOS-laget Strømmen, noe som endte med tap for Kasey Wehrman sitt lag. I denne kampen lå Ørn Horten svært lavt og satset på raske overganger, noe som mest sannsynlig blir oppskriften også på lørdag mot Kvik Halden.


Skader og karantener

Kvik Halden har alle mann i trening, men det er tvilsomt om Ardi Berbatovci er klar for kamp allerede lørdag. Den svenske granittblokken så uforskammet god ut til å ha sin første trening på 4 måneder, men har helt sikkert behov for flere treninger før han er klar for 90 minutter på banen. Så får vi håpe at treningsuken ikke byr på nye besøk på skadestua for Kvik Halden sine spillere.

Sabri Khattab fikk noe overraskende 2 kampers karantene for sitt røde kort mot Bærum før ferien, og må dermed sto over både lørdagens oppgjør og kampen mot Odd 2 i neste serierunde.

Ørn Horten sin skadesituasjon er uviss, men laget har hatt en stor omsetning av spillere i sommer og flere kan være på vei inn før lørdagens kamp. Tidligere Tippeligaspiller Arnar Førsund fikk marsjordre mot Asker i siste kamp før ferien og må i likhet med Sabri Khattab stå over lørdagens kamp.


Kampstart på Lystlunden på lørdag er 1600 – God tur til alle haldensere som skal til Horten for å se kamp!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline