Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Siste hjemmekamp før ferien – Bærum besøker Halden stadion!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 8. Jul 2016

På lørdag spiller Kvik Halden sin siste kamp før en kort ferie. Bærum er laget Kvik Halden møtte borte i serieåpningen, de gule og svarte er i god form og blir en interessant utfordring for hjemmesterke haldensere!


Svak start – sterk utvikling

Bærum startet sesongen som opprykksfavoritt, men en sesongstart langt under pari har gjort at sesongen til Bærum kommer til å handle om å bli topp 7 på tabellen. Ved halvspilt serie er de akkurat innenfor, målforskjellen skiller de i øyeblikket fra nedrykksplass. Etter å ha kun plukket 5 poeng på de 6 første kampene har Bærum nå snudd og står med godkjente 15 poeng på sine siste 8 kamper. De siste 5 kampene har gitt 4 seire, en rekke kun stoppet av naborival Asker for to uker siden. Så det er uten tvil et lag i form som besøker Halden stadion denne lørdagen.

Bærum var som kjent laget i vår avdeling som kom fra OBOS-ligaen i 2015, året før spilte de kvalifisering til Tippeligaen. At Bærum spilte avgjørende kamper for å rykke opp til Tippeligaen var muligens en overprestasjon, men det har uansett vært et dramatisk fall for klubben siden høsten 2014. Fra nær Eliteserie-spill, til halvannen sesong senere kjempe om å unngå nedrykk til nivå 4 i Norsk fotball.

Bærum har hatt en generelt ujevn sesong, og går imot strømmen i resten av avdelingen. Selv med plassering på øvre halvdel er Bærum det laget som har tapt 3. mest på hjemmebane, men utenom Arendal er de det laget som har tapt færrest ganger på bortebane. Kun borteoppgjørene mot Notodden og Vindbjart har endt med tap så langt, og Bærum er ett av kun to lag som har kapret poeng borte mot Arendal i år.

Bærum har bare en kamp på gress så langt i år, det var borte mot Vindbjart, en kamp hjemmelaget var klart best i og kanskje burde vunnet med mye klarere sifre enn 3-1.


Ikke som forventet

Kvik Halden har hatt en varierende første halvdel av 2016. Hjemme har laget også i år vært sterke, og det startet også brukbart på bortebane med seier over Bærum og uavgjort mot Fram. Bortekampen mot Fløy endte til slutt med seier, men etter det har laget gått på tre strake bortetap mot Arendal, Vindbjart og Asker. Spesielt de to siste er sure tap i jevne kamper. Bortekampen mot Odd 2 tidligere i våres endte også uten poeng, også det en kamp Kvik Halden følte de burde fått noe ut av. Alt i alt ligger haldenserne et par poeng bak skjema fra 2015-sesongen, men innehar allikevel fortsatt 2. plass på tabellen.

Selv om Kvik Halden verken har nådd potensialet sitt eller hatt marginene med seg på bortebane i år, så er allikevel hjemmestatistikken nesten like god som i fjor. På 6 kamper har Kvik Halden 5 seire og 1 uavgjort. Den ene gangen seieren glapp måtte Kvik Halden fullføre oppgjøret med 10 mann og motstanderen scoret på sin eneste avslutning på mål. 6 kamper på hjemmebane har gitt 18 scoringer og 3 baklengs. Det siste halvannet året har haldenserne ekstreme 17 seire på 19 kamper, kun ett tap og 57-11 i målforskjell. Kvik Halden har vunnet samtlige kamper de har tatt ledelsen på Halden stadion siden seriestart 2015, men laget har også snudd flere oppgjør hvor bortelaget har tatt ledelsen. Hjemmestatistikken kan og skal ikke bli en hvilepute, noe Kvik Halden har stort fokus på. Moss knep med seg ett poeng tidligere i år og FK Tønsberg var helt på høyde når de besøkte Halden stadion. Er ikke Kvik Halden på plass når kampen begynner så får hjemmestatistikken seg fort en skramme mot Bærum.

Kvik Halden går til kamp med to faste spillere på skadelisten, Ardijon Berbatovci og Erjon Shkodrani er ikke i fotballtrening, mens Mathias Engebretsen denne uken er til nye undersøkelser. Forhåpentligvis er det ikke noe alvorlig og vi kan se frem til en Mathias med mye energi på lager til høstsesongen. Ole Aleksander Strømsborg fikk årets 3. gule kort mot Asker og må dermed stå over denne gangen. For øvrig er troppen klar til kamp og vi kan nok forvente et tilnærmet likt mannskap som de som har prestert godt de siste to kampene.


Ufattelig jevnt!

Halvparten av kampene i årets sesong er nå gjennomført, og svært lite er avgjort! Arendal ender topp 7, mens Fløy og Ørn Horten rykker ned. Det er omtrent det eneste man kan være nesten helt sikker på etter 13 kamper. Så har nevnte Arendal skaffet seg en relativt komfortabel luke på toppen, men enda mer komfortabelt blir det av at samtlige utfordrere viser store svakheter. Selv om det er jevnt så vil neppe lagene fra 7. plass og nedover blande seg inn i en opprykkstrid, mens samtlige lag mellom 2 – 12. plass er blandet inn i nedrykksstrid. Fattige 7 poeng skiller avdelingens nest beste lag og avdelingens 3. dårligste lag per i dag, smått utrolig!

Runde nummer 14 byr på en rekke «topp mot bunn» oppgjør, i den grad man kan kalle det det når det er så lite poeng som skiller. En serierunde hvor lagene på øvre halvdel møter lagene på nedre halvdel kan selvfølgelig skape et skille på tabellen. Godset 2, Moss og Tønsberg som er rett under streken skal ut i vanskelige kamper mot Vindbjart, Arendal og Fram Larvik. I tillegg skal Asker og Notodden på papiret ha enkle hjemmekamper mot henholdsvis Ørn Horten og Fløy. Så hvis favorittene vinner disse oppgjørene så kan tabellen se langt mindre jevn ut til ferien. Så har vi gang på gang sett at skrellene skjer i denne avdelingen, så det er absolutt ikke overraskende hvis flere av disse oppgjørene ender med uventede sluttresultater!

Kvik Halden skal uansett konsentrere seg om å gjøre en best mulig prestasjon mot Bærum, klarer de å levere opp mot toppnivå så skal det mye til for at poengene ikke blir igjen i Halden. Vi håper selvfølgelig også på god støtte fra tribunene, så ta med deg en venn og kom på Halden stadion for å støtte Kvik Halden på lørdag!

Kampstart er 1600 – Vel møtt!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline