Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

God prestasjon – Bittert resultat

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 2. Jul 2016

Takk til Halden Arbeiderblad for bildet!


Kvik Halden måtte nok en gang dra slukøret hjem fra en bortekamp i 2. divisjon. En god bortekamp endte med null poeng på tross av å ha ledet kampen to ganger.


Samme oppstilling

Kvik Halden kom fra en maktdemonstrasjon offensivt mot Pors sist helg, derfor var det ikke overraskende at Glenn Ståhl plukket ut samme 11 til å starte kampen mot Asker på bortebane. Asker har en fin statistikk på hjemmebane i år, kun når serieleder Arendal var på besøk har det endte med tap. Hjemmelaget kom også best i gang på Føyka og presset haldenserne bakover på banen. Det ga en stor sjanse, men den satt Stian Solberg over mål.

Etter rundt 10 minutter tok Kvik Halden over oppgjøret, Asker la seg lavt i banen og satset på kontringer. Det førte til et Kvik Halden lag som trillet mye ball på tvers og tålmodig letet etter åpninger. Det ga noen halvsjanser og etter 24 minutter ble det fullklaff når et nydelig angrep nedover høyresiden endte med et presist innlegg fra Martin Hoel Andersen som ble plassert i mål av Almir Taletovic. En god start på oppgjøret for haldenserne som nå både hadde overtaket i banespillet og på resultattavla. Dessverre skulle det ikke ta ang tid før Asker var ajour, et langt utspark ender til slutt i beina til Sindre Mauritz-Hansen, han avanserer noen meter, lader og sender kula ned i hjørnet fra 17-18 meter. Flott scoring, men passivt forsvarsspill av Kvik Halden.

Resten av omgang ga mer av Kvik Halden med ballen i laget og Asker som lå trygt og godt på egen banehalvdel. Ingen store sjanser ble skapt det siste kvarteret før hvilen, men Almir Taletovic var nærme når han hamret til en retur fra en corner, dessverre havnet ballen på utsiden av stolpen. Dermed kunne lagene gå til pause med samme utgangspunkt som før kampen.


Snudde kampen

2. omgang startet med et smell fra Kvik Halden, et flott angrep ga Martin Hoel Andersen sjansen til å briljere, det ender med et herlig skudd opp i lengste hjørnet og ny ledelse for haldenserne. Igjen skulle det derimot ikke ta lang tid før Asker utlignet. 5 minutter etter at Kvik Halden tok ledelsen var døra vidåpen i Kvikeforsvaret og Stian Stray Molde fikk godt med tid inne boksen til å plassere inn 2-2. Det vanligvis bunnsolide forsvaret til Kvik Halden skulle nok en gang by på en scoring, 64 minutter var spilt når et innlegg havnet på bakre stolpe, der fikk Niklas Tilley Solhaug avgårde et relativt ufarlig skudd mot nærmeste hjørne, men ballen treffer et Kvikebein og triller ubehagelig sakte, men sikkert bort i det lengste hjørnet. En scoring som på mange måter er symptomatisk for både denne kampen og den generelle vårsesongen til Kvik Halden på bortebane.

Den siste halvtimen ga mer balltrilling fra Kvik Halden, men nå også med noen gode kontringsmuligheter for hjemmelaget. Kvik Halden kom nærme en utligning ved et par anledninger, nærest var Hoel Andersen når han dro seg innover i banen fra venstre og curlet et skudd mot lengste hjørnet, men hjemmelagets keeper kunne lettet se at ballen strøk stolpen og gikk utenfor til innspark. Øystein Næsheim fikk også en mulighet når han dunket til et innlegg på direkten fra hjørnet av 16 meteren, men også denne gangen havnet ballen i nettveggen.

Asker hadde en ball til i nettet rett før slutt, men scoringen ble annullert, antagelig på grunn av litt for tøff duellering fra Askers spiss. Dermed endte kampen med nok en hjemmeseier for Asker, deres 5. på 6 forsøk. I utgangspunktet ikke krise for Kvik Halden å tape for et statistisk såpass sterkt hjemmelag, men kampens gang og resultatene i de andre kampene gjorde resultatet ekstremt bittert og skuffende for haldenserne. Prestasjonen var nok en gang god offensivt, men som i flere andre bortekamper var forsvarsspillet uvanlig og uforståelig svakt. En kamp Kvik Halden burde fått mer ut av, og en type motstander Kvik Halden må slå i fortsettelsen om det skal være et reelt håp om å kjempe mot laget foran på tabellen. Hvis Kvik Halden fortsetter å tape borte mot lagene som ligger midt på tabellen, så er det ikke lang tid før Kvik Halden også befinner seg på samme tabellposisjon.


Fantastisk jevn avdeling

PostNord-Ligaen avd. 4 ble spådd å være en veldig tett og jevn avdeling, kanskje den sterkeste på mange år. Tabellen etter halvspilt serie bekrefter nettopp dette, nærmest uavhengig av hva slags resultater som kommer ut av kampene mellom Vindbjart – Odd 2 og Tønsberg – Godset 2, så vil det være ekstremt lite som skiller mellom 2. plass og 9-10. plass på tabellen. Med «riktige» resultater i de to siste kampene denne runden vil det være 3 poeng mellom 2. plass og 9. plass ved halvspilt serie, og i øyeblikket ser det ut til at man må komme seg godt over 40 poeng for å sikre en billett til neste års PostNord-liga. Det vil i så fall statistisk være en svært uvanlig sesong, og rotteracet må uansett ende med at 2-3 veldig gode 2. divisjonslag må ta turen ned i 3. divisjon. Flere klubber med store ambisjoner og solide organisasjoner går mot en nervepirrende høst.


Siste kamp før ferien

En runde gjenstår før Kvik Halden og de andre lagene i denne avdelingen kan ta sommerferie. For haldensernes del er det hjemmekamp nummer 7 for året, mot Bærum, som skal gjennomføres, en viktig kamp som kan gi Kvik Halden et pusterom ned til nedrykk og en litt mer behagelig sommerferie. En seier kan også gi heng på Arendal i toppen som på tross av to uavgjorte kamper har økt ledelsen sin begge de to siste serierundene. 8 poeng er det opp til Arendal for Kvik Halden, Fram og Notodden. En solid ledelse, men Arendal skal til Halden i høst og på ett eller annet tidspunkt kommer også Arendal til å få en formsvikt, hvis ikke så er det bare å applaudere et velfortjent opprykk. Kvik Halden har hatt mye marginer imot i våres, både med mye skader og karantener, men også resultater ut ifra spill og sjanser, først og fremst på bortebane. Marginer skal jevnes ut gjennom en lang sesong, forhåpentligvis kan hardt arbeid belønne de unge haldenserne den kommende høsten!


Kampfakta

Asker - Kvik Halden 3-2 (1-1)


Joacim Heier

Ole Strømsborg

Dardan Sæter-Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Josef Myhren Bouchleh

Jiress Suka Suka

Jonathan Dixon

Øystein Næsheim

Sabri Khattab

Almir Taletovic

Martin Hoel Andersen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline