Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Rundspilte Pors på Halden stadion

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 27. Jun 2016

Takk til Halden Arbeiderblad for bildet!

Kvik Halden hadde en dårlig prestasjon og et skuffende resultat mot Vindbjart fra forrige helg å revansjere når Pors fra Telemark kom på besøk, revansjen ble tangering av klubbens største seier siden 3. divisjon.


Noen rokkeringer

Mathias Engebretsen har slitt med en vond fot den siste uken og startet kampen på benken for haldenserne. Jørgen Andersen har imponert de siste ukene, men ble allikevel ofret for Øystein Næsheim som ble plassert på venstreback. Spissen har spilt back ved flere anledninger tidligere i år, og oppstillingen ga en tydelig indikasjon på at hjemmelaget ønsket å gå offensivt til verks.

Pors kom med sitt beste mannskap, men har vist hittil i sesongen at de ikke er mest komfortable på bortebane. Kun borte mot bunnlaget Fløy har de fått med seg poeng, mens de to gangene kunstgresslaget har spilt på gress har gitt store tap (4-2 mot Fram og 5-1 mot Vindbjart). Generelt er ikke formen til Pors noe å rope hurra for, før oppgjøret på Halden stadion stod laget med 4 tap på de siste 6 kampene.


Dårlig start

Kvik Halden hadde oppstillingen til, og annonserte i tillegg tydelig at planen var å sette et knallhardt press på Pors fra første stund, det skjedde ikke. Pors hadde et lite overtak det første kvarteret, men kom heldigvis for hjemmelaget kun til en rekke hjørnespark. Når kampen rundet kvarteret så tok hjemmelaget over, og herfra og ut var det total overkjøring. Rett før halvtimen var spilt scoret Jan Martin Hoel Andersen 1-0 via en forsvarsspiller, en fortjent ledelse etter flere muligheter for Kvik Halden. Frem til hvilen skapte haldenserne sjanser på løpende bånd, men klarte ikke å øke ledelsen. Inn i garderoben ved halvtid kunne Glenn Ståhl og mannskapet være relativt fornøyde med spillet, men skuffet over avslutningene, det skulle bedre seg i 2. omgang.


Halvdusinet fullt

Kvik Halden gikk rett i angrep etter pause og etter 55 og 58 minutter hadde Almir Taletovic drept kampen, først ved en utsøkt chip alene med keeper, deretter på en nådeløs halvvolley på en retur etter en corner. Selv om målene kom kjapt var 3-0 et helt fortjent resultat og den siste halvtimen kunne hjemmelaget slippe ned skuldrene og spille på seg selvtillit. Næsheim økte til 4-0 etter 68 minutter, dagens venstreback snek seg inn i boksen og satt kontrollert inn et godt innlegg. Etter 76 minutter kom dagens prestasjon. Angrepet i forkant var fint, men Hoel Andersen sine finter var av ypperste klasse og på grensen til hånende. Spissen drar av 3-4 mann og plasserer lekende lett inn 5-0, hans 7. mål for sesongen og med det toppscorer foran Taletovic og Næsheim. På tampen gikk en annen driblefant i bakken i 16-meteren og dagens midtbanegeneral Sabri Khattab kunne sette inn straffesparket han selv hadde skaffet, 6-0 og årsbeste offensivt for Kvik Halden.

6-0 er forøvrig tangering av klubbens største seier siden 3. divisjon. I 2015 ble Sprint-Jeløy sendt hjem fra Halden stadion med samme sifre, og i 2011 var det Byåsen som led samme skjebne.


God kamp

Kampen var totalt sett en stor opptur for Kvik Halden, selv om Pors i dag ikke klarte å yte spesielt stor motstand. De siste ukene har gitt både varierende resultater og prestasjoner, forhåpentligvis var dette kampen haldenserne trengte på å komme tilbake i form. Hadde avslutningene vært fininnstilt fra start av så kunne, og kanskje burde seieren faktisk vært en god del større. I løpet av kampen fikk også hjemmelaget muligheten til å slippe innpå et par lovende unggutter. Arber Shkodrani har spilt mange gode kamper for a-laget allerede, og fikk fortjente minutter på banen i 2. omgang. Det samme gjorde juniorspiller Kristian Strøm som har tatt mange steg i 2016, midtbanespilleren har bøttet inn mål for både junior og rekrutt gjennom vinteren og våren. Dessverre var det kun 119 betalende tilskuere tilstede for å overvære seieren, noe været, snart ferietid og Tons of Rock helt sikkert må ta en god del av skylden for.


Tett og jevnt

Med seieren tok Kvik Halden seg forbi budsjettkongene fra Notodden som tapte borte mot Fram Larvik. Vestfoldingene har funnet formen igjen og klarte å slå Notodden med 3-1, på tross av å ha spilt over en omgang med 10 mann. Arendal klarte som første lag å ta poeng på Marienlyst stadion i år, oppgjøret endte 1-1, noe som gjør at de økte ledelsen sin på toppen.

Kvik Halden sin neste motstander, Asker, tok en sterk og noe overraskende seier borte mot Bærum og karret seg over nedrykksstreken. Bærum har vært i fin form de siste ukene, men maktet ikke å vinne lokaloppgjøret hjemme på Kadettangen. På lørdag vant Vindbjart og Moss forventede seire mot de absolutte bunnlagene Ørn Horten og Fløy, mens på fredag kjørte Odd 2 over Tønsberg på Skagerak Arena. Dermed er tabellen jevnere enn noen gang, og neste helg spilles igjen flere svært viktige kamper.

Siste serierunde i vårsesongen spilles neste helg og flere av oppgjørene er av stor betydning. Fløy tar imot Bærum, noe som mest sannsynlig vil gi 3 poeng til Bærum som ligger på 8. plass og nedrykk per i dag. Arendal får besøk av formsterke Fram Larvik, skal Arendal klare å gå hele vårsesongen uten tap? Med seier til hjemmelaget vil ting se veldig lyst ut for Knut Tørums menn. Pors skal møte Ørn Horten hjemme i Porsgrunn, et oppgjør Pors bør og må vinne skal de ha noe som helst håp om å spille i 2. divisjon i 2017. Moss fikk en liten opptur mot Fløy i helgen, men har kniven på strupen nok en gang når de skal møte formsvake Notodden på bortebane. Vindbjart møter Odd 2 på hjemmebane mandag om en uke, en kamp som kan gi Vindbjart noe pusterom til nedrykk, samtidig som Odd 2 trenger poeng for å ikke bli hengende etter i kampen om fornyet kontrakt. Tønsberg spiller tirsdag hjemme mot Strømsgodset 2, og på samme måte som Pors og Moss er de ganske avhengig av poeng for å ikke bli hektet av i kampen om den viktige 7. plassen.


Kjent motstander

Kvik Halden skal spille vårsesongens siste kamp i Asker på Føyka stadion. En bane haldenserne er godt kjent med, og som har gitt flere spennende og underholdende kamper. Siste gangen Kvik Halden spilte mot Asker var i 2014 når Kvik Halden røk ut av cupen i en kamp haldenserne ledet 1-0 til det var spilt 93 minutter. I ekstraomgangene hadde hjemmelaget mest krefter og tok seg videre med 3-1. Året før spilte lagene uavgjort 1-1 på samme bane, en kamp Kvik Halden husker best for korsbåndskaden som satte Jonas Heli Hansen ut av spill i halvannet år.

Kvik Halden dro på seg to gule kort mot Pors søndag, men ingen av de to har foreløpig betydning i karantener. Både Jakob Madsen Lund og Sabri Khattab kan fortsatt få ett gult kort til før de må stå over en kamp. Joacim Heier, Jiress Suka Suka, Ole Strømsborg og Jonathan Dixon er i samme situasjon, forhåpentligvis får ikke alle disse spillerne kort i samme kamp…


Kampfakta


Kvik Halden – Pors 6-0 (1-0)

Halden stadion

119 tilskuere


Joacim Heier

Josef Myhren Bouchleh

Ole Strømsborg (Jørgen Andersen)

Dardan Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Øystein Næsheim (Arber Shkodrani)

Jiress Suk Suka

Jonathan Dixon

Sabri Khattab

Martin Hoel Andersen

Almir Taletovic (Kristian Strøm)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline