Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Effektive Vindbjart senket Kvik Halden i sluttminuttene

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 18. Jun 2016

Arkivfoto. Øystein Næsheim ga haldenserne ledelsen mot Vindbjart.


Kvik Halden klør seg nok i hodet over hvordan de endte opp med 4 baklengs i lørdagens kamp mot Vindbjart i 2. divisjon. Vindbjart traff på det meste, og fikk i tillegg hjelp av Kvik Halden med å score.


God start

Premissene før kampen var ganske enkle, Kvik Halden trengte seier for å henge med Notodden og Arendal i toppen, mens Vindbjart trengte seier for å henge med i kampen om fornyet kontrakt i 2. divisjon. 90 minutter fotball senere er Vindbjart oppe på trygg plass og Kvik Halden må mest sannsynlig se begge lagene foran seg på tabellen seile ifra.

Kampen startet bra for haldenserne, allerede etter 3 minutter gikk de for dagen grønnkledde i ledelsen, Sabri Khattab vant ballen når Vindbjart bommet med sin risikofylte frispilling. Han spiller fri Øystein Næsheim som setter kula i åpen mål. De første 15-20 minuttene gjør bortelaget mye riktig og har god kontroll på Vindbjart, samt at man får mange gunstige brudd som kunne og kanskje burde endt i flere målsjanser enn det gjorde. Vindbjart hadde etter hvert mye ball og kom til mye innlegg, men forsvaret til Kvik Halden stod godt imot og det skulle gå helt til det 44. minutt før Vindbjart skapte sin første skikkelig målsjanse, dessverre for Kvik Halden så endte den målsjansen med scoring. Vindbjart får legge inn etter å ha spilt seg fri på høyresiden, der sniker en Vindbjart spiller seg fri på første stolpe og header inn utligningen.

En svært sjansefattig omgang ender med 1-1, og Kvik Halden måtte gå inn til pause med en tung psykologisk knekk når ledelsen røk minuttet før hvilen.


Avgjorde på slutten

2. omgang var mye lik 1. omgang med et risikotagende hjemmelag, men med et bortelag som ikke klarte å utnytte de gode overgangsmulighetene som bød seg fram. Vindbjart får en halvsjanse etter et innlegg på bakre i starten av omgangen, og etter 55 minutter sender Kvik Halden Vindbjart opp i ledelsen når Jørgen Andersen er uheldig og setter ballen relativt upresset i mål etter et innlegg som forandrer retning i en annen Kvikeforsvarer rett foran Andersen.

Etter dette er ikke Kvik Halden spesielt gode, og Vindbjart har god kontroll på oppgjøret. Martin Hoel Andersen får en gigantmulighet til å utligne midt i omgangen, men treffer feil på det gode innlegget fra Ole Strømsborg. Vindbjart har også en god sjanse når deres høyrekant drar seg innover og skyter like utenfor krysset. I det 75. minutt har Kvik Halden en corner, den blir først klarert ut, men innlegg nummer to fra Mathias Engebretsen lander perfekt på hodet til Dardan Sæter-Mehmeti som utligner for bortelaget. Nå virker begge lag slitne og oppgjøret ser ut til å ebbe ut med uavgjort. Dessverre for Kvik Halden skulle hjemmelaget nok en gang ha marginene med seg når Øyvind Gausdal vender seg fri i boksen og setter inn 3-2 etter 87 minutter. Da går all luft ut av ballongen til haldenserne og på overtid skrur Vindbjart sin midtstopper vakker inn 4-2 på et frispark fra 20 meter. Kvik Halden slipper til lite målsjanser på en vanskelig bortebane, men når motstanderen er så effektiv som de var denne gangen blir resultatet uansett stygt.


Ikke gode nok

Kvik Halden må nok se tilbake på kampen med skuffelse, spesielt over at man ikke klarer å utnytte en rekke gode overgangsmuligheter mot et tydelig vaklete hjemmeforsvar, men også med en viss ergrelse over Vindbjart sin gode effektivitet og ikke minst timingen målene. Å slippe inn mål rett før pause, rett etter pause og rett før slutt gir ikke en god følelse, særlig når laget føler at de har god kontroll i store deler av oppgjøret. Skal man henge med i toppen av en så sportslig tøff avdeling som Postnord-Ligaen avdeling 4 i 2016 så må man vinne slike kamper. Forhåpentligvis kan denne motstanderens effektivitet settes i banken, slik at man en annen kamp møter et lag som ikke klarer å omsette sjansene sine.


Viktig hjemmekamp neste helg

Kvik Halden har ikke mange dagene på å lære av tapet, neste helg kommer Pors på besøk til Halden stadion. Fram Larvik slo som ventet Fløy på lørdag, og det sender Vestfoldingene opp i ryggen på Kvik Halden. Bærum og Asker kan også nærme seg bakfra på søndag, så oppgjøret mot Pors til helgen er viktig for å holde avstand til lagene bak, og ikke minst til nedrykk.


Kampfakta

Vindbjart FK - Kvik Halden FK 4-2 (1-1)

Moseidmoen Gress


Joacim Heier

Ole Strømsborg (Almir Taletovic)

Dardan Sæter-Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Jørgen Andersen

Josef Myhren Bouchleh

Mathias Engebretsen

Jiress Suka Suka

Jonathan Dixon

Sabri Khattab

Øystein Næsheim (Martin Hoel Andersen)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline