Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Sliteseier på Kvik Halden Dagen!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 13. Jun 2016

Kvik Halden åpnet dørene og feiret sin egen 110-års dag på Kvik Halden Dagen søndag. A-laget spilte ikke festfotball, men dro i land nok en hjemmeseier, nummer 16 på de siste 18 i 2. divisjon!


Tøff motstander

FK Tønsberg har variert en del i resultatene i første tredjedel av sesongen, men kom til Halden med selvtillit etter en sterk 4-1 seier mot Asker forrige helg. Kvik Halden derimot hadde en dårlig prestasjon i Arendal å revansjere, og trengte 3 poeng for å holde avstanden til de to lagene foran på tabellen som begge hadde veldig overkommelig motstand denne helgen.

Kvik Halden hadde en tanke om å gå rett i strupen på gjestene fra Vestfold og ikke gi de tid til å tilvenne seg underlaget på Halden stadion. Merkelig nok så det de første minuttene ut til at rollene var byttet. FK Tønsberg spilte aggressivt og ga ikke haldenserne mulighet til å finne rytmen i spillet sitt. Allerede etter et drøyt minutt var de farlig frempå med et godt innlegg, men avslutningen ble blokkert til corner. Gjestene holdt trykket oppe og kjempet rett og slett Kvik Halden ut av stilen, noe som ga en langt jevnere kamp enn hjemmelaget hadde håpet på. Såpass gode var Tønsberg at Kvik Halden etter 30 minutter byttet formasjon, heldigvis var ikke gjestene like dyktige på den siste tredjedelen av banen og dermed var det sjeldent den oppofrende og intensive spillestilen deres resulterte i store sjanser.

Hjemmelaget skapte heller ikke all verden, men etter 25 minutter kombinerte Mathias Engebretsen og Josef Myhren Bouchleh fint på høyresiden, innlegget fra Bouchleh forandret litt retning i en forsvarer og landet perfekt for Øystein Næsheim som hamret inn 1-0, en klasseavslutning fra spissen. Det ga energi for hjemmelaget som i minuttene etterpå var gode, og var svært nærme å øke til 2-0 når Jiress Suka Suka fikk gå opp alene på en corner, dessverre gikk headingen rett på keeper og en forsvarer fikk til slutt klarert ballen. Omgangen ebber ut i 1-0 til Kvik Halden.


Bedre i starten av andre

I pausen ble målscorer Næsheim offer for formasjonsskiftet i midten av førsteomgang, inn kom Jonathan Dixon. Omgangen startet også mye bedre for Kvik Halden sin del med høyere tempo i pasningsspillet og bedre bevegelser fremover i banen. 51 minutter var spilt når haldenserne spilte seg frem på høyresiden, Sabri Khattab kom til en brukbar avslutning som keeper må gi retur på, der kommer innbytter Dixon stormende og måker ballen i mål fra 16 meter, en herlig avslutning!

2-0 scoringen gjorde at hjemmelaget kunne senke skuldrene litt, og bortelaget fikk et tydelig energitap. Allikevel tok det ikke mange minuttene før Kvik Halden igjen hadde mistet rytmen og FK Tønsberg kunne ta over føringen i kampen. De siste 20 minuttene er gjestene klart best på Halden stadion, og etter noen svært klønete situasjoner kunne til slutt FK Tønsberg sette ballen i mål fra straffemerket, da var det spilt 88 minutter og fortsatt litt tid igjen for FK Tønsberg. Et par minutter på overtid får de også ballen i mål nok en gang, men scoringen blir korrekt annullert for offside.

På tross av enda mye rot og dårlige valg klarer hjemmelaget å dra i land en viktig seier og kunne juble for 3 kjærkomne poeng på en meget svak dag.


Fort Halden stadion versjon 2016.

Halden stadion var i 2015 nærmest synonymt med hjemmejubel ved kampslutt. Det var først etter 10 serierunder og 2 cuprunder at Kvik Halden gikk av banen uten å ha vunnet, da var det Raufoss som tok en sterk og viktig seier, en seier som mer eller mindre avgjorde opprykkskampen 2015. Etter det har Kvik Halden spilt nye 9 seriekamper på Halden stadion uten tap, eneste feilskjær er 1-1 oppgjøret mot Moss på 16. mai. Totalt har Kvik Halden spilt 18 seriekamper på Halden stadion siden sesongstarten i fjor, det har gitt 16 seire, 1 uavgjort og 1 tap. Målforskjellen er imponerende 51-11.

Serierunden for øvrig ga flere interessante resultater. Notodden hadde fredag walkover mot Odd 2 på Skagerak Arena, et resultat som igjen viser hvor mye tilfeldighetene spiller inn med rekruttlagene. I Tippeligaferien er det 3 gratis poeng, mens de som skal møte Odd 2 borte utover høsten, kanskje må ut i sin vanskeligste kamp for året. Arendal tok seg som ventet greit av Ørn-Horten på Lystlunden, mens Fram Larvik var tilbake på vinnersporet med en overhøvling av Moss. Asker hadde også spilt flere kamper uten seier, men tok 3 svært viktige poeng mot Vindbjart. Bærum ser ut til å funnet formen og tok en fin seier borte mot Pors, mens fortapte Fløy kom brutalt ned på jorda igjen med tap borte mot juniorlaget til Strømsgodset. Det betyr at stillingen i toppen er uendret, Asker og Bærum kom seg over streken igjen, mens Moss, Pors og Tønsberg nå desperat trenger poeng inn mot sommerferien for å ikke bli akterutseilt i kampen om fornyet kontrakt i 2. divisjon 2017.

I den utrolig jevne serien kommer det viktige oppgjør på løpende bånd, og i den neste runden kan det faktisk bli et lite skille på tabellen hvis oppgjørene går i den retningen. Bærum tar imot Moss hjemme, Pors har besøk av Asker, FK Tønsberg spiller en «må vinne» kamp mot Ørn Horten, Fram bør ta med seg 3 poeng fra Flekkerøy og begge 2. lagene skal spille borte mot Notodden og Arendal. Kvik Halden skal ut i en meget vanskelig bortekamp mot Vindbjart.


Kvik Halden Dagen

Omkring 600 mennesker hadde tatt turen til Halden stadion søndag ettermiddag for å se hele Kvik Halden i aksjon, i flott vær og med god stemning ble alle Kvik Halden lag fra 2010 og opp til juniorlag presentert. Kvik Halden Eldres kom også med en generøs bursdagsgave til klubben. Eldres gjør en fantastisk innsats for klubben året gjennom og er en veldig viktig del av klubben, uten de hadde nesten alt stoppet opp!

31 lokalbedrifter var med på å støtte gratis inngang på Kvik Halden Dagen med 5,- per tilskuer. Dette setter vi umåtelig stor pris på, og vi kan ikke få takket nok for bidraget!


Følgende bedrifter deltok:


F. Jørgensen

Stenrød Barnehage

Økonominett

Glomma Pall

Rema 1000 Risum

Grønn Jobb

Sparebank 1

Tannlege Larseng

Møbelringen Ivar Sæter

G-Sport Svinesundparken

Skilt & Fasadehjelpen

Glenne Bil

Renico

Kiwi Risum

Nordby Digital

Skogli Eiendom

Halden Taxi

Spretten Idrettsabarnehage

Fagmøbler

Jensen & Scheele

Tema Regnskap

Brygga Steak & Ribs

Rema 1000 Brødløs

Halden Arbeid & Vekst

Byggeriet LA Bygg

Monter Halden

Oskar Hansen AS

Halden Dekk

Halden Auto

Halden Bilglass & Glass

Datatjenesten / Telehuset


Kampfakta


Kvik Halden – FK Tønsberg 2-1 (1-0)

Halden stadion

575 tilskuere


1-0 Øystein Næsheim

2-0 Jonathan Dixon

3-1 Alagie Sanyang


Joacim Heier

Jørgen Andersen

Dardan Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Josef Myhren Bouchleh

Jiress Suka Suka

Mathias Engebretsen

Martin Hoel Andersen (Granit Merovci)

Sabri Khattab

Øystein Næsheim (Jonathan Dixon)

Almir Taletovic (Deniz Kaili)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline