Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Ønsker å slå tilbake mot FK Tønsberg på Kvik Halden Dagen!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 10. Jun 2016

Et fantastisk bilde fra seieren over Strømsgodset i 3. runde av NM i 2015, en samlet klubb jubler for avansement!

Kvik Halden tapte fortjent borte mot Arendal sist helg, men søndag har de muligheten til å komme seg tilbake på vinnersporet når FK Tønsberg besøker Halden stadion.


Kvik Halden Dagen

Søndagens kamp er Kvik Halden Dagen, og i tillegg skal kampen brukes til å markere klubbens 110-års jubileum. Det er gratis inngang for alle og hele klubben skal presenteres i pausen. Forhåpentligvis har Yr og Storm rett i sine prognoser som forteller om pent vær, litt skyer og lite vind. Flott fotballvær!

Kvik Halden Dagen 2015 trakk omtrent 700 tilskuere, et antall vi håper vi slår i år!


Varierende lag

FK Tønsberg er satsingsklubben i Norges eldste by, klubben ble stiftet i 2001. Frem til da var det den gamle storheten Eik-Tønsberg som førte an i Tønsberg og Vestfold. For 15 år siden overtok samarbeidslaget FK Tønsberg plassen til Eik-Tønsberg i 2. divisjon og startet jobben med å få toppfotball tilbake til byen. I 2005 spilte klubben for første gang i Norges nest øverste divisjon, men oppholdet ble av det korte slaget og FK Tønsberg rykker ned til 2. divisjon igjen samme år. Der ble det satset bra i flere år, men etter mange sesonger med nesten fullklaff tok til slutt pengene slutt og FK Tønsberg gikk ned i 3. divisjon etter sesongen 2013. Der ble de i to år før de i 2016 igjen er tilbake på det nivået klubben har vært desidert mest i sin korte levetid.

Årets sesong har vært varierende, fra gode resultater som 2-2 mot Notodden og 4-1 seier over Asker, til 4-0 tap for Arendal og 6-1 tap for Vindbjart. Laget har spilt med et tydelig defensivt fokus og ligger stort sett dypt i banen og satser på raske overganger når de vinner ball. En fornuftig fremgangsmåte for et nyopprykket lag i en sportslig meget tøff avdeling. Laget har enkelt kjente navn som Yaw Amankwah (Brann og Sandefjord) og Christian Østli (Follo og Fram Larvik) som har fortid ett og to hakk opp i divisjonssystemet. Bortekampene har gitt få hyggelige hjemreiser, kun mot Fløy har det blitt poeng med hjem på bussen.

Kampen i helgen blir FK Tønsberg sin første tur over Oslofjorden i år og oppgjøret på Rødsjordet er deres første møte med naturgress. Kvik Halden bør se opp for spissen Lasse Brandsdal, den hurtige angriperen har scoret 3 mål på sine 2 siste kamper, henholdsvis to mot Asker og ett i bortetapet mot Pors. Selv om kampen i utgangspunktet er topp mot bunn så skal definitivt ikke hjemmelaget undervurdere gjestene. Kvik Halden er kun 6 poeng foran de besøkende fra Tønsberg og en borteseier vil nærmest gjøre lagene til tabellnaboer.


Tilbake til det kjente

Kvik Halden har på sine to siste kamper møtt avdelingens to beste lag så langt, og det har vært gjennomført med varierende oppstillinger, formasjoner, prestasjoner og resultat. Den meget spesielle kampen mot Notodden for to uker siden ga hjemmeseier på en litt uvant måte, med et Kvikelag i en dyp 5-4-1 formasjon og en taktikk som lot bortelaget føre det meste av spillet. Borte mot Arendal sist helg spilte Kvik Halden i en slags 4-5-1 formasjon, men denne helgen er mest sannsynlig laget tilbake i en mer normal 4-4-2 eller 4-4-1-1 formasjon, noe som ga både spillemessig og sjansemessige overtak mot Fløy, Moss og Fram Larvik.

Haldenserne har litt utfordringer med skader også denne helgen, Ole Strømsborg var klar igjen forrige helg etter sin lyskestrekk, men i innhoppet mot Arendal sist lørdag fikk han igjen kjenning med den samme skaden, dermed er han uaktuell til denne kampen. Ardi Berbatovci burde vært på treningsfeltet nå, men har støtt på komplikasjoner i opptreningen av sin brukne fot. Han skal nå inn til nye undersøkelser og vi håper selvsagt at han ikke blir ute lenge, men det kan nå se ut som om resten av vårsesongen ryker. Erjon Shkodrani blir stadig bedre, men er ikke å se på fotballbanen på en god stund til.


Formidabel utvikling

Halden stadion har vært hakkekylling for både bortelag og hjemmelag så langt i år, men etter at sommervarmen tro til har banen gått fra potetjorde til golfgreen på rekordtid. Banen er nå snart helt prikkfri, og ligger grønn og innbydende og venter på kamp.

Det var på denne tiden i fjor at Kvik Halden gjorde sine mest imponerende opptredener på Rødsjordet, blant annet i cupseieren mot Strømsgodset, overhøvlingen av Nybergsund få dager etterpå og flere solide seire gjennom sommeren mot f.eks. Sprint (6-0) og Drammen (5-0). Det kan være lov å håpe at nå som banen har kommet i tipp topp stand, så kommer også spillet til Kvik Halden til å følge opp!

Vi håper MANGE tilskuere dukker opp på søndag for å støtte Kvik Halden til nye hjemmepoeng og ikke minst gjøre dagen minneverdig for våre yngste fotballspillere!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline