Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

1/3 av sesongen spilt – For en tabell!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 7. Jun 2016

Etter en serierunde hvor alle 7 oppgjør ender med hjemmeseire så har vi passert 1/3 av sesongen. Tabellen begynner å sette seg, men samtidig er det mengder med spenning i vente!


Hjemmeavdeling

Denne runden hadde utelukkende hjemmeseire, men det er på ingen måte overraskende i en avdeling hvor hele 39 av 63 spilte kamper har gitt hjemmeseier. Flere lag, deriblant Kvik Halden, har til gode å tape på hjemmebane, og det kan se ut som om det er lagene som knekker bortekoden som har best mulighet til å overleve. Den 9. serierunden ga få overraskelser, kanskje bortsett fra Fløy som slo Odd 2 med hele 6-0. At Odd 2 i feriemodus taper er ikke overraskende, men antall mål satt inn av Fløy mot en såpass god motstander var ikke så forventet. Notodden hadde litt problemer i 1. omgang mot Ørn Horten, men seieren ble veldig komfortabel til slutt. Moss hadde som ventet få problemer med Godset 2 på Melløs, det var a-lag mot juniorlag, på samme måte som når Kvik Halden møtte samme lag tidligere i våres. Som kjent tok Arendal en viktig seier over Kvik Halden lørdag og skaffet seg en luke ned til haldenserne på tabellen.

I toppen har de to klubbene med desidert best rammebetingelser skilt seg ut, med tanke på budsjett og spillermateriell er det som forventet, men Arendal har allikevel imponert ettersom de ikke har sett ut som en opprykkskandidat i de foregående sesongene eller i oppkjøring til årets sesong. Notodden følger like bak, og Kvik Halden har en viss kontakt med teten på sin 3. plass. Deretter følger hele 9 klubber som det kun skiller 3 poeng mellom, og midt i bunken er nedrykksstreken. Foreløpig er det helt umulig å si hvem som havner over eller under, men det er ingen tvil om at en eller to ressurssterke klubber med helt andre ambisjoner enn å kjempe om fornyet kontrakt, kommer til å gå ned. Den største overraskelsen er kanskje hvor godt 2. lagene til Odd og Godset har prestert, selv om resultatene som vanlig varierer, så har de begge plukket godt med poeng og har tydeligvis en klar plan om å forbli på dette nivået.


Arendal – 23 poeng

Har 23 poeng på 9 kamper og ligger dermed an til å passere 60 poeng med god margin. Har enorme ressurser i forhold til nivået vi spiller på, men har allikevel valgt å bygge et lag basert på disiplin og innsats fremfor velkjente navn. Ser urovekkende stabile ut og har en spillestil som de fleste lag i avdelingen vil ha store utfordringer med å bryte ned. Har også gjort unna et par av de aller vanskeligste kampene, blant annet har de allerede møtt Notodden, Moss, Asker og Vindbjart borte og har dermed en svært god posisjon med 17 kamper igjen å spille. Har en noe spesiell kunstgressbane og ikke akkurat Norges mest innbydende garderobefasiliteter, noe som helt sikkert gir de mange poeng utover sesongen.


Notodden – 20 poeng

Den klubben i 2. divisjon som er mest tilrettelagt for å rykke opp. Alt i klubben tilsier at de spiller et hakk opp, men ser ut til å ha en sterk konkurrent i Arendal om opprykket. Har i motsetning til nettopp Arendal valgt å bruke ressursene sine på å hente spillere med navn og erfaring fra toppnivå. Tiden vil vise hvem av klubbene som har valgt rett profil. Har vært solide på hjemmebane, men gikk på en smell når de tapte borte mot Kvik Halden. Har allerede begynt å forsterke stallen for høsten, fra 1. juli er Holand Tøsse klar fra Molde. I motsetning til Arendal så har ikke Notodden hatt de vanskeligste kampene enda, med unntak av kampen i Halden så har Notodden stort sett spilt kamper de «burde vinne». Har igjen mange tøffe kamper på bortebane mot Fram, Moss, Asker, Arendal, Vindbjart, Bærum og begge 2. lagene.


Kvik Halden – 17 poeng

Har hatt en brukbar start på sesongen, har tatt poeng i de kampene man burde og med seier mot Tønsberg kommende helg står laget på 2 poeng i snitt. Har hatt store utfordringer med skader og karantener så langt denne våren og har i tillegg kansellert avtalen med Mergim Hereqi. Det tatt i betraktning så viser klubben at stallen er sterk, og håpet er at man kan oppleve en sommer og høst med mindre frafall, kanskje kan man også se etter å forsterke stallen i løpet av juli. Har også i år vært sterke på Halden stadion, men også i år hatt varierende resultater på bortebane. Tap mot Arendal og uavgjort mot Fram Larvik er ikke så ille, men tapet mot Odd 2 vil nok irritere en stund til. Har en viss kontakt med teten, men samtidig er ikke avstanden ned til nedrykksstreken veldig lang heller.


Odd 2 – 14 poeng

Har vært overraskende gode så langt i sesongen. På tross av en kjempesmell mot Fløy denne helgen så er laget pent plassert på 4. plass og ser ut til å ha en klar ambisjon om å sikre plassen på dette nivået også for neste år. Har hatt flere sterke resultater, blant annet seier mot Kvik Halden hjemme og seier borte mot Fram Larvik. Odd er kanskje Norges beste klubb til å utvikle lokale talenter fra eget fylke og ser nok 2. divisjon som en viktig arena for å få frem gode Tippeligaspillere. Har de siste åra hatt en tendens til å gjøre akkurat nok, og flere ganger styrket laget betydelig i slutten av sesongen for å sikre plassen. Med den starten Odd 2 har hatt i år, et a-lag som kjemper i toppen av Tippeligaen og dermed ønsker å styrke a-stallen, vil Odd 2 blir en sterk kandidat til å være blant de 7 beste i årets 2. divisjon. Det kan bli tøft å reise til Skagerak arena utover høsten, enten man kjemper om opprykk eller for å unngå nedrykk.


Fram Larvik – 13 poeng

Et av lagene som så langt har skuffet. Startet sesongen godt, men har hatt en fæl formutvikling de siste 3 rundene. Tap mot begge 2. lagene og i helgen mot Bærum har gjort at Fram Larvik har gått fra kjempe om opprykk til å ha beina plantet rundt nedrykk. Forsterket stallen før årets sesong med blant andre storscorer Markus Naglestad, men ser ikke ut til å ha funnet formen helt. Var veldig sterke i vinter og i starten, f.eks. vant de råsterke 4-0 borte mot Vindbjart og sto med full pott etter 3 kamper, deretter har det stoppet opp med stusselige 4 poeng på 6 runder. Har en tøff avslutning på vårsesongen med kamper mot Moss, Arendal og Notodden, bør derfor finne formen raskt for at høstsesongen ikke skal blir en kamp med ryggen mot veggen.


Vindbjart – 13 poeng

2. divisjons uten tvil mest underholdende lag har etter en begredelig sesongstart endelig funnet formen. Sto med 4 poeng etter 6 kamper og så en stund ut som en soleklar nedrykkskandidat. Det gjør de derimot ikke akkurat nå, de siste 3 kampene har gitt full pott og imponerende 14-3 i målforskjell. Har målgarantisten Gausdal på topp og en rekke gode fotballspillere som utøver en svært krevende, men samtidig svært artig og utviklende fotball. Skal til enhver tid spille seg ut bakfra, noe som gir en del nervøse øyeblikk for Vindbjart sine faste følgere, samtidig som laget er sterke på dødball og på kontringer. Mye av den svake sesongstarten skyldes skader på viktige spillere, og nå som de er tilbake i form er det mange lag som skal få slite tungt med Vindbjart. Kan snike seg helt opp blant de 3-4 øverste lagene når sesongen er slutt.


Strømsgodset 2 – 13 poeng

Team SIF har på samme måte som Odd 2 overrasket, men ikke i like stor grad som Tippeligarivalene fra Telemark. Strømsgodset 2 har i mange sesonger vært et midt på tabellen lag i 2. divisjon og har i mange år hatt en fryktet hjemmearena for de fleste 2. divisjonslag. Ikke så mye på grunn av arenaen i seg selv eller underlaget, men på grunn av at Strømsgodset i all hovedsak stiller veldig sterk tropp på Marienlyst, mens de stort sett gir motstanderne sine walkover når det selv skal ut på reise. Har i flere sesonger vært eksempelet som 2. divisjonslagene trekker frem når det diskuteres om 2. lagene skal være i seriesystemet. På samme måte som Odd så kan Strømsgodset i slutten av sesongen nærmest «bestemme seg» for å beholde plassen. De lagene som skal til Marienlyst mot slutten av sesongen kan forvente seg en veldig vanskelig bortekamp, mest sannsynlig med mange innslag fra Strømsgodset sin a-stall. En sterk kandidat til å komme topp 7!


Moss – 12 poeng

Første lag som per i dag ligger under nedrykksstreken. Hadde en elendig start på sesongen hvor de gikk en rekke kamper på rad før og etter sesongstart uten å vinne og med mange innslupne hver gang. I tillegg dukket det opp nok et skjellet i skapet på Melløs og økonomien var igjen det store samtaleemnet. Reddet seg fra konkurs i siste liten, men sliter fortsatt stort med etterdønningene av problemene i våres. Styrket stallen betraktelig før årets sesong og hadde klare planer om å rykke opp til OBOS-ligaen, det er det svært lite sannsynlig at skjer, men klubben har fått en oppsving de siste kampene og har nå 3 seire og 2 uavgjort på sine 5 siste kamper. Det gjør at de nærmer seg sikker plass på tabellen, men laget skal nå gjennom en beintøff rekke med kamper inn mot sommerferien og trenger store prestasjoner for å ikke starte høstsesongen med begge beina plantet i nedrykkssumpa. Skal på de neste 5 kampene møte Fram, Bærum, Notodden og Arendal, alle borte! Mossingene har tidligere år forsterket kraftig og gjort nødvendige endringer gjennom sommeren når det har sett vanskelig ut, men det er usikkert om klubben er i den posisjonen i år med en allerede sterk stall på papiret og med en utfordrende økonomi. Kan komme høyt på tabellen til slutt i beste fall, men kan også måtte kjempe med nebb og klør for å beholde plassen.


Asker – 12 poeng

Akser gikk gjennom fjorårets 3. divisjon som varm kniv i smør, og sesongstarten i år matchet klubbens ambisjoner om å være med helt i toppen av årets 2. divisjon. Dessverre har det i likhet med Fram Larvik stoppet fullstendig opp for Asker. 4 av de siste 5 kampene har gitt tap, og dermed har det gått fra tetstrid til nedrykksstrid. Har en vrien inngang til sommerferien med kamper mot lag rundt dem på tabellen og hvorvidt laget finner formen i de neste kampene blir sesongdefinerende. Var i starten av sesongen veldig sterke defensivt, men har den siste perioden slitt med mange innslupne mål, for Asker sin del er nok nøkkelen å finne tilbake til det trygge forsvarsspillet for å begynne poengsankingen. På samme måte som Moss kan Asker havne alt fra 3-4. plass til nedrykk, veldig vanskelig å spå, men kvalitetene i laget er gode nok til å slå de fleste.


Pors - 12 poeng

Avdelingens til nå artigste lag å følge når det kommer til scoringer. Kun 1 lag har sluppet inn flere, og kun 4 lag har scoret flere, det gir mye mål totalt! Har variert veldig i resultatene, fra 5-3 seier mot Moss til 5-1 tap mot Vindbjart. Er nyopprykket og kan få en hard kamp for å beholde plassen til slutt. Kan miste viktige Stefan Mladenovic til Odd i sommer, en spiller som vil være vanskelig for Pors å erstatte. Har som mange andre viktige kamper inn mot sommeren hvor de møter lag i omtrent samme tabellposisjon som seg selv. En god periode inn til sommerferien kan gi litt pusterom, en ditto dårlig periode kan gi et håpløst utgangspunkt før høsten.


Bærum – 11 poeng

Årets store overraskelse for de fleste så langt. Var av mange tippet som en opprykkskandidat, mens noen får meldte at Bærum var betydelig svekket og skulle få problemer med å holde plassen i divisjonen. Laget har fortsatt mange spillere fra stallen som spilte kvalik til Tippeligaen i 2014, men mange av de spillerne var også med på å tape hver helg fra sommeren 2015 til nedrykket var et faktum på høsten i fjor. De få negative tipperne har så langt fått rett, Bærum har vært svake og har stort sett bare vunnet de kampene de absolutt burde vinne, mens i kamper mot lag som har plassert seg litt høyere på tabellen har det gått tungt. Unntaket er et sterkt resultat borte mot Arendal, der klarte de 1-1, og er det eneste laget som har tatt poeng borte mot Arendal så langt i år. Sist helg tok de også en meget viktig seier mot Fram Larvik, var det kampen det snudde for Bærum?


Tønsberg – 11 poeng

Det siste nyopprykkede laget, har variert uforståelig mye i prestasjoner og resultater. Fra 2-2 mot Notodden til 1-6 tap for på hjemmebane, tilbake til 4-1 seier mot Asker sist helg. Ser vanskelige ut å møte i Tønsberg, men på bortebane har det vært tyngre. Unntaket er kampen mot Fløy, den vant de 1-0, men samtidig er det vanskelig å vite hvor sterk den seieren var ettersom alle lag har slått Fløy. Hentet inn rutinerte Ayw Amankwah fra Sandefjord før sesongen, og den høyreiste midtstopperen har gjort en brukbar jobb defensivt, Tønsberg har «kun» sluppet inn 17 mål. Det er lite med tanke på et 6-1 tap mot Vindbjart og et 4-0 tap mot Arendal. Det er større utfordringer offensivt for Tønsberg, kun 12 mål har det blitt så langt, men med 4-1 seieren sist helg mot Asker kan de kanskje ha funnet nøkkelen. Skal uansett få en hard jobb med å beholde plassen i kamp med mange sterke lag.


Ørn Horten – 6 poeng

Ørn Horten startet sesongen med utfordringer på klubbnivå, så kom en elendig sesongstart poengmessig etterfulgt av at treneren fikk sparken. Tidligere toppspiller Kasey Wehrman har kommet inn, uten at det har gitt nevneverdige resultater. Har karret til seg 6 poeng med seire mot Odd 2 og Fløy på Lystlunden, men i alle andre kamper har det endt med tap. Ser dessverre ikke ut til å ha nok kvalitet i tropp til å beholde plassen i, noe som ikke er overraskende med tanke på at de så vidt klarte å beholde plassen i fjor, og da var det bare 3 lag som rykket ned. Har erfaring i keeper Bentsen, midtstopper Førsund og spiss Gulliksen, men bredden i stallen er nok ikke tilstrekkelig. Har i flere år hatt et rykte på seg for å ha en useriøs spillerstall, og hvis det stemmer så skal det bli vanskelig for Ørn Horten med en storstilt snuoperasjon i denne knallsterke avdelingen. Har en viss kontakt med sikker plass, men resultatene tilsier på ingen måte at Ørn Horten kommer til å spille i Postnord-ligaen 2017.


Fløy – 3 poeng

Fløy var før sesongen tippet å havne i bunn av tabellen, og det tipset har innfridd. Laget har vært nærme å rykke ned tidligere, men har klart seg med nødskrik et par ganger. I år ble de det siste laget i Norges 3 øverste divisjoner som tok poeng når de i helgen knuste Odd 2 med 6-0, før det spilte de 8 strake kamper uten å få med seg et eneste poeng. Det kan ha vært et vendingspunkt for Fløy, men laget er uansett fortapt med tanke på å spille 2. divisjon neste år. Fornyet kontrakt i årets divisjon vil kreve minimum 35 poeng, antagelig opp mot 40, og hvis Fløy skal nå en slik poengsum må de vinne 11-12 av de resterende 17 kampene, det gjør de ikke. Det kan se ut som om Mattias Andersson er inne på noe, laget har hatt bedre prestasjoner etter hans inntreden, men det blir nok dessverre en umulig oppgave å redde dette laget fra nedrykk.


Mye på spill

Oppsummert så virker det rimelig å si at vinneren av Postnord-ligaen 2016 heter Arendal, Notodden eller Kvik Halden, mest sannsynlig en av de to første. Samtidig så blir nok Fløy og Ørn Horten to av lagene som må ta den tunge veien ned i 3. divisjon neste år. Hvem av lagene fra Kvik Halden på 3. plass til Tønsberg på 12. plass per i dag som ender på øvre halvdel til slutt er derimot helt uvisst! Her kan alt skje og det ligger allerede nå an til at det kan bli en utrolig spennende innspurt i oktober hvor få poeng og kanskje til og med målforskjell kan skille gledesrus fra nedrykksdepresjon!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline