Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Stor utfordring borte mot Arendal

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 2. Jun 2016

Etter bragden mot Notodden sist helg venter nå den andre klubben i avdelingen som økonomisk lever i en annen verden enn de fleste andre klubber på dette nivået. Arendal er motstander i toppoppgjøret på Sørlandet.


Nok et forsøk

2016 er ikke første gangen det brukes store penger i et forsøk på å skape toppfotball i Arendal. I år 2000 satt man for første gang sammen en samarbeidsklubb i Arendal, det forsøket het FK Arendal. Klubben holdt stort sett til i 3. divisjon, men hadde to besøk i 2. divisjon i 2004 og 2007. Også denne gangen ble det satset store summer på å etablere et topplag i Aust-Agder, men forsøket endte på verst mulig måte når klubben ble slått konkurs i 2008.

I 2011 var man i gang igjen, denne gangen ble navnet Arendal Fotball. Klubben startet opp i 3. divisjon og trengte to forsøk på å rykke opp, men i 2013 var de tilbake i 2. divisjon og kunne igjen bygge opp ambisjonene om spill i norsk toppfotball. Så langt har ikke klubben vært i nærheten av å innfri ambisjonene eller leve opp til kravene som følger med de økonomiske investeringene. De tre seneste sesongene har gitt midt på treet plassering og de har aldri tatt mer enn 37 poeng på noen av sesongene, noe som vil si at de har vært mye nærmere å rykke ned enn å rykke opp.

Oppkjøringen til 2016 sesongen ga heller ingen signaler om at Arendal hadde funnet nøkkelen for å kjempe helt i toppen, men så fort sesongen var i gang så har Arendal vist helt andre kvaliteter. Sesongen startet med en noe heldig seier på Melløs, men etter dette har det kommet flere sterke resultater som f.eks. uavgjort borte mot Notodden og nå sist 2-0 borte mot Asker. Totalt står laget med 20 poeng på 8 kamper, og har pene 8-2-0 i kamper, samt kruttsterke 24-5 i målforskjell.

For de som virkelig følger tett med på norsk fotball så har laget enkelte kjente navn som Fredrik Stray, Wilhelm Pepa og fotballnomaden Petar Rnkovic. En det er enklere å dra kjensel på er lagets hovedtrener, det er tidligere RBK-trener Knut Tørum. Spillere å passe på er utvilsomt Jacob Rasmussen og Christian Tveit. Rasmussen er lagets toppscorer med 5 mål, mens Tveit har funnet formen hjemme på Bjønnes stadion, han scoret 3 mål i forrige hjemmekamp.

Arendal Fotball spiller som nevnt sine kamper på Bjønnes stadion, et svært slitent anlegg med en like dårlig kunstgress som Kvik Halden har hatt gressbane nå i starten av sesongen. Klubben jobber med storstilte planer for en ny stadion, og skulle de klare å få på plass noe i nærheten av det de drømmer om så vil Arendal ha et meget flott anlegg å spille på. Kanskje er det et opprykk som må til for å gi arenadrømmene liv.


Flere spillere på plass igjen

Kvik Halden kommer fra en meget sterk seier mot Notodden. At Kvik Halden slår Notodden på hjemmebane er i utgangspunktet ingen overraskelse, men at haldenserne vant med såpass mange forfall som var på lørdag gjør at seieren står igjen som en foreløpig høydepunkt i sesongen. Spesielt den fantastiske innsatsen og oppofringen til spillerne gledelig å se, men også Kvik Halden sin disiplinerte gjennomføring av en uvant taktikk var meget imponerende. Kvik Halden kunne også notere at totalt 9 haldensere var på banen i løpet av kampen, og ytterligere 3 var på benken uten å få spilletid, sånne tall er det få lag som matcher i Norges 3 øverste divisjoner.

Etter å ha vært igjennom tidenes spillerras i forrige serierunde er nå flere av spillerne tilbake. Jiress Suka Suka og Jakob Madsen Lund er klare igjen etter karantene og Dardan Mehmeti er blitt Dardan Sæter-Mehmeti. Ardi Berbatovci, Ole Strømsborg og Erjon Shkodrani er fortsatt ute med skader. Ole kan rekke kampen på lørdag, mens Ardi nærmer seg raskt full trening, han er forhåpentligvis tilbake på banen om et par uker. Erjon jobber langsiktig og målrettet mot å bli helt frisk fra sin skade. Ny i troppen er Nicolai Johansen, han har vært i Korsvoll i 3. divisjon et par år, men er nå tilbake for fullt i Kvik Halden. Nicolai er haldenser og har flere sesonger bak seg på Kvik Halden sitt a-lag.

Forrige helg mot Notodden ble en meget spesiell kamp hvor man både brukte fotballpensjonister og nylagt taktikk for å senke laget fra blues-byen. Kvik Halden har tatt til seg kritikken fra sist oppgjør og har denne uken jobbet hardt med å skape en verdig spillestil for resten av året, om treningen har gitt resultater gjenstår å se. Hvilken formasjon og hvilke spillere som løper ut på Bjønnes stadion gjenstår også å se, med et sterkt resultat mot Notodden friskt i minne kan det være fristende å gå ut på samme måte mot Arendal. Mest sannsynlig er Kvik Halden tilbake i sin velkjente og trygge 3-4-1-2 formasjon, så sant det ikke dukker opp nye utfordringer med skader.

Med 17 poeng på 8 kamper ligger Kvik Halden fortsatt helt likt med 2015-sesongen, på kamp 9 og 10 i fjor klarte Kvik Halden bare 1 poeng, så nå har haldenserne en mulighet til å komme seg foran skjema fra rekordåret 2015. Mest sannsynlig behøves det også, for fra kamp 11 til 16 i 2015 tok Kvik Halden 6 strake seire. Det store målet for sesongen er fortsatt å kapre 40 poeng, noe som med stor sannsynlighet vil gi fornyet kontrakt i 2. divisjon, eller opprykk som NFF desperat prøver å kalle det for. Med 18 kamper igjen å spille, trengs det dermed 23 poeng for Kvik Halden før den magiske grensen er nådd. Hvis man setter sin lit til statistikken for de siste 34 seriekampene så forteller den at Kvik Halden trenger 11 kamper til på å nå 40 poeng.


Gode hjemme i år

Arendal har en pen statistikk hjemme i 2016 og står med 3-1-0, det samme som Kvik Halden. Fløy, Tønsberg og Pors har oppskriftsmessig blitt beseiret, mens man noe overraskende kun klarte 1-1 mot Bærum. Uansett er laget ubeseiret på Bjønnes stadion i år, men laget viste i 2015 at de absolutt ikke er uslåelige på hjemmebane. I 2015 gikk laget av hjemmebanen sin med uavgjort eller tap flere ganger enn de vant. 6-4-3 ble fasit. I tillegg kan det nevnes at de også i år gått tapende av banen mot et 2. divisjonslag når de røk ut av cupen i 2. runde hjemme mot Vindbjart med 2-3.

Kvik Halden har sett bedre ut på bortebane så langt i år sammenlignet med 2015, 2-1-1 er fasit. Skuffelsene har vært mot Odd 2 og Fram Larvik som kun har gitt 1 poeng, mens kampene mot Bærum og Fløy har gitt full pott.

Uansett lever alle fotballkamper sitt eget liv, og kampen mellom Arendal og Kvik Halden blir intet unntak. Hvem som går seirende ut av toppduellen vet vi på lørdag ettermiddag!

Vi ønsker haldenserne lykke til!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline